#opTmestre

Amb motiu dels múltiples abusos dels nostres governants, en especial amb el servei de transport, consideram oportuna aquesta actuació:

Així doncs, la manera més còmoda d’executar el opTmestre és amb una Ubuntu o derivat, un cop la tingueu sols necessitau instal·lar el Python Qt4. En distribucions basades de Debian com Ubuntu i derivats és el paquet python-qt4.

Un cop instal·lat baixau la darrera versió del opTmestre, la descomprimiu i executau el opTmestre-gui.py

El programa només genera els codis a escriure a les targes (a la pista 2).  A més, necessitareu un gravador de bandes magnètiques que pugui escriure el track 2, en alta coercitivitat (Hi-Co), 75bpi, en mode RAW (no és difícil d’adquirir a partir d’uns 200 euros).

Descàrrega la versió 0.9-primaveraValenciana

https://bayfiles.com/file/449v/euaRhf/opTmestre-0.9-primaveraValenciana.zip

https://rapidshare.com/files/2133798839/opTmestre-0.9-primaveraValenciana.zip

http://www.mediafire.com/file/vb3pwzqf4f809qu/opTmestre-0.9-primaveraValenciana.zip

Mentre esperau el vostre gravador, gaudiu d’aquesta imatge i feis un tomb per la nostra FAQ i al twitter: @optmestre

Actualitzacio!

Els gravadors de 60E de DX son LoCo, nomes tenen 300oe. Els HiCo necessaris per escriure les targes son de 4000oe!

Bonus!

Els tiquets de metro de Madrid sembla que son com els de Barcelona sols que als seus els han tallat per la meitat del carto. AnonMad teniu feina  😉

955 Respostes per a “#opTmestre”

 1. ninlla Says:

  Si et revisa el bitllet un revisor li apareix com a valid?

  Gracies!!!!!!

 2. Segurament, pero que un billet senzill tingui 69 viatges no es gaire logic xD

 3. Serveis també per a Valencia??

 4. balasch Says:

  el gravador costa gairebé tant com un abonament anual d’una zona 😦 , si algú ja en té un el podria deixar utilitzar als altres no?

 5. siliconminds hace ainos…

  makstripe

 6. @cohen_el_barbar Says:

  un gravador de bandes magnètiques que pugui escriure el track 2, en alta coercitivitat (Hi-Co), 75bpi, en mode RAW (no és difícil d’adquirir a partir d’uns 200 euros). o ovtenirlo gratuitament a cualsevol estacio de TMB (suposo que la maquineta que valida el titol be ha de escriure cuants viatjes queden)

  • Aquest no funciona. Llàstima per que té un bon preu, però a les especificacions tècniques diu “Designed to work with 300oe magnetic cards” i a la pàgina principal d’aquesta web de anoncat diu “Els HiCo necessaris per escriure les targes son de 4000oe!”.

 7. Això te un problema!! Si us enxampen, pagueu la multa i no mostreu el bitllet fals, us poden acusar de falsificació i llavors seria molt greu.

 8. Brutal… em trec el barret

 9. Anonymous Says:

  El que s’ha de fer es modificar les t-bescanvi. D’aquesta manera no canta tant

 10. Alerta! Els lectors de 60E no son HiCo! Nomes tenen 300eo, els HiCo son de 4000oe!!

  Amb un d’aquests de DX nomes podreu llegir les targes de metro pero no gravar-les

 11. Ufff, se me generan muchas dudas, sobre todo que verá el revisor cuando pase el billete por su lector y lo que comentaban antes, te pueden decir algo cuando por ejemplo un T10 lleva más de 30 impresiones por viajes hechos?.

  • No te preocupes por las impresiones: coges celo para que no lo imprima en la targeta, y si te la piden, la pasarán por su lector y les dirá cuándo se ha pasado por última vez.
   Lo que tambien hay que ser un poco avispado y “recargar” la targeta según el número de viajes que tiene: si es una T-10, no vayas a ponerle 35 viajes, ponle 10 y cuando se acaben la vuelves a escribir.

 12. Sobre Mageia Linux s’executa correctament.

 13. ingeniosa idea. pero ya me estoy viendo gente haciendo negocio con esto y vendiendo tarjetas pirateadas a mitad de precio…

 14. Paquete Says:

  Vaya tonteria. Gastarse 200€ en un aparato para que luego te lo capen en 2 semanas.

  • n’g’aaaaaaah….
   la tonteria seria comprarse uno por persona…que obtusa es la gente, dios….

 15. Charlio Says:

  A molts ciutadans ens encantaria també algun mètode amb el qual reprogramar una tarjeta de plàstic o una maquineta de Via-T i poder enganyar els peatges… que no tan sols han pujat, sinó que amb les ampliacions de concessions de moltes autopistes estem pagant d’altres que no trepitgem mai. (no crec que sigui l’únic que estigui fart de pagar peatges a Catalunya, en especial el de la C-32 que l’agafo cada dia).

  • i tant, jo l’agafo per anar a treballar i cada any pujen més i més… 11 euros l’anada, i 11 més la tornada…. seria un puntazo si treguessin algo pirata, encara q es tinguès que pagar algo. q es fotin!

 16. Sabeis si esto sirve tambien para el metro de Valencia??

  Gracias

  ————————————

  Sabeu si això serveix tambien per al metre de València??

  Gracies

 17. No creo que te sirvan para nada 30.000 tarjetas de plástico, Aitor.

 18. jajaja, si despues me di cuenta.. Se llama MSR605 asi el lector creo..

 19. Robin Good Says:

  Esta be la idea, pero jo voto per fotre el camp de les ciutats i anar a viure ben lluny daquestes (sease el camp, poblets despoblats, poblets costers oblidats, …). Que es fotin pel cul les seves normes, restriccions, pagaments i demes… Viure lluny de les empreses, del transport public, dels peatges i de tot aquest cancer de societat. Apendre a no necessitarho. En busca de la llibertat… Tot i aixo es bona la iniciativa.

 20. Tílmur Says:

  ¿Nadie se ha fijado en que el Billete sencillo está introducido al revés en la máquina? Fijaos en la flecha… XD

 21. Millet Says:

  Ole spanish style: Demagògia del tot gratuït i
  a fer trampes. Que el ciutadà honrat sigui un pringat.
  Que us donin el premi Bigotes a espavilat de l’any, perquè teniu el mateix esperit.
  Si dediquéssim el mateix enginy i esforços en fer les coses ben fetes no ens trobaríem en aquesta situació.

  • El premi se l’enduria la companyia de Metro que sols fa que pujar els bitllets sense millorar les instal·lacions, i que conste que les de Barcelona, m’agraden, les he agafat poc, però en València, l’EMT se forra en cada viatget.. i si no tinc mal entés, la TMB la va armar fa poc en aquest tema

   Que posen preus accessibles, que son una empresa pública, si, però amb una concessió pública

   • Millet Says:

    El bitllet no paga el servei ni al 50%. La resta ho abonem entre tots, siguis usuari o no.
    A més s’han pujat els preus afavorint els que més l’utilitzen, des del bitllet senzill és el que més puja fins als abonaments que inclús han baixat el preu.
    Si compres una T10 tens una hora i mitja de viatge per l’àrea metropolitana per 1 euro. Ho trobes excessiu? No em facis riure.
    Demagògia barata i mentalitat tercermundista de buscavides i marica l’ultim fins que tot s’ensorri.
    No tenen cap problema en pagar 50€ al mes per tenir internet i es dediquen a estafar a les finances públiques per estalviar-se 4 duros.
    garrulos

   • pirinpin Says:

    Per no parlar de aquesta merda de targeta, que si la perds o et la roben et fotin. Ho fan aposta, està clar.

   • Remo Says:

    I els mil i pico euros que cobren per cada reunió, els tanoques que ens van pujar el preu del bitllet, qui ho paga? Quan s’en va emportar l’alcalde Mas? 30.000 i pico euros per tocar-se el nas als ciutadans… bonscollons.

  • Evolució Social Says:

   El teu to és molt desagradable. Primer, perquè faltes al respecte. Segon, perquè parles com si tinguessis el coneixement absolut de la veritat. El Transport Públic com qualsevol altre servei públic (Sanitat, Ensenyament, etc.), per definició, ha de ser accessible a tothom sense distinció per motius de poder adquisitiu (ni qualsevol altre motiu). Res de demagogia del “tot gratuït”. Els serveis públics, en un sistema capitalista just, es paguen amb un sistema d’impostos just. En una cosa estem d’acord, el ciutadà honrat actualment és un pringat. Creure que la crisi actual és culpa/responsabilitat de tots per igual, és com dir “Hem guanyat al Madrid!” com si un formés part de l’equip del Barça i tingués algun mèrit/responsabilitat en el resultat del partit. El futbol igual que el nacionalisme (i moltes altres polèmiques o similars, notícies del cor, per exemple), serveix per mantenir la població embolicada en conflictes que com a molt arriben a secundaris, mentre es perpetuen situacions d’injustícia social manifestes. Per exemple, l’Habitatge, la Sanitat o el Transport deixen de ser un dret per convertir-se en un negoci amb el qual uns quants es fan d’or. [ironia on] Però bé, segurament la pobresa crònica a l’Àfrica no té res a veure amb l’explotació sistemàtica que en fan els països rics, sinó més aviat amb això que tu anomenes l'”esperit del Bigotes”. Ah i disculpa la demagogia, ja sé que la situació a l’Àfrica o a la resta del món no té res a veure amb com vivim aquí a casa nostra i encara menys amb el model de societat capitalista neoliberal en la que hem de viure i que porta a la privatització de tot allò que hauria de ser públic, ja no en l’àmbit català o espanyol sinó mundial. [ironia off]

 22. juegos Says:

  L’últim link de l’aitor són targetes en blanc, no és cap writer. El més barat que he trobat per 160€ és el MSR605:
  http://www.ebay.es/itm/MSR605-HiCo-Magnetic-Card-Reader-Writer-Encoder-MSR206-/130573103839?pt=UK_BOI_Retail_Shop_Fitting_POS_Equipment_ET&hash=item1e66c372df#ht_4380wt_1396

  Si us pillen amb això dieu que us heu colat i pagueu la multa. Si ensenyeu el bitllet fals pot ser molt molt més greu.

 23. el ciutada honrat és idiota

 24. Eduardo Says:

  yo tengo uno, lo que pasa es que no soy de Barna

 25. Usuari Says:

  el programa Shotwell no és un programa de retoc d’imatges per a Linux?
  sembla que la imatge adjunta ha estat modificada per tal de fer-nos creure que el programa funciona

  • TMBman Says:

   Es lo que té ser anonimus, tan pot ser un paio amb bones intencions com un cabró que vulgui riure’s dels tontos que comprin la màquineta. Jo per si de cas em mantinc a l’espera xD

  • No és de retoc.. És un gestor i el màxim que pots fer és girar, tallar i coses d’aquest estil

  • No serveix.. ja s’ha dit anteriorment que les de 300oe (que són les de 60 euros aprox) no van. Ha de ser de 4000oe

 26. Usuari Says:

  El programa té un error garrafal!!, en el camp MES (última validació), permet fer validacions des del mes 0 fins al mes 15…

  La hora permet posar-la fins a 31 i els minuts fins al numero 63

 27. usuario Says:

  Las tarjetas de plástico no sirven nada mas que para “hacer backup” de tu tarjeta visa.

  Lo ideal seria conseguir cartones con bandas holograficas de “dentro de tmb”

 28. MELAPELA Says:

  SI QUEREMOS CONSEGUIR ALGO, LO PRIMERO ES HABLAR EN UN IDIOMA EN EL QUE NOS ENTENDAMOS TODOS, HAY QUE DEJAR A UN LADO NACIONALISMOS Y DEMAS, TODO ESTO FORMA PARTE DE SU MANIPULACION, BASTANTE FRACCIONADOS ESTAMOS YA.

  • Pues habla tu en inglès que así te entenderà todo el mundo? Porquè hablas en castellano pues? Simplemente os creeis que vuestra lengua es diós.
   No es nacionalismo, inútil, es nuestra lengua!!

   PD: I ni que costara de entender…

  • permalac Says:

   Y dale con las mayusculas.

  • Melapela, hay una web muy bonita que se llama “Google Translate” y unas opciones que dicen “traducir del catalán al español”.

   Esto es como si fueses a una web de Inglaterra y te quejases porque hablan en SU idioma. Pues los catalanes igual, hablamos en NUESTRO idioma, y no para tocar las narices como lo planteas tu, si no simplemente porque es el idioma que hablamos. ¿Que pensarías si un norteamericano te dijese lo mismo en un foro que habla de tu país? “Ei! speak nice English not fucker Spanish, because this is a way for manipulate information for separate us! you are a bastard!”

   ¿Que no te enteras de algún comentario por que está en catalán? pues lo mismo que harías con la web inglesa, joderte o apañarte con Google Translate Y DEJAR DE DAR LA NOTA. Apa, i ara tradueix tretze judges mengen fedge d’un penjat.

 29. Usuari Says:

  Ok, Melapela, so we can sepak in English, no in that useless language called spanish, ’cause we have the WMC, isn’t it?

 30. Usuari Says:

  Ok, Melapela, so we can speak in English, no in that useless language called spanish, ’cause we have the WMC, isn’t it?

 31. MELAPELA Says:

  NO ME ENTERO DE NADA, Y ME INTERESA COMO A CUALQUIERA

 32. Usuari Says:

  And, another important thing, we shouldn’t speak in spanish ’cause there’s not concerning the sevilla/madrid/bilbao/valencia underground, isn’t it?

 33. MELAPELA Says:

  CON GENTE COMO TU NO LLEGAREMOS DEMASIADO LEJOS, ES UNA PENA

 34. MELAPELA Says:

  EN CATALUÑA APARTE DE CATALANES HAY GENTE DE OTROS SITIOS QUE NO TENEMOS NI IDEA DE CATALAN, QUE PASA NO TENEMOS DERECHO A LA INFORMACION CATALANA?? PAGO IMPUESTOS PARA EL GOBIERNO CATALAN IGUAL QUE TU (SI ES QUE LO HACES). ES LA UNION QUIEN HACE LA FUERZA, Y TU AMIGO MIO… ME DA QUE NO PILLAS LA IDEA

  • google translate

  • Caesar Says:

   Doncs si estàs a Catalunya aprens la llengua pròpia que és el català, i deixa ja de queixar-te

   • fucktmb Says:

    només demana una traducció, no siguem rucs…

   • Usuari Says:

    fucktmb, doncs que utilitzi els serveis de traducció de google, microsoft i altres que hi ha disponibles i gratuïts per internet.

   • Es veritat, que s’espavili collons… No és cap excusa. No costa gens fer servir un Google Translate, etc …

   • ANONYMUS.ES Says:

    NO TIENE QUE APRENDER NADA, EN CATALUÑA TAMBIÉN SE HABLA ESPAÑOL. EL CATALÁN SOLO SIRVE PARA DIVIDIR A LA GENTE.

   • La madre del topo Says:

    tonto la polla, el idioma oficial en ESPAÑA(a donde pertenece cataluña…) ES EL CASTELLANO asi que nadie tiene que aprender ese dialecto pq tu lo digas, asique a callar imbecil

   • Català Emprenyat Says:

    ANONYMUS.ES: que siguis una puta rata ignorant no vol dir que ens haguem de rebaixar al teu nivell d’intel·ligència. Si no saps català l’aprens i punt. Com que divideix la gent? ETS IMBÈCIL! Què passa, que hem de creure un ignorant anònim en comptes d’anàlisis d’organitzacions internacionals que avalen el sistema d’immersió lingüística?? Almenys fins fa un temps tenies cursos de català GRATUÏTS [!!], així que si no en saps és perquè no t’ha donat la puta gana d’aprendre’l. Go home, #rateshispanes!!!

    El mateix per a la resta de #rateshispanes: si no us agrada, foteu el camp! No menystingueu la riquesa lingüística del país que us acull [cosa que en segons quins casos no hauria de passar].

    Un aplaudiment per les respostes coherents d’Usuari, Zorb i Caesar. Sembla que no tot està perdut i encara queda gent amb seny!!

  • mira noi/a, ningú t’ha obligat a llegir això. el problema el tens tu i no pas la gent que t’envolta. me da que no pillas la idea que potser no ets el centre de l’univers i que la gent no s’ha d’adaptar a les teves necessitats.

   • Bartges90 Says:

    És que cada dia hi ha més subnormals i rateshispanes que sols fan que imposar, imposar i imposar la seva mentalitat (o una espècie de succedani d’aquesta, perquè dubto que tinguin res semblant). Salut!!

  • That awkward moment when you don’t know what the fuck is going on has arrived.

  • si no entens el català escrit ets subnormal

   • usuario Says:

    No cuesta nada usar un traductor y no provoca escemas en la piel hablar castellano por el bien común.

    No costa res utilitzar un traductor i no provoca alergia en la pell parlar castellà per el bé comunitari.

    Seguid peleando, que mientras, yo haré tarjetas de metro.

   • Català Emprenyat Says:

    Felicitats!!

  • Me da vergüenza la gente como tu. Yo soy italiano y como vivo en Cataluña, he aprendido el catalán, lo mismo que si me fuese a Euskadi aprendería el Euskara.

   Pero me encuentro cada día con “españoloides” y similares, que llevan muchos más años que yo en Cataluña y no tiene ni idea de catalán (o mejor dicho, no quieren saber nada de él).

   Lo fuerte es que mientras, se llenan la boca de que “los extranjeros tenemos que adaptarnos a las costumbres españolas!!!”, cuando ellos son los primeros que son irrespetuosos con la cultura e idioma de Cataluña.

   Bonscollons. No m’estranya gens que els catalans vulguin la independència, almenys serviria per que tota aquesta xusma deixés de tocar els pebrots als catalans i als estrangers que estimem Catalunya.

 35. Usuari Says:

  Melapela, so, we’d better speak in english, it’s better for understanding among us (maybe you are not good at speaking other languages, probably you have only one) That’s the reason you’re forcing us to speak that shit.
  And as lnx said, you can use googletraslate, microsofttranslate, wordreference… There’re so many outside there you can choose whatever you want.

 36. fucktmb Says:

  lnx tros d’ase

 37. Esteu de broma, no? L’ espanyolet té tota la raó, aquest es un tema que ens afecta a tots, i si tractem la gent de fora de manera diferent estem fent el mateix que ells, i donant la raó de que hi ha massa nacionalisme tancat en àmbits en els que hauriem d’ estar tots units. Penseu-ho fredament abans d’ excloure a ningú

  • pep, qui hagi escrit aquesta web té tota la llibertat del món per parlar la llengua que vulgui. que potser vas pel món demanant a tothom que canviï d’idioma per tu? no demano pas traduccions per tot. nacionalisme tancat per escriure en català? jo parlo de nacionalisme a seques, d’aquells que no tol·leren els que no pensen igual que ells: la gent que em demana que parli en espanyol i, si no ho faig, s’emprenyen.

   • ANONYMUS.ES Says:

    Cállate burro. Si quieres hablar este dialecto tienes todo el derecho pero estamos en ESPAÑA y aquí se habla ESPAÑOL o sea que poned la web en ESPAÑOL para que lo entienda todo el mundo.

   • el catalán no es un dialecto, BURRO, eS UN IDIOMA

   • MaikelNait Says:

    Para ser español no tienes ni puta idea de los idiomas que hay en tu país. Primero que el español no existe. Tú hablas castellano y nosotros catalán. Al igual que se puede hablar en gallego, vasco, aranés, en fín. O sabrías decirme que cojones se habla en Bégica?. Fot el camp!!!

  • anti-troll Says:

   Nacionalisme tancat és viure a Catalunya i no respectar el català (val que potser hi viu de fa poc i encara no l’entén, però costa menys anar al google translate que queixar-se perquè no ho han fet en castellà)

  • Tancats vosaltres, que no veieu més enllà de l’espanyol. Que no costa tant entendre gallec o català si saps espanyol.

   Ja de pas demanem versió per a windows XP, Mac OS X i per Android, por que lo entienda todo el “mundo”….

  • Bartges90 Says:

   PERDONA??? I nosaltres deixem de parlar la nostra llengua perquè no ens entenen? Coi, i per què no parlem tots anglès i ens entendrem millor?? Ells tenen eines per traduir les pàgines. Si jo vaig a un fòrum en anglès i no entenc una cosa LA BUSCO. O és que et penses que demanaré traducció al català?

   Pensa-hi fredament tu, si us plau. No t’excloguis ni et rebaixis. Tots som iguals. I si els afecta això del metro és perquè viuen a Catalunya, així que poden aprendre la llengua pròpia. En el cas que haguessin arribat a través de Google, per exemple, poden fer servir un traductor.

   Salut!

  • anti-troll Says:

   “i si tractem la gent de fora de manera diferent estem fent el mateix que ells”

   Efectivament, com que no els tractem de manera diferent els parlem en català, perquè altrament seria discriminar-los per raó del seu origen i dificultar-los l’aprenentatge del català. Així els fem veure que els considerem del nostre país, tant com a qualsevol altre.

  • Si volen una pàgina web en el seu idioma que se’l creïn ells, no?

 38. Usuari Says:

  Molt bé, pels inútils que voleu traduccions:

  podeu emprar:

  translate.google.com
  microsofttranslator.com
  http://internostrum.com/

  Solucions n’hi han.

 39. Escribirlo en ingles por lo menos, talibanes idiomáticos.

 40. WindowS Says:

  alguna idea de com fer servir el programa si no tens ubuntu?

  (faig servir windows7)

  -he provat a instal·lar l’ubuntu.. pero al meu portatil es queda la pantalla massa fosca (sense possibilitat de tocar el contrast/brillo) i no s’hi veu una merda..

  alguna solució Anonymous??! o algu altre que n’entengui?

 41. El vengador idiomatico atontado Says:

  Hasta pa robar salen los nacionaLISTOS. Hablar en castellano coño que asi nos enteramos todos.

  • Usuari Says:

   Wir besser in Deutsch zu schreiben. Die Hacks haben viel an den CCC zugreifen

  • Bartges90 Says:

   Quin fàstic fots, ratota! Si no parlen com tu són nacionalistes, oi? I tu què ets, si imposes un idioma i no toleres la resta?? A fer la mà!!

  • TurboFurcia Says:

   Os voy a hablar en castellano para que así me entienda “todo el mundo” como decís vosotros. Soy catalán y bilingüe pero me expreso en castellano la mayoría del tiempo (herencia de mi familía andaluza de la cual estoy muy orgulloso). Lo que me parece una aberración es la falta de sentido común que demuestran los “españolitos” de pro que, ojo al dato, EXIGEN, que traduzcan la página y no sé qué ostias más. Pero vamos a ver, soys GILIPOLLAS o que os pasa. Cuando llegas a un sitio nuevo, llámese país, región, aldea o BLOG y no es el tuyo, te comes con patatas las normas que tenga dicho sitio. Si no te gustan las normas tienes 3 opciones:

   1- Llorar como una nenaza-pija consentida de mierda que no ha hecho nada en su puta vida por ella misma y pedir que “le traduzcan la página” por que es muuuuuuuy complicado entender el catalán (me pregunto como han llegado a la sección de comentarios si no entienden NADA).

   2- BUSCARTE LA VIDA y dejar de llorar un ratito. Aka traductores online, amigos que SI entiendan el catalán, etc.

   3- IRTE A TOMAR POR CULO Y DEJAR DE MOLESTAR A LA GENTE. IMBÉCILES!!

   Y para los que aún no se han enterado, esto antes que españa es CATALUNYA!!

   I pels que encara no s’han assabentat, aixó abans que espanya es CATALUNYA!! COLLONS!!

   Uffff, me he pasado? 😉

   Besitos majos!

  • Don’t feed the troll

 42. sgdfgdfs Says:

  LA verdad es que sería de agradecer por interés general el seguir en español, pero bueno…

  • Xavier Says:

   Que mejor que algo de interés para practicar un idioma en el que todos tenemos derecho a expresarnos.

  • anti-troll Says:

   Per què el castellà és «d’interès general» i el català no? Dic jo, que si som a Catalunya «l’interès general» ha de ser protegir la llengua pròpia.

  • Usuari Says:

   L’interés general seria fer-lo amb anglès, doncs tenim aquests dies el Mobile World Congres i el castellà no hi pinta res.

 43. ANONYMUS.ES Says:

  Anonymus es un movimiento español separatistas de mierdaaa. Que os jodan, a vosotros y a vuestro gobierno de mierda nazionalista.
  Si no tuviéramos que pagar TV3 y los putos mozos el metro seria mas barato.
  Poned la web en ESPAÑOL que esto es ESPAÑA no la puta comarca de los hobbits.

  • De bretols n’es plé el món…. Si et pica, grata’t la mononeurona “roja”.

  • Jose Enrique Says:

   Yo no soy catalán, pero me esfuerzo por integrarme. Yo vine a catalunya por necesidad…”Així que si no t’agrada ja pots marxar”.

   • Guillem Says:

    Aqui tenemos la muestra de lo que es una gran persona y un gran Español que respeta a todos los españoles por igual.

  • Guillem Says:

   Porque no vais a Francia a pedir que pongan la web en Castellano? O a Inglaterra? Ah no, que a ellos no hay huevos de pedirles que lo pongan en Español ! O es que resulta que el movimiento es INTERNACIONAL! Ah y Catalunya es una NACION por tanto tiene derecho a usar su lengua al ser un movimiento INTERNACIONAL.

   Si fuese una cosa inventada por los alemanes aprenderiais aleman para traducirlo o usariais el google no? Pues lo mismo.

   Todo iba bien hasta que habeis llegado vosotros, imponiendo, para variar.

  • Anonymus, eres un INCULTO DE LA HÓSTIA.

  • Català Emprenyat Says:

   Fot el camp, rata. Ah, i per tractar-se d’un moviment espanyol, com és que el nom és anglès? Bé, ni això, perquè a més a més l’has (heu) escrit malament, capsot! S’escriu “Anonymous” xDD O una cosa o l’altra, tros d’ase.

   AnonCAT són els Anonymous als Països Catalans.

  • Anonimus es tan burro que no sabe ni como se escribe anonymous. Quina vergonya… repeteixo el mateix que abans: スペインの人々は、私のペニスをしゃぶる。

  • No se ni xke os molestais a contestar…

  • T-HUSH Says:

   Anonymous, movimiento Español? Qué gran burrada.
   Precisamente Anonymous defiende una pseudo-anarquía en internet, empezó así (y no en España – en USA mediante 4chan y DeepChan) y ahora defiende también que los pueblos sean libres y que ninguna ley les oprima.
   El problema que tenéis los Españoles que habéis iniciado esto es que no os habéis fijado en que el blog se llama “anoncat”. CAT. De Cataluña.
   Lo que no entiendo es cómo no podéis entender un idioma tan símil al Español (sobretodo escrito), mientras cualquier catalán que yo conozca es capaz de saber lo que dice un texto en portugués, italiano, o lo que sea teniendo prácticamente unos conocimientos nulos, sólo por cuestión de voluntad. En caso de que no se conozca una palabra o quieras traducir la página entera, lo que te han dicho: translate.google.com
   Vete a una página de Bélgica y diles a los Flamencos que quieres que te lo traduzcan al Francés, a ver qué pasa. Y luego vuelve, llamándonos nazis a nosotros.
   La gente tan intolerante como tú nos quema, hace que no queramos formar parte de esta “patria”. Y a en eso estamos ahora, en realizar todos los pasos posibles para que la mierda que nos salpica de la España profunda no nos salpique más.
   No hablo de todo España. Hay regiones maravillosas con un nivel altísimo en sociabilización, tolerancia, e incluso curiosidad por otras culturas. Pero hay otras partes que son su mismo cáncer… Los reductos de Franco, que aún después de tantos años muerto siguen vitoreándole con una esvástica tatuada en el brazo. Y es gente cómo tú, que temen lo desconocido con los típicos argumentos que dan las televisiones de la meseta.
   De cualquier manera, es sano aprender y abrir la mente, estoy segurísimo de que puedes llegar a entender el Catalán, e incluso escribir algo con un poco de tiempo. Si dieras ese gran paso, o pidieras con amabilidad una traducción, estoy segurísimo de que lo conseguirías… Pero este espíritu de querer imponer a la fuerza un idioma, siento decirlo, no nos pone muy cachondos precisamente.
   De la misma forma en la que los Catalanes que hemos tenido la oportunidad hemos aprendido algo de Euskera, o Gallego, o lo que se nos haya puesto por delante.

   Porque en temas de diversidad cultural y tolerancia a las culturas ajenas, estamos a años luz por delante de España.

 44. Makivelius Says:

  Alguien sabe de algun programador 100% fiable que funcione seguro, me gustaria comprar con alguien a medias y hacer pruebas, si alguno se anima ruego que se ponga en contacto conmigo.
  Gracias

 45. Flipant que es discuteixi sobre l’idioma en el que s’ha de parlar.
  Pensava que era una pagina de divulgació i s’acaba parlant de nacionalismes i polles en vinagre. La veritat es que feu tots pena… (tant catalans com espanyols)

  Alucinante que se discuta sobre el idioma en el que debe estar la pagina.
  Pensaba que era una página de divulgación y se termina hablando de nacionalismos estúpidos. La verdad es que dais pensa todos (catalanes y españoles)

 46. Nacionalista amb ceny Says:

  A los castellano parlantes: Afortunadamente yo soy trilingüe y hablo catalan como idioma materno e inglés y castellano como otros idiomas, pero no acabo de entender los motivos de pedir un cambio de lengua.

  ¿Acaso si entras en un foro que está en inglés pides que lo traduzcan al castellano? Seguro que ni os lo plantearíais.

  El autor de este foro ha decidido crearlo en catalán, por lo que hay que respetarlo al igual que yo (y la mayoría de gente) respeta los foros escritos en castellano, inglés o cualquier otro idioma.
  Si buscando información sobre algo voy a parar a una web en alemán (por poner el caso), me busco la vida para traducirlo y no tomo la actitud mas fácil y cómoda de que me lo den todo hecho.

  Hay un refrán castellano que dice: “Quien algo quiere, algo le cuesta”

 47. ric833 Says:

  Lo he probado y no funciona…

  Esperando mas comentarios.

  Un saludo.

 48. Makivelius Says:

  Algú ha provat algun gravador, ho dic perquè vull comprarme un i no estic segur de que això funcioni be. Algú de Barcelona que pugui dirme si funciona amb la t-10 de 2 zones ? Merci.

 49. A tots els que us queixeu perquè està en català i dieu que el català divideix.

  Per què no li expliqueu això a un danès o a un holandès?

  Allà també s’hi parla anglès, però ningú considera que el danès o l’holandès divideixen.

  El mal de Catalunya és no tenir un Estat. I si viviu a Catalunya i no palreu català ni tan sols l’enteneu, feu-vos-ho mirar, colons.

  • Companys n’hi ha que tenir respecte per la gent que a nascut fora de catalunya o que ha vingut fa un temps pero al haber de treballar no a pogut apendre catala. Entre nosaltres podem parlar catala pero aquest tious d’accions arriban a mes gent si les fem en castella. Els idiomes son per entendres no per dividir. Ara es hora de fer caura la dreta, no de barrlarse.

   ¡El pueblo unido jamas sera vencido!

   • Realment, tant costa d’entendre si parles castellà i més si fa n mesos que vius aquí?

   • Català Emprenyat Says:

    Totalment d’acord. Respecte per als de dins. Tenen traductors. Ah, i respecta els alemanys, així que ja pots escriure en Deutsch. I en xinès per als xinesos, després una altra en àrab, en holandès, francès, etc.

   • Perdó però les coses es poden demanar bé. Si demana una traducció li faré encantat, de la mateixa manera que ho faré si me la demana un anglès. El problema ve quan algú es pensa que tot ha d’estar escrit de forma que ho entengui ell, que els catalans no podem parlar ni DE COSES DE CATALUNYA en català perquè hi ha gent que fa poc que és aquí.
    El problema és que hauran d’aprendre català, els hi agradi o no si volen viure en condicions decents a Catalunya. Val més que l’aprenguin que no pas que els hi donem tot mastegat i després es trobin en problemes. Per tant, crec que el millor respecte que els hi podem mostrar es el de parlar la nostra llengua, el català, i que ells el puguin aprendre.
    Jo si me’n vaig a viure a Galícia estaré encantat que em parlin en gallec. Potser al principi no els entendré, però et dic jo que al final ho aprens.

 50. Guerau Says:

  Intentar enraonar amb simis espanyols és impossible, són com els micos, bé, els monos són més intel·ligents.

 51. ric833 Says:

  He regrabado una T10 con 10 viajes y no funciona. La maquina del metro pita como si la tarjeta estubiera agotada.

  Repito no funciona!!

  Saludos

  • Reme Says:

   Això probablement es deu a dos motius: O be la teva gravadora no compleix les característiques que diu a l’inici d’aquesta web, o bé al gravar la tarja no has desactivat el track 1 i track 3, deixant activat tan sols track 2 amb la cadena “màgica” corresponent.

 52. Al FAQ he llegit quelcom de botó “verge”, que fa indetectable el bitllet. Què significa això? El puc fer servir sempre? Si és així, perquè hi ha la opció de desactivar aquesta opció, si estant activada el bitllet és indetectable i desactivada ens poden enxampar?

 53. Per a qui no tingui un Ubuntu, aquí deixo un link que conte un fitxer on surten 2 ‘Hexstrings’ corresponents a les T-10 i T-70/30 Verges.

  http://www.mediafire.com/?tbkmnho8oa21mp5

 54. Anononim Says:

  He trobat aquest link en una altra pàgina:

  http://www.mediafire.com/?5093gr6qc9b32o7

 55. Tratratra Says:

  Sembla que la gent s’ha oblidat per a que serveixen els idiomas… jo soc catala i no m’importaria que estigues escrit tot en castella. Doneu vergonya! Els idiomas serveixen per comunicar-se i no per fer el capullo com esteu fen. Sou igual de faxas que cualsevol altre. FASTIC!
  Sou la mateixa merda de la que us queixeu.

 56. Adrià Says:

  Després també us voldreu queixar si els trens van a deshora o de les condicions del transport públic… vinga home que aquesta actitud de intentar no pagar re ja comença a ser patètica

 57. Andalusito Says:

  Quins collons teniu tots!!! Jo sóc andalús i espanyol, peró no tinc cap problema en utilitzar el català, bàsicament per tocar els pebrots a tots aquests australopitecus del “háblame en cristiano”. Faig servir el català com a mostra de RESPECTE a tots els que m’envolten i estimo. Eso no quiere decir que esté de acuerdo con el trato que se le da a mi lengua por estos lares. Amb bona voluntat per ambdues parts aquests comentaris només serien técnics i no “polítics”

  • Fíjate tú por dónde, puede que el “Andalusito” sea el único que ha arrojado un comentario con sentido común, razón y educación.

   Hay demasiada gente interesada en politizarlo todo, y eso es algo que no acabo de entender.

   No estaría de más que algunos hicieran un pequeño y breve esfuerzo por comprender la posición y el punto de vista de los demás, y probablemente entenderían que no es necesario sacar un debate político, lingüístico o demagogo de cualquier asunto en el que hay diferencia de opinión, o en el que hay gente que sencillamente no entiende de lo que se está hablando, y naturalmente, tienen el DERECHO de pedir información.

   Y ojo, que quien escribe este mensaje es un ciudadano catalán, con el catalán como primera lengua desde que nací, pero entiendo que no todo el mundo está en la obligación de tener los mismos conocimientos lingüísticos que yo.

   Eso sí, es mi opinión.
   Allá cada uno con su educación, su empatía, y sus ganas de colaborar y solucionar las cosas, o de lo contrario, de complicarlo todo un poquito más.

   • anti-troll Says:

    “pero entiendo que no todo el mundo está en la obligación de tener los mismos conocimientos lingüísticos que yo.”

    No, tot el món no, però la gent que viu a Catalunya sí. És obvi, com que si vius a Islàndia tard o d’hora hauràs d’aprendre l’islandès.

   • Català Emprenyat Says:

    És obvi per a tu, que ho entens. Però a aquestes rates hispanes, que sempre volen imposar i anorrear qualsevol rastre de cultures autòctones, no els pots explicar ni les sumes. Aclarir que, ni molt menys, aquestes rates hispanes representen la totalitat dels espanyols, no en tenen la culpa d’haver de viure amb dictadors totalitaris i exterminadors de qualsevol rastre d’intel·ligència.

   • Parlar castellà amb algú que ve a viure a Catalunya no et fa, ni molt menys, respectuós. Per mi és una falta de respecte privar-lo de la seva adaptació. Parlar-li castellà és com si parlessis amb un turista que no ha d’aprendre la llengua del lloc on viu i, a més a més, no l’ajudes en l’aprenentatge d’aquesta.

   • Català Emprenyat Says:

    És racisme pur i dur. Si quan veu algú que té trets físics característics d’un altre indret [sudamèrica, Marroc, Japó, etc.] i li parla directament en castellà sense veure que aquesta persona parla català perfectament es considera racisme. Per què? Perquè tractes diferent les persones segons la raó d’origen o l’ètnia.

    “Es lo que tienen los catalanes, siempre se emperran en hablar catalán”. I sempre diuen que és de mala educació… Que cínics. #rateshispanes

   • Bonscollons, si la web es diu anoncat, es parla català, així de clar.

    Que facin un anonesp i que parlin en castellà, ningú els dirà res.

 58. Día 10 de març assemblea constituent de la Assemblea Nacional Catalana, el camí de l’INDEPENDÈNCIA.

  Salut

 59. Estamos todos locos o que? Says:

  La MWC está en españole e inglés, porque es un evento de interés nacional e internacional, por lo tanto, su difusión debe ser en Español y en Inglés. Así de simple.

  Este artículo sobre TMB es de interés únicamente nacional, para toda España, pues es un tema sobre el transporte público de una empresa pública española. A un inglés o francés, no debería interesarle, luego por esa misma razón, no tendría sentido escribirlo en inglés. Como es de interés nacional, es normal que algunos pidan que se traduzca al castellano, así de simple.

  Me parece que está bien claro, según el público objetivo y el interés de la información que publicas lo pones en un idioma o en otro, nose que no entienden algunos…

  • Català Emprenyat Says:

   Si un cas interès ESTATAL, tros de quòniam. Nacional és a nivell de Catalunya [així ho diu l’ultra-retallat Estatutet].

   • Estamos todos locos o que? Says:

    A ver, yo solo se que cuando miro mi DNI pone, Nación: ESPAÑA.

    DEAL WITH IT

   • Català Emprenyat Says:

    Doncs mira a veure si els funcionaris han posat correctament el nom del teu pare, tros de quòniam! Ah, i per molt que posi “Ministerio del Interior” jo no sóc Ministerio.

    Envia’m la teva adreça que t’enviaré el teu nou carnet d’identitat, imbècil.

   • Estamos todos locos o que? Says:

    Jajajajaj, me parto con los lufos radicales cuando se enfadan. SI ya de por sí es gracioso el idioma catalán, ya si te pones a “discutir” con alguien en catalán parece como que sea de cachondeo xDDD.

    Yo no puedo shur, paso, me estoy desñoclando.

    P.D: Para mi POWNED solo se te ocurre copypastear “tros de quoniam”? :=(

   • Català Emprenyat Says:

    “Copypastear”?? Què coi dius? No, jo coneixia l’expressió. Que tu no la coneguis no vol dir que la resta estigui igual que tu, capsot 😉

  • Transports Metropolitans de Barcelona es una empresa barcelonina. Si es para gente de Barcelona no veo el motivo por el cual no puede estar la página en catalán. Todos los que viven en Barcelona tienen la OBLIGACIÓN de entender el catalán y el español, por lo tanto lo tienen que entender.

 60. Soy especial Says:

  Molt queixar-se però ningú actua. Si voleu en castellà podeu preguntar al admin per ajudar a traduir-ho, que això no és un ministeri on queixar-se, sinó una acció voluntària.

 61. Traductor Says:

  Traducido todo el contenido del artículo, comentarios interesantes y FAQ, en: http://www.forocoches.com/foro/showthread.php?p=104866414

 62. Día 10 de març assemblea constituent de la Assemblea Nacional Catalana, el camí de l’INDEPENDÈNCIA.

  Salut

  • Anti LUFOS Says:

   Que asamblea ni que niño muerto, aquí se habla en español, hijo de puta. Putos lufos de mierda…con un fusil iba yo a esa mariconada perroflauta de asamblea.

   • Català Emprenyat Says:

    Sobretot “perroflauta”, hahahah

    Es nota que saps del que parles, ratota!! A fer la mà!

   • TurboFurcia Says:

    Os voy a hablar en castellano para que así me entienda “todo el mundo” como decís vosotros. Soy catalán y bilingüe pero me expreso en castellano la mayoría del tiempo (herencia de mi familía andaluza de la cual estoy muy orgulloso). Lo que me parece una aberración es la falta de sentido común que demuestran los “españolitos” de pro que, ojo al dato, EXIGEN, que traduzcan la página y no sé qué ostias más. Pero vamos a ver, soys GILIPOLLAS o que os pasa. Cuando llegas a un sitio nuevo, llámese país, región, aldea o BLOG y no es el tuyo, te comes con patatas las normas que tenga dicho sitio. Si no te gustan las normas tienes 3 opciones:

    1- Llorar como una nenaza-pija consentida de mierda que no ha hecho nada en su puta vida por ella misma y pedir que “le traduzcan la página” por que es muuuuuuuy complicado entender el catalán (me pregunto como han llegado a la sección de comentarios si no entienden NADA).

    2- BUSCARTE LA VIDA y dejar de llorar un ratito. Aka traductores online, amigos que SI entiendan el catalán, etc.

    3- IRTE A TOMAR POR CULO Y DEJAR DE MOLESTAR A LA GENTE. IMBÉCILES!!

    Y para los que aún no se han enterado, esto antes que españa es CATALUNYA!!

    I pels que encara no s’han assabentat, aixó abans que espanya es CATALUNYA!! COLLONS!!

    Uffff, me he pasado? 😉

    Besitos majos!

 63. CiutatPodrida Says:

  Anti LUFOS eres patetico…y te lo digo en tu idioma.

 64. S'ha convertit en un blog de spam Says:

  Ho escriuré en català i castellà perquè ho entenguin tots (Lo escribiré en catalán y castellano para que lo entiendan todos)
  Jo no sóc ni espanyol, sóc flamenc (Belga) i ben bé que m’he adaptat a l’idioma i no por obligació, ho he fet perquè es la llengua que es parla aquí, si em parlen en castellà els contestaré en castellà i si ho fan en anglès ho faré en anglés, o l’idioma en qué millor m’entenguin. Em sembla una falta de respecte dir que perquè un blog en català on es disctueixen temes de Catalunya s’és un independentista, nacionalista o feixista per utilitzar la llengua mare de la terra, la que es parla pel carrer. Si vas a viure a catalunya el mínim que pots fer es no queixar-te i espavilar. No em podeu dir que els extrangers que venen a viure a Espanya no aprenen l’espanyol per poder-se comunicar oi? L’únic feixisme o nacionalisme tancat és el del que procura imposar la seva llengua, és cosa de tirans!

  Yo no soy ni español, soy flamenco (Belga) y bien que me he adaptado al idioma del país i el estado en el que vivo ahora. No lo he hecho porqué los catalanes me obliguen y me impongan su lengua, lo aprendí para poderme comunicar en el idioma que se habla en general, si me habla alguien en castellano no tengo problema en responder en castellano, lo mismo con el inglés o otros idiomas, y si no sé su lengua les hablo con el que más me entiendan. Llamar nacionalista cerrado, independentista o fascista a alguien que habla en su idioma con otra gente que habla el mismo idioma es una falta de respeto y sinceramente a mi me daría vergüenza. Si estás viviendo en catalunya lo mínimo que podrías hacer es adaptarte en vez de quejarte, seguro que terminarías antes y no dirías sandeces. Yo no les diré a dos castellanoparlantes que hablen en francés entre ellos para que yo los pueda entender, lo que haré será intentar entenderlos y aprender su lengua con la que tengo que convivir diariamente y lo que no entienda se lo pregunto educadamente. Así que dejaros de llamar separatistas a la gente porqué sois vosotros los que os inventáis tal separatismo. El que quiere imponer su lengua y su cultura sois los que no intentáis adaptaros, eso es de tiranos!

  PD: Sí, ja se que els que entenguin els 2 idiomes veurán que varia una mica el comentari però al cap i a la fi és el mateix. (Sí, ya sé que los que entiendan los 2 idiomas y/o usen traductor verán que el comentario varia un poco, pero el mensaje es el mismo)

  Ara sí parlant del tema del blog trobo massa arriscat aquest mètode i més si ja en són conscients. Prefereixo deixar d’utilitzar el transport públic i anar amb bicicleta, skate, a peu, o ficat a dins d’un carro de la compra.
  Sé que molts no us ho podeu permetre per qüestions de temps y distància, així doncs us desitjo sort amb qualsevol sol·lució que hi trobeu.

  Ahora sí, hablando del tema del blog me parece demasiado arriesgado este método y más aún si la empresa, policía/revisores, etc… ya son conscientes de esto. Prefiero dejar de utilizar el transporte público y ir en bicicleta, skate , a pie o dentro de un carrito de la compra.
  Sé que muchos de vosotros no podéis por el tiempo y la distancia, así que buena suerte con cualquier solución que encontréis.

  • Molt ben dit, estic 100% d’acord amb tu. Crec que hi ha molta gent molt radical, passem de catalans radicals que no poden contestar en l’idioma que els parlen, com espanyols que si fossin per ells, els català desapareixería.

   Este blog está escrito en catalán, en vez de quejaros tanto por el idioma, sería una buena oportunidad para empezar a intentar entender el catalán. Si yo me fuera a vivir a Galicia, lo primerísimo que haría sería apuntarme a un curso de gallego, ya no solo por integrarme y aprender la cultura de allí, sino por mi propia supervivencia en un territorio con una cultura lingüística tan rica.

   Parece que en España, el hecho de tener regiones con diferentes idiomas, es más problemático que no beneficioso, y es algo que no me entra en la mente. España es un país con muchas regiones y culturas distintas, ¿que mejor excusa para aprender y culturizarse?

   En serio, pensad en ello, ya no estoy hablando de la independencia de una región, estoy hablando de la cultura y conocimiento de todos nosotros.

   (Ah, y yo uso constantemente Google Translator para traducir webs que no entiendo, para entender y aprender un poco más de ese idioma. Cagarse en todo y poner el santo al cielo por no entender un texto, me parece incoherente y falto de raciocinio).

 65. roger Says:

  Promobilletes son uns venguts, encara no han tornat a obrir del tot, pero segur que TMB els cobra. També podeu fer servir la iniciativa T-11 ( promobilletes + T-11 = Gran %)

 66. No sembla gens complicat. Ho estudiarem…

 67. Kumbayá Says:

  来吧自由落体

 68. Si suben todas las tarifas que se atengan a las consecuencias!!!

 69. i qui sap els codis de les estacions que s’imprimeixen a les t-10 (els primers 6dítis)? a mes a més, els revisors acostumen a mirar el bitllet primer (és a dir la data del viatge) i després el passen pel lector,…. almenys és el que jo he vist fins ara quan m’han aturat.

  • Gràcies per la info. Es a dir, que “colar” una tarja “trucada” com una autèntica pot portar problemes. Crec que és millor pagar al moment la multa (50% de descompte) que arriesgar-se a que t’enxampin amb una tarja “trucada”.

 70. permalac Says:

  Pregunta, que tal aniria la següent idea:

  1) quan compres una T-10 la pases pel lector i en guardes el numero.
  2) quan tens 0 viatges tornes a escriure el numero a la targeta.

  En cas de que canviessin l’algoritme aquest sistema hauria de continuar funcionant , cert?

 71. Martin Lezama Says:

  Soc veneçola i vaix a aprender català a un curs gratuit, no hi ha excuses, si vols aprender pots¡ hi ha totes las aportunitats per fer ho.

  Ara, hi ha algu que tingui la impresora?. com podem fer per col · laborar.
  Salutacions’

 72. Anonrk Says:

  1a Hay mas separadores en España que separatistas en Catalunya
  2a Tu necesitas la información, nosotros que somos a la gente que va dirigida @AnonCAT <– cat no ESP, la entendemos y no tenemos porque dártela en el idioma que desees. Si la web fuera en Chino irías a google y la traducirias ¿No?
  3a Solo con la falta de respeto y decoro, yo como Catalán, SEPARATISTA cada vez más radical y anonymous te contesto en Español, vete a la MIERDA

  AnonRK diu: Recordem 1714kt i 13alKp als Feixistes.

 73. Aaron Says:

  EN CATALÀ I CASTELLÀ, PER EVITAR DISCUSSIONS LINGÜÍSTIQUES INÚTILS

  EN CATALÁN Y CASTELLANO, PARA EVITAR DISCUSIONES LINGÜÍSTICAS INÚTILES.

  CATALÀ:
  ————
  Em fa certa gràcia com els autors d’aquest Blog i els editors dels vídeos que s’adjunten plantegen aquesta “idea” o “projecte” com quelcom novador.

  Ja fa temps que molta gent amb breus coneixements d’electrònica i informàtica (no cal ser enginyer) va tenir la idea de copiar els títols de transport.

  És gairebé tant antic com el fet de copiar targetes de crèdit.

  Casualment, ambdós exemples, a més de ser tècnicament idèntics, també són idèntics en el seu concepte penal.

  Cal que tothom tingui clar que el que es planteja ÉS UN DELICTE.

  Qui estigui decidit a posar-ho en pràctica o senzillament provar-ho ha de saber que POT ACABAR DETINGUT PER DELICTES D’ESTAFA, I/O FALSIFICACIÓ.

  La meva intenció no es “acollonir” o dissuadir a ningú.
  La meva única intenció és fer saber a tothom que el que es planteja aquí no és cap joc o “brometa”.

  Tots sabem i estem d’acord en quant a que el preu del transport públic és abusiu, i que molts cops no es correspon ni amb la qualitat del servei, ni amb les possibilitats econòmiques de la gent que fa servir el servei.

  Però la gent hauria de valorar si val la pena buscar-se un problema (I GREU) per aquests assumpte.

  Crec que hi ha altres solucions o altres maneres de protestar.

  De la mateixa manera en que els bancs són responsables en una gran part de la CRISI ECONÒMICA que patim, no per això la gent començarà a copiar targetes de crèdit dels altres i treure diners que no són seus d’un caixer, o pagar serveis a càrrec dels altres.

  Qui cregui que hi ha molta diferència entre un exemple i l’altre (els títols de transport i les targetes de crèdit) s’equivoca, i molt.

  A qui enxampin, tindrà problemes, i MOLT greus.

  I ara que a alguns il•luminats se’ls ha acudit fer pública la idea, us asseguro que els “senyors” de TMB posaran més recursos i esforços en controlar i detectar aquestes “trampes”.

  Que cadascú valori i decideixi si val la pena emmerdar-se la vida per una xorrada d’aquest calibre.

  CASTELLANO
  ——————-

  Me produce cierta gracia como los autores de este blog i los editores de los videos que se muestran plantean esta “idea” o “proyecto” como algo novedoso.

  Ya hace tiempo que mucha gente con algunos conocimientos de electrónica e informática (no es necesario ser ingeniero) tuvo la idea de copiar los títulos de transporte.

  Es casi tan antiguo como el hecho de copiar tarjetas de crédito.

  Casualmente, ambos ejemplos, además de ser técnicamente idénticos, también son idénticos en su concepto penal.

  Es necesario que todo el mundo tenga claro que lo que se plantea ES UN DELITO.

  Quien esté decidido a ponerlo en práctica o sencillamente probarlo, debe saber que PUEDE ACABAR DETENIDO POR DELITOS DE ESTAFA, y/o FALSIFICACIÓN.

  Mi intención no es “acojonar” o disuadir a nadie.
  Mi única intención es hacer saber a todo el mundo que lo que aquí se plantea o propone no es ningún juego o “bromita”.

  Todos sabemos y estamos de acuerdo en cuanto a que el precio del transporte público es abusivo, y que a menudo no se corresponde ni con la calidad del servicio, ni con las posibilidades económicas de los usuarios.

  Pero la gente debería valorar si merece la pena buscarse un problema (y GRAVE) por este asunto.

  Creo que hay otras soluciones u otras maneras de protestar.

  De la misma manera en que los bancos son responsables en una gran parte de la CRISIS ECONÓMICA que sufrimos, no por eso la gente empezará a copiar tarjetas de crédito de los demás y sacar dinero que no es suyo de un cajero, o pagar servicios a cuenta de otros.

  Quien crea que hay mucha diferencia entre un ejemplo y el otro (los títulos de transporte y las tarjetas de crédito) se equivoca, y mucho.

  A quien pillen, tendrá problemas, i MUY graves.

  Y ahora que a algunos iluminados se les ha ocurrido hacer pública la idea, os aseguro que los “señores” de TMB y otras autoridades pondrán más recursos y esfuerzos en controlar y detectar estas “trampas”

  Que cada uno valore y decida si merece la pena complicar-se la vida por una chorrada de este calibre.

 74. danidans23 Says:

  AQUEST BLOC ES SUPOSA QUE TRACTA DE LA T-MESTRE, NO DE CATALÀ VS CASTELLÀ VS ANGLES

  ESTE BLOG SE SUPONE QUE TRATA DE LA T-MAESTRO, NO DE CATALÁN VS CASTELLANO VS INGLÉS

  Avam, és un tema que mus afecta a tots. Clar que es que ho ha escrit ho pot fer en català, clar que es pot respondre en català, però està encara mes clar que no costa res contestar bé i/o en castellà. Es que xerrau català, ho feis ja que us és més còmode, però demostrau que simplement teniu s’habilitat de xerrar ambdues llegus i no el defecte de xerrar només una i explotar quan apareix algú demanant mínimament de bones que xerrem castellà.

  ” SI QUEREMOS CONSEGUIR ALGO, LO PRIMERO ES HABLAR EN UN IDIOMA EN EL QUE NOS ENTENDAMOS TODOS, HAY QUE DEJAR A UN LADO NACIONALISMOS Y DEMAS, TODO ESTO FORMA PARTE DE SU MANIPULACION, BASTANTE FRACCIONADOS ESTAMOS YA. ”

  Fixeu-vos, ses majúscules és lo pitjor que ha escrit. Per què us eu exaltat tant? Es to és un poc brusc, però apart d’açò, no s’ha ficat amb es català ni la insultat, simplement ha dit que estem prou fraccionats ja… i té raó.

  Bé, ara us podeu cagar en jo per xerrar “menorquí” i seguir amb la discussió banal o tornar al tema (ignorant que sigui ètic o no falsificar bitllets de transport)

  Pd: Dubt que seguesqui aquest blog, així que possiblement no contestaré més.

  Pd2: Debido a la banalidad del mensaje no lo traduciré, no veo la necesidad.

  • Català Emprenyat Says:

   Vols un pin? Com que no ha menyspreat el català? No fotem, home! Evidentment que sí, quan ha dit que ens deixem d’estar de nacionalismes. Perdona? Sempre són ells, els no-nacionalistes, qui ho diuen. Bé, oi?

   I no, no passa res per parlar el català de Menorca, t’entenem perfectament i no diem res [seríem tan inútils com aquestes rates hispanes que hi ha per aquí]. Nosaltres no som d’eixe món!!

   |¡*¡|

 75. bomboclat Says:

  Primero agradecer la información de la pagina , luego sobre comentarios sobre el idioma yo creo q quien hizo la pagina es libre de ponerla en la lengua q mas fácil le ha sido ,quienes tengan el problema de leerlo en catalán pues hay unos traductores muy majos en la red ,,ahhh y otra cosa no se si es ignorancia o que pero que yo sepa en España no se habla español se habla castellano aparte de muchas mas y el catalán es una de ellas así q no me sean garrulos diciendo se habla español

 76. sempre estem igual, que mes dona si en castellà o català?? l’important es la informació que es vol transmetre.
  jo no tinc cap problema en parlar castellà o català a qui no ho entengui.
  si us plau deixem la politica!!
  si algú no entén aquest comentari no tinc cap problema en traduir-lo al castellà i així ho entrendrà mes gent

  adeu siau y canya a TMB!!

  • Català Emprenyat Says:

   I canya a Espanya, cal no oblidar-ho!

   • Català Emprenyat, no pots parlar d’altra cosa que no sigui politica?
    ara que cullons hi té a veure Espanya,? aqui es parla de com evitar els abusos de TMB.
    El gran problema es la mala gestió de TMB i els nostres politics mes propers com la generalitat o els ajuntaments, que utilitzen els nostres diners per coses poc importants

 77. èdro Says:

  he trobat un lector per 120€ algú hem podria dir si hem serveis en principi diu que graba en la capa 3
  http://spanish.alibaba.com/product-gs/multifunctional-magnetic-emv-smart-ic-stripe-card-reader-and-writer-493153635.html

 78. i ha alguna novetat més senzilla??

  Amb la pujada de preus ja no en tinc bitllets comprats al 2011, que costaban 1 € menys, i m’agradaria saber d’un altre truc com aquest…

  Gràcies !

 79. Jaime Says:

  Como dirían en el famoso programa de televisión… “MITO CAZADO”.

  Creo que lo que la gente busca en estos comentarios son opiniones sobre el “invento” de los billetitos, así que…

  Después de cientos de comentarios ESTÉRILES y sin sentido sobre discusiones lingüísticas, políticas y otras demagogias baratas, os dejo mis resultados:

  NO FUNCIONA.

  Le pedí el grabador de tarjetas a un amigo, que lo tenía a su alcance porque trabaja en una empresa donde lo utilizan para codificar llaves de hotel, tarjetas de socio, etc.

  Estoy “puesto” en el tema, tengo conocimientos suficientes (modestía a parte) y los programas adecuados, y después de haberlo probado puedo decir que LOS BILLETES “PREPARADOS” CON EL MÉTODO QUE SE PROPONE AQUÍ NO FUNCIONAN.

  1-Probé copiando la banda magnética de un billete original (recién comprado) y “volcando” los datos de dicho billete a otro usado: NADA

  2-Probé grabando en la banda magnética de un billete usado los datos que genera el “programilla” que se ofrece en este web-blog: NADA

  3-Probé copiando los datos de un billete usado pero al que aún le quedaban viajes (T10) y grabándolos a un billete distinto: NADA

  Todo esto usando el aparato idóneo, grabando en la pista correcta, y con la coercividad adecuada, y NADA.

  He usado billetes de todos los tipos (al fin y al cabo son idénticos: un trozo de papel con una banda magnética) y NADA!

  Mi conclusión es que, evidentemente, no es tan sencillo como se insinuaba aquí.

  El sistema se basa en algo más complejo que los datos de la banda magnética del billete, y de no ser así, es evidente que lo que hay en la banda magnética no es tan sencillo de “copiar y pegar” como se decía.

  A quienes quieran probarlo ellos mismos, adelante: PERO ESTO NO ES MÁS QUE UN TIMO DE ALGUIEN QUE QUIERE VENDER POR EBAY GRABADORES DE TARJETAS IMPORTADOS DE CHINA A PRECIO DE ORO.

  Que cada uno saque sus propias conclusiones.

  P.D.

  Y suponiendo que funcionara (que no lo hace) os invito a reflexionar sobre los comentarios que ha hecho más de uno.

  ¿Vale la pena jugarse la vida por una estupidez tan grande como pagar un billete de tren?

  Como ya ha dicho alguno, que nadie pierda de vista que hacer algo así es DELITO (FALSIFICACIÓN DE DOCUMENTO PÚBLICO o MERCANTIL), con penas de prisión MUY interesantes…

  Si nadie empezaría a falsificar billetes de EURO (moneda) o tarjetas de crédito, no veo porqué debería empezar a hacer esto.

  SALUD!!

  • Dirigido especialmente a Jaime:

   No es que no te crea, pero pienso sinceramente que
   no eres la persona que dice ser, por lo que los resultados
   ofrecidos no son veraces.

   ¿A quien sirves?

   A parte de eso, en tu seguda parte:
   “Como ya ha dicho alguno, que nadie pierda de vista
   que hacer algo así es DELITO (FALSIFICACIÓN DE DOCUMENTO PÚBLICO o MERCANTIL), con penas de
   prisión MUY interesantes…”

   Si, es un delito, pero menor, ya que no supera los 300 euros,
   se puede alegar corrupción en los datos existentes y NO
   es un documento oficial, por lo que no es un documento
   público ni mercantil.

   Jaime, sinceramente, me hueles a chamusquina.

   • Jaime Says:

    Bueno, de antemano déjame decirte que no “sirvo” a nada ni a nadie, además de a mí mismo.

    Si lo que insinúas es que pertenezco a algún colectivo que no es de tu agrado (TMB? Policía?), o que tengo alguna intención particular en convencer a los demás de que no lleven a cabo lo que aquí se propone, te equivocas.

    Creo que cualquiera que haya llegado por su propia iniciativa hasta esta página es lo suficientemente mayorcito para hacerse responsable de sus propios actos, y me es indiferente lo que cada uno haga.

    Mi única intención era comentar mi expriencia después de haber probado el “experimento”, y aportar mi opinión desde el punto de vista jurídico (soy estudiante de derecho).

    Déjame que te corrija: Un billete de tren, metro, o de lo que sea, SÍ es un documento público.

    Es un tipo de “timbrado”, que se emite SÓLO por la “Fábrica Nacional de Moneda y Timbre”, o por entidades autorizadas (cajeros automáticos de entidades bancarias, cajeros de estaciones de transporte, etc.)

    Provengan de donde provengan, los títulos de transporte deben cumplir con unos estándares y con unas medidas de seguridad, como los recientemente incorporados “hologramas” que van en su parte trasera (esa tira transversal que genera “colorines” al moverlos bajo la luz)

    De acuerdo con los artículos 386 al 389 del Código Penal, es reo (culpable) de FALSIFICACIÓN DE EFECTO TIMBRADO el FALSIFICADOR, ALTERADOR, INTRODUCTOR O EXPORTADOR de cualquier efecto timbrado tal como sellos de correos, o cualquier otro, como títulos de transporte.

    Esto significa (por si a alguno se le ha encendido la luz) que AUNQUE EL BILLETE SEA ORIGINAL, GENUÍNO, AUTÉNTICO, EL SIMPLE HECHO DE MODIFICARLO (ALTERARLO) EN ALGUNA DE SUS CARACTERÍSTICAS (EN ESTE CASO LA BANDA MAGNÉTICA) YA LO CONVIERTE EN UN BILLETE FALSIFICADO.

    Las penas de dicho delito varían en función de infinidad de variables y circustancias, no sólo del valor defraudado.

    Y hay que tener claro que la simple tenencia de efectos timbrados o moneda falsificados ya implica ilícito penal, incluso aunque la persona en cuestión no haya sido sorprendida en el momento de la utilización, o no haya indicios suficientes para acreditar la utilización.

    Como dije en mi comentario anterior, a partir de aquí que cada uno saque sus propias conclusiones y tome sus propias decisiones.

    Que ya somos mayorcitos.

  • watzapp Says:

   Nadie mas lo ha podido probar? A mi también me parece muy raro que copiando toda la banda magnética de una tarjeta no usada a otra usada no funcione.

  • Señor chino maléfico Says:

   Así que “tengo conocimientos suficientes (modestia aparte)”… pues menudos “conocimientos”, dignos de un “maestro piñones”.

   Y esas conclusiones diciendo que es un timo de los vendedores chinos, roza la paranoia total.

   O tu grabadora es muy simple y no cumple los requisitos, o tus “conocimientos suficientes” te han ofuscado y estás grabando además del track 2, el track 1 y 3 a la vez. Prueba de desactivar el track 1 y 3 cuando grabes en track 2.

  • cazador de mitos cazados Says:

   Sólo leyendo tu primer comentario diciendo “1-Probé copiando la banda magnética de un billete original (recién comprado) y “volcando” los datos de dicho billete a otro usado: NADA” queda claro una de estas dos cosas:

   1.- Eres un inútil total y no sabes hacer algo tan sencillo como leer una banda magnética y grabarla en otra.
   2.- O estás utilizando una grabadora Lo-Co, o con la configuración incorrecta.
   3.- O eres alguien que quiere “intoxicar” con información falsa por la razón que sea.

   A ver si aprendemos a leer las instrucciones “señor Mito cazado”…

 80. Bones a tots,

  Només un comentari: He fet la mateixa prova que diu el Jaime en el seu punt 3 amb una T50/30 i sí que funciona, i a més ho he provat amb una targeta de les antigues que hi havia al 2010 (les grogues). Em resta provar els altres casos, però de moment aquest punt sí que està testejat i funciona correctament, sempre que el que jo hagi entés sigui correcte (copiar una targeta en ús actualment i copiar les dades a una altra).

  • watzapp Says:

   Podries aportar dades del grabador emprat?
   Gràcies company.

   • I tant. És un MSR605 igual que el que està penjat en altres comentaris a la venda per eBay.
    Per gravar he utilitzat el software que es proveeix al CD adjunt, instal·lat i executat amb wine en una màquina Ubuntu. L’únic que cal fer i que no tenia per defecte és fer que wine reconegui el dispositiu /dev/ttyUSB0, que és el que farà de COM, com a port com0 un cop executat el software del MSR605. Per tal de fer això només cal anar a la carpeta de dispositius de wine (/home/user/.wine/dosdevices) i fer un enllaç simbòlic des de /dev/ttyUSB0 a com0.
    A disposar!

    PD: Perdó per no ficar aquest comentari com a resposta abans, m’he colat :p

 81. I tant. És un MSR605 igual que el que està penjat en altres comentaris a la venda per eBay.
  Per gravar he utilitzat el software que es proveeix al CD adjunt, instal·lat i executat amb wine en una màquina Ubuntu. L’únic que cal fer i que no tenia per defecte és fer que wine reconegui el dispositiu /dev/ttyUSB0, que és el que farà de COM, com a port com0 un cop executat el software del MSR605. Per tal de fer això només cal anar a la carpeta de dispositius de wine (/home/user/.wine/dosdevices) i fer un enllaç simbòlic des de /dev/ttyUSB0 a com0.
  A disposar!

  • watzapp Says:

   Moltes gràcies 😉

   • Bon dia!

    Avui he provat el punt 1, copiar una targeta nova en una que està esgotada, i també funciona. Concretament ha estat una T50/30 nova en una T10.

    Aquests dies fare unes proves amb la generació de T10 i T70/30 mitjançant el software penjat aqui. Ja us comentaré també si a mi em funciona o no 🙂

  • aaabbb Says:

   Pregunta Roc…
   ¿Cual aparato es más nuevo?
   ¿El MSR605 o el MSR606?
   ¿En que se diferencian?
   Gracias!

   • Buenas aaabbb

    Por lo que entiendo en este vínculo http://www.carddevicestore.com/index.php?main_page=page_4
    la diferencia es que el 606 es para uso profesional por la fabricación del mismo. No sé qué comportará eso aparte de lo que se explica ahí, los materiales del 606 son de gama alta y seguramente fallarán menos o durarán más pero no te puedo garantizar qué significa exactamente. Lo de cual es más nuevo o más viejo es indiferente, lo que importa en este caso es que puedan escribir en la pista 2.

    Un saludo!

 82. Gràcies per l’aportació 😉

 83. aaabbb Says:

  Para aquellos que no le mole el windows, pero quieran trastear con este aparato…
  http://www.triades.net/msr605-driver.html
  Un saludo!

  • Yo probé ese software y no me funcionaba en absoluto. Quiero decir que lo ejecutaba, sí que era capaz de poner el MSR605 en modo lectura pero las lecturas que hacía (en comparación con el software que viene con el aparato) fallaban cada dos por tres, y del modo lectura casi que ni hablo, lo probé muchisimas veces sin resultados válidos.
   Aun así esa fue mi experiencia, si a alguien le funciona genial 🙂 Además es código abierto y quien tenga interés puede hurgar.

   Un saludo!

 84. Periodista Says:

  Me gustaría quedar con alguien que me demuestre que esto funciona. Soy periodista. yopuedoayudarte@gmail.com

 85. Bon dia de nou

  Confirmo que la generació de T70/30 funciona correctament. Ho he provat aquest matí.
  Vull provar també les T10 i veure si es pot generar correctament una targeta de 6 zones, etc. però com és pessat tant per mi com per a la gent llegir cada matí les proves, si un cas ja informaré si em trobo amb alguna prova que no funcioni respecte a aquest tema.
  De totes maneres continuo passant per aqui, de manera que per a qualsevol cosa que pugui aportar només cal que m’ho dieu.

  Salut!

  • Alguien Says:

   Buenas Roc.

   Roc, que código hay para las T70/30?
   Es el que viene con el código del programa?
   O has leido uno de una nueva tarjeta?

   Si has leido uno de una nueva tarjeta…
   Podrías postearlo porfavor?

   Muchas gracias! 🙂

   • Buenas Alguien (joder, vale que no utilicemos nombres reales pero seamos algo más originales :p)

    El que he probado es el que venía con el programa. Funciona perfectamente, al menos hasta hace unas horas.

    Lo que sí que he visto es que las T50/30 funcionan casi exactamente igual que las T70/30, tan solo cambiando unos bits para codificar los viajes restantes (para codificar un 70 necesitas 1 bit más que para codificar un 50). También he encontrado la forma de guardar el transporte utilizado y la estación, y alguna cosilla más que me parece interesante 😉 Ya os contaré.
    Por cierto que los billetes de Bilbao, igual que los de Madrid (esto se comentaba en la entrada de este post), utilizan el mismo formato.

    Un saludo! Salut a tots!

 86. I hacked 127.0.0.1 Says:

  Buenas Roc!

  Voy a probar el el aparato que tengo. 😉

  Muchas gracias por toda la info que das! 😀

  Estamos en contacto.

  P.D.:
  “Buenas Alguien (joder, vale que no utilicemos
  nombres reales pero seamos algo más originales :p)”
  No estaba nada inspirado… me acababa de llegar el MSR606!
  XDDDDD

 87. ToorWind Says:

  Bones a tots/totes,

  Feu servir les T4 , es una mica mes car pero també funciona, teniu que anar a les maquines i apreteu “altres opcions” i allà la podeu comprar directament,

  TMB = Timadors Molt Bons

  😉

  toorwind.com

  • Vellet Says:

   No entenc per que dius això, les T4 son per pensionistes i jubilats i son més barates que les T10… però “canten més” si no ets un vellet. Per qui no ho sap la T4 permet 10 viatges i costa 3,55€ (preu any 2012).

   Toorwind, quin avantatge té la T4?

  • Con tiempo libre :) Says:

   La verdad es que tenía que haberme pillado uno de UK…
   A mi me salió saladito! XD
   Gracias por la info! 🙂

 88. Con tiempo libre :) Says:

  Buenas gente!
  Yo he empezado a recoger bonos para leer las bandas
  y poder ver todas las diferencias que hay entre ellas.
  Si alguien se apunta encantado de la vida! 🙂
  Las que llevo:
  http://pastebin.com/2tn7HJpm
  Nos vemos!

  • Dexter Says:

   Sobre aquest pastebin, segur que la banda de la T-senzill és aquesta? la track2 normalment és més curta. Pots confirmar? gràcies!

 89. Bones a tots

  Us deixo aqui un arxiu que conté els avenços que he fet segons el que he pogut anar veient a les targetes que he utilitzat/trobat:

  http://netload.in/dateir0p3tyExQk/opTmestre-0.10.zip.htm

  D’aquesta manera qualsevol pot aprofitar i afegir informació. Espero que sigui ben rebut i no li molesti a ningú les modificacions a l’original que es va penjar.

  Una de les coses més curioses que he vist és que el número d’estació de metro que es guarda consisteix en 3 números, on el primer (o les centenes) indica el número de linia i els altres 2 l’estació.
  A més, a Google maps, aquest mateix número coincideix amb el que es marca al ticket.

  Salut a tots!

  • Aloha_Girl Says:

   Bones, estic interessat en el mètode que has fet servir per a desxifrar la encriptació dels bitllets, imagino que per força bruta, o trobant patrons, …
   La veritat és que tinc unes poques nocions bàsiques de criptografía, pero el tema sembla interessant.

   Moltes gràcies 😉

   • Bones,

    Només comparant 2 tickets ja pots fer certes deduccions, ja que també tens les dates de quan es va passar per la màquina el bitllet, quina és la validesa, etc.
    No hi ha res per al criptoanàlisi ja que no hi ha dades encriptades. Hi ha una cadena en hexadecimal a cada bitllet, i aquesta conté les dades. Si mires el codi font veuràs que només fent operacions en binari ja obtens les dades.

    Salut!

 90. Iván Says:

  Buenas!! Alguien ha conseguido grabar datos en una T-10? Tengo un codificador Hi-CO, y puedo leer la tarjeta sin problemas, pero me da error de grabación. El caso es que la trama que devuelve el programa es de 50 caracteres cuando, hasta donde yo sé, y lo que el software permite, es grabar 46 caracteres en pista 2.
  ¿Alguna idea? Gracias!!

  • Mr Raw Data Says:

   Probablemente eso te pasa porque NO utilizas el modo “RAW Data”. Seguramente debes de estar utilizando “ISO” o algo por el estilo y por eso sólo puedes grabar 46 carateres.

 91. Hola Roc,

  He intentat mirar el arxiu dels teus avanços pots pujar-ho de nou sembla que hi ha problemes per baixar-ho.

  Gràcies

 92. Hi ha una dada que no entenc, si la cadena consta de 50 bytes i va de la posició 0 a 49, el byte 16 per a que serveix? forma part del camp “until_day” o “transfer”? o simplement no serveix per res?

  Estaria be tenir una mena de “mapa” per saber que fa cada byte (i dins de cada byte, cada bit) per poder fer un programa similar en altres plataformes com Mac o Win. O:)

  • Si mires les fonts penjades, aquesta informació està a les màscares utilitzades. És informació que canvia d’un bitllet a un altre en alguns casos.

   • Dani Says:

    Gràcies Roc, de fet per això ho dic, per curiositat estic intentant fer el “mapa” però al mirar les màscares hi han dades que no em queden massa clar que fan. Deixo a continuació una parrafada del que tinc fins ara, per si l’ajuda a algú a fer “mapa” definitiu.

    Per exemple els bytes inicials son molt fàcils d’entendre:

    – Byte 0
    B: Barcelona
    D: Bilbao

    O sigui (per la gent que no ho sap), si el byte 0 té una “B” (en binari 0000 1011) és que el bitllet és de Barcelona. Quina casualitat eh? que tingui una B de Barcelona (en hexadecimal). Ho hauran fet expressament? el creador del ticket deu ser un catxondo mental jejeje (els de Madrid i València la porten clara, no hi ha la lletra M ni V en hexadecimal) :o)

    – Byte 1,2,3
    FB8: Tarja T4
    C90: Tarja T10
    C98: Tarja T50
    CCC: Tarja T7030
    328: Tarja TGeneral
    008: Tarja T-Senzill

    I a partir d’aquest punt la cosa se’m complica:
    – Byte 4
    A la T-General potser (o potser no) es per definir les zones (a les altres targes la zona es defineix al byte 15).
    A les altres targes el byte 4 potser és per definir el lloc on s’ha comprat?.

    – Byte 5
    Sembla que tan sols s’utilitza a la T-General (junt amb els bytes 4,5,6,7) per definit quan s’ha comprat la tarja.

    – Bytes 6 a 12
    Segons la màscara “unknown1”, la tarja T4 i T10 utilitzen el byte 12, però la T7030 (i suposo que també la T50) utilitzen els bytes del 6 al 11. I la T-General el byte 6 forma part del camp “buy_date” (bytes 4,5,6,7). Vaja lio!

    – Byte 12,13
    Potser l’any i el mes de caducitat? (until_year,until_month).

    Però no entenc com, en el cas de per exemple la T4, pot haver un byte que s’utilitzi per “unknown1” i a la vegada per definir l’any de caducidad “until_year”. Les dos màscares tenen una “F” al mateix byte, o sigui que dedueixo que no es tracta la informació a nivell de bits si no d’alguna cosa que no comprenc.

    – Byte 15
    A la T4, T10, T70 (i suposo que T50) és per definir les zones.

    – Byte 16
    Ni idea, aquest és el byte que preguntava al meu anterior missatge

    i a partir del Byte 17, es comença a tractar la informació a nivell de bits (per qui no ho sap un byte pot emmagatzemar dues o més dades diferents, gràcies al tractament individual dels seus 8 bits).

    Queda clar que la persona que ha “desencriptat” tota la informació és un geni, per no dir que és el “puto amo” que diria Guardiola! 😀

    Una altra cosa que tampoc em queda clar és el tema dels “ins” i “out” dels bytes 35 al 37, que pels comentaris del codi ja veig que tampoc queda clar al programador (o programadors).

    Potser té relació amb els transbordaments (juntament amb el byte 17 que clarament es diu “transfers”).

    Jo he “empalmat” tres busos i un metro sense que em marquin un nou bitllet, però si repeteixo una línia, aleshores si que em marquen. Per exemple, agafo el bus 40, desprès el 30 i desprès el 40, doncs la segona vegada que pujo al 40 em tornen a picar el bitllet, així que suposo en algun lloc es guarda la info dels transports que s’agafen als transbordaments.

    I per acabar, el codi del calculador de CRC que es guarda als bytes 46,47,48 és una virgueria, trobo que fer l’autòmat per corregir els bits al format TMB és una solució molt bonica i efectiva a la vegada.

    Disculpeu la llargada d’aquest missatge no tornarà a passar. :/

   • Eva Says:

    Dani, gràcies pel resum, m’ha estalviat feia.

    L’únic una observació, els “bytes” que dius son de 4 dígits binaris, no de 8. Potser es diria “mig byte”? :). Seguint el teu exemple, si el “byte” 0 té una “B”, seria “1011” no “0000 1011”.

    Sobre els “Bytes 12,13”, suposo que és “until_year” i el “unknown1” deu ser d’una versió anterior del programa que no se sabia per que servia. Vaja, tot son suposicions.

   • Rectifico:

    1 Byte = 2 Nibbles = 8 bits
    1 Nibble = 4 bits

    Així doncs millor que aquí parlessim de Nibbles i bits. I deixar de parlar de Bytes.

 93. danonymous Says:

  Algu vol la versio per a Windows?//
  Alguien quiere la version para Windows?//
  Anyone wants the Windows version?//

  • Jo vull una versió per Windows! si us plau! 🙂

   • Jo també… Sóc una mica novell amb aquestes històries, però endavant… A matxacar a els dolents de la película (léase Anarco-vieja) (50 anys) però (con ganas de joder al capital que nos está mangoneando), i deixar clar què faré tot el que calgui, per recuperar el meu nivell adquisitiu, i si es tracta de donar-li la volta a les targetes T-1 i les altres, vull cooperar. Salut…. Kiki

  • danonymous Says:

   Aqui la teniu http://bit.ly/optmestrewin , per versions antigues de Windows potser us caldrà instal·lar Python (http://www.python.org/download/releases/). Cualsevol consulta sobre la versió la podeu fer al mail que figura al obrir el programa.

   • Gràcies noi… Molta força…

   • Moltes gràcies! 🙂 tan sols unes suggerències, on diu “última ticada” surt l’any en format “aaaa” quan al formulari deixa ficar nombres del 1 al 15. També si modifico alguns paràmetres (menys ticades restants), sembla que la cadena HexString no canvia, és normal? Per últim, el botó “info de bitllet” no fa res, és normal? Menys aquestes petites coses, estic super content que per fi surti una versió per windows! 😀

 94. Antoni Says:

  Ja que no em puc permetre la compra d’aquesta màquina, hi ha algú que estaria disposat a proveir-me alguna targeta (no sense abans arribar a un pacte, és clar que gratis no)

  Gràcies!

 95. Bernat Says:

  Hem fan una gràcia alguns comentaris d’alguns ignorants…

  “..però (con ganas de joder al capital que nos está mangoneando), i deixar clar què faré tot el que calgui, per recuperar el meu nivell adquisitiu”

  Anar en contra del capitalisme i del sistema, amb l’únic argument/objectiu de generar/recuperar capital, es TANT RIDÍCUL!

  La gent no ho sé, però jo no vull que vosaltres sigueu el futur de la meva nació.

  Sort a la vida desgraciats!

  • Això de “vosaltres”, “desgraciats” i tal, penso que sobra. Si algú diu algo que no t’agrada doncs li dius a ell/ella, però no ens fiquis a tots al mateix sac per que diria que aquí, hi ha gent de tota mena i encara que cerquem el mateix, ho cerquem per diferents motius.

   I encara que no els compartiguessim, son motius tan respectables com el teu que t’ha portat aquí.

 96. MaikelNait Says:

  Tinc problemes al fer el checksum. Com fan el agrupament de bytes per fer-ho?

  Gràcies

  • Cagadubtes Says:

   He vist que el CRC es calcula a l’arxiu /tickets/ticket.py on hi diu “def calc_checksum(self)”. I pel que sembla al final corregeix el resultat del calcul amb una curiosa rutina on diu “def __arrange_crc(self, crc)”… el problema és que no sé llenguatge Pyton i no entenc com diantre funciona. Em trec el barret amb el que ha creat això.

  • Eva Says:

   També jo em trec el barret amb el que ha programat l’aplicació .

   Estic intentant entendre el codi font per passar-ho a javascript, és tot relativament clar menys una part que em porta de cap, la de “l’automata” que corregeix el CRC final per que sigui correcte del tot.

   Si us plau, algú que conegui be el llenguatge Python em podria dir que és la variable “d”?

   ——
   def __arrange_crc(self, crc):
   d = { “0” : { “0” : (“1”, “0”),
   “1” : (“0”, “1”) },
   “1” : { “0” : (“0”, “0”),
   “1” : (“1”, “1”)}}

   return d[crc[0]][crc[8]][0] + crc[1:-1] + d[crc[0]][crc[8]][1]
   ——

   La variable “d” és una espècie de funció? és una array especial? una expressió regular? potser un tipus de condicional desconegut en altres llenguatges?

   I el que retorna també es un misteri, veig que es “algo+(del segón bit al penultim bit)+algo” però aquest “algo” no entenc que redimonis és, suposo que va lligat amb el tema de la variable “d”.

   No trobo per cap manual de Python una estructura com aquesta, ni l’equivalent a qualsevol altre llenguatge de programació (C, basic, javascript, pascal, etc).

   Alguna pista?
   O si algú pot fer alguna indicació en pseudocodi del que fa aquesta rutina, millor que millor.

   • Fent proves he deduït que finalment “arrange_crc” fa això:

    Si bit[0]=0 AND bit[8]=0 –> bit[0]=1 , bit[8]=0
    Si bit[0]=0 AND bit[8]=1 –> bit[0]=0 , bit[8]=1
    Si bit[0]=1 AND bit[8]=0 –> bit[0]=0 , bit[8]=0
    Si bit[0]=1 AND bit[8]=1 –> bit[0]=1 , bit[8]=1

    Apa, que aprofiti.

   • Doncs no, el que he ficat abans no funciona sempre, de vegades fica malament el codi de comprovació.

    Trastejant una mica he observat que aquesta altra forma funciona sempre.

    Si bit[0]=0 y bit[8]=0 –> bit[0]=0 y bit[8]=1
    Si bit[0]=0 y bit[8]=1 –> bit[0]=0 y bit[8]=1
    Si bit[0]=1 y bit[8]=0 –> bit[0]=0 y bit[8]=0
    Si bit[0]=1 y bit[8]=1 –> bit[0]=0 y bit[8]=0

   • Arg, també està malament…. el primer “arrange_crc” que he ficat falla amb algunes T10 zona 1, i el segon “arrange_crc” funciona be en totes les T10 (crec) però falla al crear algunes T50/30 de 50 viatges amb 2 3 o 4 zones. Sembla que el problema és a la condició “Si bit[0]=0 y bit[8]=0”, de vegades es com el primer “arrange_crc” i de vegades com el segon “arrange_crc”. vaja, parlant clar: NPI (ni puta idea)

  • Eva Says:

   Hola MaikelNait, no sé si et refereixes a això, però segons he vist al codi font, el checksum es fa a nivell de bits no de bytes.

   Si no vaig equivocada, un cop es té la cadena completa de 50 cifres hexadecimals (200 bits), es descarten els 3 primers bits i els 13 darrers (1 bit+8 bits de CRC+ 4 bits del codi final 0xF), de manera que finament s’aconsegueix una cadena de 184 bits.

   Finalment amb aquests 184 bits es fa el càlcul del CRC.

   • tarmac Says:

    segun tengo entendido(que puedo equivocarme) utilizan el algoritmo de luhn para realizar el checksum y comprobar el indice de errores
    ademas creo que el apartado masks[“unknown0”] es el indice tarifario es decir que te puede anular una tarjeta por cambio de tarifas, bueno eso creo

   • testador Says:

    @Tarmac: molt interessant el que dius, no sabia que havia un algoritme especial per calcular CRC de targes… però desprès de moltes proves he comprovat que no han emprat l’algoritme de Luhn. Llàstima, semblava una bona pista.

 97. Evanonymous Says:

  Avui es 15M! A las barricacas, a las barricadas…. per celebrar-ho, aquí Us deixo la versió de opTmestre en Javascript-HTML.

  http://bayfiles.com/file/a0Uh/RJcXdC/opTMestre-JS-v1.zip

  Funciona amb navegadors Firefox, Chrome i Opera. No funciona amb Internet Explorer.

 98. Joan Petit Indi Says:

  Com detectar revisors al TMB i que no t’enxampin? doncs ja fa temps que hi han xarxes col·lectives d’informació. Ells ens controlen, doncs nosaltres també els controlarem a ells.

  Teniu per començar…

  http://www.memetro.net/

  Facebook:
  http://www.facebook.com/memetro.net

  Twitter:
  https://twitter.com/#!/redmemetro
  https://twitter.com/#!/search/%23memetrobcn

 99. Antoni Says:

  Repeteixo el meu comentari… no em puc permetre la compra d’aquesta màquina, i no estic passant per una situació econòmica bona… si hi hagués algú disposat a proveir-me alguna targeta, a canvi d’unes quantes targetes utilitzades, o arribar a qualsevol altre pacte que fos capaç d’assolir, algún intercanvi… el meu correu és acarlosrub(arroba)aol(punt).com

  de nou gràcies.

  • Roc Pascual Says:

   Nen, això em sembla que és com preguntar… ¿algú em pot passar una mica de plutoni enriquit o heroïna? total si us enxampen tan sols us caurà una mica de presó i una multeta d’uns quans mil·lers d’euros. O:)

 100. cercador Says:

  AJUDA!

  Podeu escanejar T50 i T70 i penjar els codis per alguna banda?

  Em trobo amb un problema, quan grabo tarjes T50 i T70, la máquina del metro diu algo tipus “tarja caducada”. Això succedeix amb opTmesre en la versió per windows, i segurament properament passarà amb la versió Javascript.

  Si us plau, els que tingueu la maquineta, podeu escanejar T50 i T70 i penjar els codis per alguna banda? contra més codis, més fàcil serà esbrinar com sol·lucionar aquest problema. Ojalà algu aconsegueixi escanejar una tarja verge, això si que seria una gran ajuda.

  En la versió de OpTMestre Javascript es va intentar modificar la data de caducitat (primer cop que es pica + 30 dies o similar), però encara així continuaba donant l’error.

  De manera que deu ser una altra cosa la que provoca que la tarja sigui “caducada”,… pot ser hi ha ficat la data de compra?

 101. MaikelNait Says:

  Tinc una multa del tmb i és una tarja amb banda magnética. Haig de fer el pagament en la caixa o en les seves oficines. Algú sap si es pot fer alguna cosa i evitar el pagament? Voleu que us passi la codificación d’aquesta tarja-multa?

  Ens veiem

 102. oruika Says:

  http://pastebin.com/MUXB + afe010329d0a5a9e64d28895e544438b

  T’espero!

 103. Ara mateix no va el enllaç del pastebin ho podeu republicar ?

  Gràcies.

 104. Quin software de gravacio utilitzeu en linux ?

 105. Maikel_Nait Says:

  Un mica de bricolatge:

  Intento poder esborrar la tinta de la tarja quan ha fet els deu viatges. Algú té alguna técnica o com fer que la tinta no quedi impresa o molt poc?

 106. ok, hi ha algun lloc on poguem escriure a nivell particular?

  • tulmul Says:

   Seria bona idea, segur que TMB ens segueix amb atenció. Ei! salutacions al segurata o el que sigui que ens llegeix desde allà.

   El problema és quasi el mateix, s’ens colaràn. Tens alguna idea de com podem xarrar en privat sense que ens clixin? per exemple si jo dic ara que el meu email és tal@emailfals.com ja tindrien una dada més de mi.

 107. Pel tema de la tinta venen un paper adhesiu (per coses de dibuix tecnic) que l’enganxes a la tarjeta i es facil de treure dresprés. Quin programa feu servir per gravar amb el gravador de bandes magnetiques algu el podria penjar ?

  gracies

  • tulmul Says:

   Jo he provat amb diferents tipus, i sempre em donen problemes, al utilitzar-ho un parell de vegades, es veu el cartó amb “pelets” i vaja, que es veu que s’ha ficat un adhesiu i al treure’l s’ha arrancat una mica. Però el més fotut és l’holograma, que es trenca a trossets molt fàcilment.

   Es clar que cal dir que he fet experiments amb targes de l’any passat (sense l’holograma) i al principi em va pitar dient que era defectuosa i vaig pensar que la màquina deu reconèixer l’holograma o algo així. Però un dia em vaig equivocar i en lloc de ficar una tarja amb holograma vaig ficar la que no tenia, i va funcionar! Total, que ara no sé si es que la primera tarja la vaig gravar malament i no importa el holograma, o si hi han algunes màquines que ho detecten i altres que no.

   Sobre el programa de gravació, no fa falta cap especial, utilitza el que ve (gratis) amb la gravadora de targes, va molt be. I si no porta un programa, demana-ho al qui te la venut, tots els gravadors porten un programa per fer-lo funcionar. Si no, seria com vendre un cotxe sense les claus.

 108. si algu m’ho pugues pujar en algun upload fa temps que tenia el gravador i no se on tinc el programa 😦

 109. http://pastebin.com/jS7SY + ecf6fdbe1955c99757bbf79824ef1258

 110. Patxi l’enllaç ja no funciona pots tornar.ho ha pujar ?

  gracies.

 111. Sí que funciona l’enllaç, sí. Una mica d’imaginació amics!
  Patxi, ja coincidirem alguna nit 😉

  Miau~~

 112. ok, jo tb mi apunto.

 113. Ningu diu res …

 114. Ostres, els nous bitllets de metro “infalsificables” que volen ficar l’any que be, no van amb un xip NFC?

  Es que avui he llegit que amb un simple mòbil es poden falsificar, i a més els revisors no poden saber si s’ha recarregat fent trampa o no. Gràcies TMB per ajudar a fer-ho cada cop més fàcil i continueu pujant els preus mentre els directius es forren, que cada cop serem més.

  http://www.rtve.es/noticias/20121023/como-descifran-hackers-seguridad-tarjetas-transporte-publico/571371.shtml

 115. Bones, sóc nou per aquí.
  De fet m’importa poc en quin idioma s’hi parli, preferiria que la conversa es centrés en el tema. Tot i això, val a dir que alguns espanyols tenen menys educació que un porc.
  Nosaltres vam fer un estudi de la seguretat de RFID per una companyia de transport, i eren falsificables les versions de Mifare UltraLight i Mifare Classic, basades en l’estàndard ISO 14443-A. Les noves de BCN crec que seran Mifare DESFire, no falsificables (AFAIK).
  Adéu.

 116. 30/12/12

  Bones a tots i totes si es que encara algú llegeix aixo.

  Aquest sistema continua funcionant? M’he llegit tot el megapost fins el final… tinc tot apuntat, descarregat i entès… pero es aixo… segueix sent valid el sistema de reprogramació?

  • Dons si ho has entès realment, també entendràs que fins que no canviïn el format de tarja de cartolina amb banda magnètica, funcionarà sempre.

  • Reviewer Says:

   Como revisor que soy…. Sí sigue funcionando el sistema. Tened cuidado y sed discretos y coherentes con las manipulaciones. Si os pillan se os puede caer el pelo.

  • Vaja, 150€… costa el mateix que 15 targes T-10 o 3 targes T-70… a aquest pas serà més barato comprar un catxarro d’aquests que una tarja de metro a Barcelona… :/

 117. aprendiz Says:

  Hola a tothom!!

  Soc nou i m’ha cridat l’atenció el programa opTmestre. Sempre que l’obro i selecciono T-10 verge 1 zona retorna el mateix codi hexadecimal.

  La meva pregunta es: Això es normal? O sigui aquest codi sempre funciona per a totes les T-10 1 zona verge que vulgui escriure amb el meu gravador? O hauria de sortir cada cop un de diferent?

  Gracies

 118. Holaa!!

  Volia preguntar quin tipus de tarjeta funciona amb aquest sistema. Vaig probar amb un bonotren (la tarjeta vermella de renfe) i no va funcionar. ¿A de ser exclusivamente nomes tarjetas de T-10 (les verdes)?

  Sisplau responeu!!

 119. Necessitaria el software per grabar algú me’l pot pasar ?

  Gràcies

 120. Kikina Says:

  No tinc accés a aquestes maquinetes per manipular la tarjeta. Algú m’ho podria fer, mitjançant algún bescanvi en menjar o alguna cosa que us fasi falta??? Us estaría molt agraïda… Estic buscant feina i gasto moltíssims diners en bus i metro. L’altre dia em van exampar sense bitllet i va ser tota una odissea… Gràcies

  • MaikelNait Says:

   Kikina, no crec que et contesti ningú a aquesta petició publicament. Potser, hauries de donar alguna compte de correo i esperar a que algú et contesti.

   Que tinguis sort

 121. Cuidado que con las nuevas tarjetas de metro ya no funciona!
  El código viejo si funciona, pero el código nuevo falla…
  (Probado con T-10 vírgenes)
  Al menos con la configuración de la máquina que indican al
  princípio del post.
  La nueva tarjeta tiene más datos en la banda magnética.

  Buscando la solución…. 😉

 122. Buenas otra vez! 😀
  Un par de datos para los interesados:

  Este es el código de un bono viejo que funciona:
  [T-10 3 zona – 10 viajes]
  BC905A15DE010003000000000000000028000400000000032F

  Este es el código de un bono nuevo que NO funciona:
  (Y no tengo ni zorra idea del porqué)
  [T-10 1 Zona – 8 viajes: ]
  BC9032107DE980010214B400D2B8000C1CB110013280007F0000001B

  Como podeis ver tiene más información en la banda magética.

  La forma de lectura y escritura que hago es:
  Data Raw + Hi-Co + Track2 + 75BPI
  Lo cual sirve para las antiguas, pero no para las modernas.

  ¡Si alguien sabe algo se agracede! 🙂
  Y si no, ya seguiré testeando hasta que de con el problema 😉

  Un abrazo! 😀

  TheK

  • Pepito el anonimo Says:

   Thek, no entiendo lo que dices, este es el código de una tarjeta T10 nueva, 1Zona, de mayo 2012:
   BC901E8115690001000000000000000028000000000000065F

   Y este es el código de una tarjeta T10 nueva, 1Zona, de febrero 2013 (la he comprado hace media hora jejeje):
   BC9015C184498001000000000000000028000400000000082F

   Vaya que (parece ser que) de momento tienen el mismo tamaño de código. Sólo cambian los numeritos de la posición 6 a la 13 (5C184498 en la nueva tarjeta) que alguno de ellos me imagino que es el que indica el cambio tarifario que empieza… mañana!

   Quizás la banda magnética de tu T10 nueva esté corrupta.

   Por cierto, ¿Alguien sabe en que posición se guarda el “cambio tarifario” en las T10, T50 o T70? es para facilitar que “quién sea” pueda modificar el programa OpTMestre tanto en Python como en JavaScript…

 123. Pepito el anonimo Says:

  A quién le interese, los billetes sencillos del metro de Madrid (los chiquitines con un lado blancos y el otro color rosa) se pueden leer con Hi-Co, Raw Data, Track3 (210BPI 8BPC None Parity), vaya que se lee con la misma máquinita que lee los billetes de Barcelona, pero en lugar de Track2 utilizan Track3 (y el código es más corto).

  como siempre, con fines puramente didácticos publico estos dos ejemplos de billetes de metro madrileños:

  Escrito delante (zona blanca):
  026076
  12 est
  T2
  M-5201
  De Aeropuerto T4 a Sol
  08/02/13 23:31
  Escrito por detras (zona rosa):
  L:08E:08V:01T:10 08-02 23H31M
  Banda magnética:
  A3B21FFFFFFFFFF879D033D27880

  Escrito delante (zona blanca):
  Metro Madrid
  1/11/11 12:05
  321632
  T1
  M-3106
  Escrito por detras (zona rosa):
  L:05E:19V:01T:02 01-11 12H05M
  Banda magnética:
  DF9D23D48A01FFFFFFFFFFC2767B

 124. Pepito el anonimo Says:

  Ejem, y por si “alguien” arregla los programas de opTmestre, quizás le interese saber que, como ya se sabe el primer numerito es siempre “B”, pero los tres siguientes significan:

  FB8= tarjeta T4
  C90= tarjeta T10
  C98= tarjeta T50
  CCC= tarjeta T70
  008= tarjeta TSenzill
  CA0= tarjeta T-Mes
  328= tarjeta TGeneral (RENFE Cercanías)
  969= tarjeta FCG

  A ver si esos “alguienes” pueden implementar los códigos que faltan al programa.

  Ojalá alguien encuentre los códigos de una T-Trimestre o cualquiera de esas que duran 3 meses y lo publicase aquí (aunque sólo sean los tres númeritos que identifican la tarjeta, como la lista anterior), el programa ya sería la ostia en patinete.

  • Anondom Says:

   Hola a Evanonymous, he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

   asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

   saludos a toda la comunidad de anoncat

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 125. TheK Says:

  Gracias por la información Pepito el anónimo! 😀
  La verdad es que se agradece.

  Por lo de coger una T-Trimestre y leerla, tengo una
  amiga que usa una.
  Si se la puedo pedir, colgaré los códigos que tiene.

  ¿Podremos desenmascarar el significado de todos los bytes?
  Lo veremos en el próximo episodio! 😉

  TheK

  [P.D.: Viva el reversing!]

  • Marieta de l'ull viu Says:

   Thek, por favor, lee la T-Trimestre de tu amiga y publica aquí SÓLO las 6 primeras cifras (la primera será una B y las otras 6 son las que interesan). Todo el resto del código mejor que no lo publiques porque las T-Trimestre tienen asociado su código de serie de la tarjeta al DNI en el momento de comprarlo. Pero con estas 6 cifras mágicas algunos podemos hacer milagros (bueno en realidad sólo se necesitan las 4 primeras, pero las otras dos es para un experimento). O:)

   • Anondom Says:

    hola he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

    asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

    saludos a toda la comunidad de anoncat

    BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 126. aprendiz Says:

  Ha habido un cambio de tarifas y no funciona ningun codigo de la version javascript cierto?? Pondreis los nuevos de este año?

  • @Aprendiz
   Los nuevos códigos ya están puestos!
   Míra el comentario de @Pepito el anonimo

   • OffSet Says:

    No és veritat… els codis de @Pepito el anónimo només corresponen als primers bytes però aquesta part del codi és la mateixa que hi havia l’any passat. Ens manca la resta del codi per que no tenir el problema del títol caducat.

   • Alien Says:

    OffSet, en part tens raó però en part no. Agafa el codi d’una T70 d’aquest any, modifica TAN SOLS els codis que diu @pepito i vualà, ja tens una T-Mes 2013. Per exemple canvia el codi d’una tarja T70 (CCC) verge d’aquest any 2013 per una T-Mes (CA0).

    L’únic problema aleshores, es recalcular el CRC del final i la tarja será completament vàlida. Ejem, ho he probat i és tal com et dic. O:)

   • OffSet Says:

    Entesos però, doncs, com es calcula el CRC? Per exemple d’una T-10 de 2013 amb 3 o 6 zones p.e?

 127. @Pepito el anonimo
  Peperrr!!! Ya tengo el código de una T-Joven pero cuando la
  leo me salen 56 bytes de info!!!
  ¿Mi grabadora estará escacharrada?
  Dime como nos ponemos en contacto y te mando el código.
  Preferentemente algún medio anónimo.
  (Tormail? IRC (que acepte TOR)? otros?)
  Espero que sirva para poder saber para que sirve cada byte de la banda magnética. 🙂

  • testador Says:

   Tu grabadora o tu tarjeta deben de estar escacharradas, el código de las T-jove tienen el mismo tamaño que las T-70. Por cierto, para @Pepito, el código de identificación de las T-Jove es CC0

 128. Roxas Says:

  Encara no es sap res dels nous codics, no?

 129. danonymous Says:

  Vols ajudar a millorar opTmestre? Envían’s les teves lectures o idees a danonymous@tormail.org

 130. aurea mediocritas Says:

  Avui mateix, per algun motiu, no m’ha funcionat el bitllet. L’havia fitxat per entrar, però en el moment de sortir no s’ha obert les portes i ha pitat. Ha acabat tot amb multa i apunt de les dades personals. Digueren que amb aquest mètode intenten trobar els que es dediquen a això. Per què de cop i volta no ha funcionat un bitllet que feia dies que funcionava perfectament?

  • anoncat90putaesp Says:

   La multa de quant ha sigut???

   • aurea mediocritas Says:

    50 al moment, o 100 després. El fet és que han apuntat les dades i han dit que d’aquesta manera intenten trobar qui les fa… i que et tenen en compte per si surten amics o familiars i tot això.

  • Waste Says:

   El bitllet en qüestió era una t70 ja començada abans del canvi de tarifes? Perque jo conec algú que ha tingut aquest mateix problema. Les t70 de la tarifa anterior (el codi vell) ja començades, permeten passar, però segons on pita a la sortida, en canvi, les t70 verges (de codi vell també), quan s’intenta picar per primer cop les retorna la màquina havent-hi imprimit “Títol caducat”. Potser era un tipus diferent de bitllet a la t70, però la raó es la mateixa.

   • OffSet Says:

    Exacte. És tal qual ho dius…

   • vocoder Says:

    La t-jove que fa servir, es del any pasat , comprada i hi ha una maquina de renfe que ma la pica i no obre la porta ho he provat 3 cops

 131. Waste Says:

  Bueh, un regalet per aquestes vacances, per a qui no s’aclarava amb el missatge sobre els codis d’en Pepito.

  T-MES (2013)
  1 zona
  BCA08000000180010000000000000000FC000000000000005F
  2 zones
  BCA08000000180020000000000000000FC000000000000035F
  3 zones
  BCA08000000180030000000000000000FC000000000000025F
  4 zones
  BCA08000000180040000000000000000FC000000000000055F
  5 zones
  BCA08000000180050000000000000000FC000000000000045F
  6 zones
  BCA08000000180060000000000000000FC000000000000075F

 132. vocoder Says:

  Hola,

  Tengo el programador pero el programa que me venia no me funcion bién, alguién puede subir el programa que usa para grabar en algun “sitio”/upload

  Graciass

  • Pepito el anonimo Says:

   Mira dentro del ZIP del opTMestre 1.022 de Evanonymous, creo que es lo que buscabas. Gracias Eva por tu programa, hasta la próxima.

 133. Evanonymous Says:

  NOVA VERSIÓ opTMEstre 2013!!!!!!

  Apreciats amigues i amics, us presento la nova versió 2.022 de opTMestre en Javascript, per l’any 2013.

  http://bitshare.com/files/scudsufw/opTMestre-1022-Javascript.zip.html
  http://bitshare.com/?f=scudsufw
  http://www.filebox.com/obbbw3ypg324

  Ho penjo en dos servidors i aprofiteu abans que caiguin (sobretot Bitshare que son uns mamons i xapen ràpid els enllaços poc utilitzats).

  El fitxer està comprimit amb un ZIP i encriptat, la clau es “opTMestre” (sense cometes i respecteu les minúscules i majúscules).

  He inclòs a l’arxiu comprimit ZIP el programa i drivers que tots demaneu pel gravador MSR605, a mi em funciona perfecte així que si no us funciona, es que teniu un altre model i us tindreu que cercar la vida per una altra banda.

  He inclòs al opTMestre versió Javascript d’aquest any totes les coses que heu comentat per aquí, més targes (fins i tot la T-Jove, que dura 3 mesos i viatges il·limitats), més eines d’investigació, un sistema per crear targes “T-elquesigui” irrastreables amb codi de serie aleatori, i més mandangues per fer experiments amb el CRC corregit automàticament. Tot ha sigut fruit gràcies a les vostres idees i dubtes.

  Us demanaria que si feu experiments i trobeu nous codis d’identificació de targes que no estan incloses ho publiqueu aquí (especialment una o un dels visitants que diu que té accés a una T-Trimestral i tal com li han contestat, amb els tres nombres “màgics” d’identificació ja podrem clonar-la). Hi han codis d’identificació que son secrets, son targes especials de personal intern del TMB que no caduquen (son com les T70 però els Nibbles 1,2,3 son diferents), si feu experiments i us trobeu amb un d’aquest codis d’identificació, si us plau expliqueu-lo aquí.

  Per curiositat, em connecto des de una IP de Turquia, amb un proxy de Txecoslovàquia que a la vegada salta a un altre proxy de Xina, i un altre d’un país no identificat de sud-amèrica i així un parell de vegades més fins una connexió anònima WiFi d’un carrer al·leatori de Barcelona. A que mola? es que els del TMB deuen d’estar molt emprenyats amb tot això i no tinc ganes que m’enxampin.

  Que baixin els preus dels bitllets o deixin d’enganyar als que estem a l’atur amb descomptes que no existeixen, i potser la majoria deixarem de fer aquestes malifetes.

  Us recordo que al canal #memetrobcn de Twitter hi ha un seguiment en temps (quasi) real d’on estan els revisors al metro, bus i rodalies de Barcelona. Ajudeu-los i guanyarem tots, contra més gent siguem més ràpid els enxamparem.

  I apa, un petonàs molt gran a totes i a tots, que us coleu feliços i contents, i fins la propera pujada de tarifes 😉

  Evanonymous

  • Waste Says:

   Good job Eva i merci, ho esperavem tots impacients per aquí :3

  • Anondom Says:

   Hola a Evanonymous, he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

   asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

   saludos a toda la comunidad de anoncat

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

  • Anondom Says:

   Hola evanonymous, air em vaig trovar que una tarja t-70/90 que feia servir ya no funciona diu titol invalid aixo es per el canvi de preus 2014, saps que es pot fer per adaptar els preus, m’aig de moure regularment per estudiar i aixo es un problema, una altra cosa curiosa que us pot interesar

   estudio aprop d’universitat, pos a aquesta estacion hi havia un control de cunyons i la meva tarja es trucaca t70/90 en un cartro t-10, pos li vaig donar per veure que pasaba i voila em va sonriure i adeu, va colar

   a,b aixo no vull dir que li ensenyeu “segur que no es va fitsar massa”

   bueno salutacions a la gent del forum avera si es soluciona aixo gracies,

 134. Evanonymous Says:

  Bitshare ja fa de les seves i no va (ja us ho deia, son uns mamons) i filebox t’unflen de propaganda i costa arribar a la descàrrega… he probat amb Mega però no em funciona (ha caigut?). En fi, si algú sap d’un lloc millor per penjar l’arxiu ZIP, si us plau que ho faci (no ho feu des de casa vostra ni de la feina) i que pengi aquí l’enllaç. Merci. :*

 135. Evanonymous Says:

  Fe de errates, la versió en JS és 1.022, no 2.022. La paraula “provat” va amb “v” i no amb “b”. ejem…. 😛

 136. Evanonymous Says:

  “Como acabar con el mal” Si t’agrada opTMestre, potser també t’agradarà aquest vídeo. http://vimeo.com/43891085

 137. tituti Says:

  des de GNU/Linux no es pot descomprimir el zip es podria repenjar de nou?

 138. vocoder Says:

  Amb el unzip de linux no pots descomprimir ? el fitxer de password que no n sigui això

 139. Situ! Says:

  Soc ecuatorià i tinc el títol de grau mitg de sistemes operatius monolloc. M’agradaria saber fer tot això però em dona una mica de por ja que un amic que em venia les targetes, li han enxampat i ara per anar a Barcelona em toca comprar un ticket de 2 zones :/ gairebé uns 20€ com ja sabeu!!
  Per això m’interessa molt tot això, us agrairia que em responeu amb un “resum” de com i tot el que necessito per fer-ho si hagúes una possibilitat de que el ticket no només duri un mes!
  Moltes gràcies.
  Saluts!

  • Jopelines Says:

   “M’encanta” la gent que escriu i pregunta, però que ni tan sols es pren la molèstia de llegir ni el blog, els anteriors comentaris, ni els fitxers que es pengen, i que damunt inciten al delicte. Falsificar targes es il·legal, però si es venen ja se’t cau el pel i les pilotes.

 140. vocoder Says:

  Situ si pots aconseguir alguna t-trimestre esgotada la podriem regenerar

  • Et puc aconseguir una t-10 de 2 zones, o una t-50 com a máxim…
   Si vols podriem parlar i et pago uns calers per les molesties jejej, jo soc de Sabadell i t’ho agrairia de tot cor si poguesis fer-me uns tickets!
   Estem en contacte: byronbrow24(arroba)gmail…

   • Jopelines Says:

    Si us plau, fica també el teu DNI, telèfon, data de naixement i la teva adreça de casa. Anda queeeeee….

  • Anondom Says:

   hola he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

   asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

   saludos a toda la comunidad de anoncat

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 141. No seais tontos de pagar a alguien por las tarjetas o de venderlas que os puede caer una buena…
  Lo mejor es juntarse 3 o 4 amigos y comprar uno como este entre todos.
  http://www.milanuncios.com/otros-componentes/grabador-de-tarjetas-magneticas-msr605-84955844.htm

 142. El mico del zoo Says:

  Qui sigui capaç de seguir aquestes senzilles instruccions de cinc passos i entengui que produeix, segur que li pujarà la adrenalina a tope. La tarja no existeix oficialment, ni existirà mai. Ho explico tan sols amb fins didàctics i per suposat no ho faig per a que la gent gravi aquesta mena de targes ni faci un mal us. O:)

  ————————————–
  Seguiu els passos exactament en aquest ordre:

  1.- Obriu l’arxiu “opTmestre-JS-v1022.html”, es a dir, la darrera versió de OpTMestre en Javascript de Evanonymous 1.022. Per obrir-ho empreu el programari anomenat “Adobe Dreamweaver” (no importa la versió) o els qui teniu Linux empreu un editor de text pla que surti el nombre de línia al costat de cada línia (desactiveu l’opció “Word Wrap”, “Wrap Line” o similar per a que no faci salts de línia automàtic).

  2.- Introduïu un “enter” en la línia 1530 i escriviu això (o millor feu un copy-paste):

  T-Mestre

  3.- Introduïu un “enter” en la línia 520 i escriviu això:

  case “110011111010”: //T-Mestre (CFA)
  document.getElementById(‘tipusDeTarja’).value=”T-Mestre”;
  tipoDeTarjeta=50;
  break;

  4.- Introduïu un “enter” en la línia 369 i escriviu això:

  if (tipoDeTarjeta==250) { // T-Mestre (CFA)
  pistaPerGravar = ciutat + tarja + “0101 0000 “+ anonimizador1 + anonimizador2 + anonimizador3 + ” 0000 1000 1000 1111 1100 1111 1″ + zones + “0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 1111 1100 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 0000 000”;

  }

  5.- Introduïu un “enter” en la línia 292 i escriviu això:

  case “110011111010”: // T-Mestre (CFA)
  tipoDeTarjeta=250;
  break;

  Ara toca gravar l’arxiu modificat, obrir-ho amb qualsevol navegador compatible, i ja podeu gaudir d’una nova dimensió.

 143. El mico del zoo Says:

  Merda, no hi ha manera de que surti be, és el WordPress qui esborra coses.

  Feu el que he dit abans, però al pas 1, fiqueu:

  (símbol menor que)option value=”110011111010″(símbol major que)T-Mestre(símbol menor que)/option(símbol major que)

  Substituint “(símbol menor que)” pel símbol “”.

  Al pas 5, quan copieu i pegueu el codi, reviseu on diu “110011111010”, els uns i zeros tenen que estar entre cometes i no entre les coses rares que semblen cometes però que no ho son.

  Amb aquests canvis hauria de funcionar. I si no, espero que Evanonymous ho arregli i ho afegeixi a la seva propera versió en Javascript.

  • El mico del zoo Says:

   La mare que la parit a WordPress, no apareix el símbol “major que” i “menor que” (suposo que per evitar spam).

   Doncs això, al pas 1 substitutiu “(símbol menor que)” i “(símbol major que)” pel corresponent caràcter que no puc escriure però que espero que sapigueu quin és, i si no, ho busqueu per Internet per saber a quin caràcter em refereixo.

   • vocoder Says:

    Podries posar el codi en el pastebin ?

    ‘>’ símbol major que

    ‘<' símbol menor que

    El codi CFA quin tipus de Tarjeta es ?

   • El mico del Zoo Says:

    Vocoder: el codi CFA és d’una tarja que oficialment no existeix i tampoc té nom oficial, però la considero la reina de totes les targes i per això l’he anomenat T-Mestre, la guinda del pastís d’aquesta web i de la feinada de Danonymous i Evanonymous. Sense ells, la T-Mestre seguiria sent secreta al públic.

    Si feu una tarja T-Mestre (CFA), mireu-li la data de caducitat a veure que us sembla. També és curiós la seva forma de “marcar físicament” el bitllet quan el piques a la màquina. La única pega es que és unipersonal, o sigui que tan sols es pot picar una vegada per estació (com les T-Mes i T-Trimestre) però de moment no té cap altre problema.

   • El mico del zoo Says:

    Hola vocoder, ja ho he penjat a pastebin, ho he ficat sota les instruccions de més a dalt, però ho repeteixo aquí per si no ho veus per la quantitat de missatges :

    http://pastebin.com/PaM80Ffv

 144. FYIer Says:

  FYI. El codi CFA (i.e. tarjeta 415) correspon a una T-12.

 145. vocoder Says:

  Aleshores CFA equival a una T-12 interesant FYIer. Algú te totes les lectures : http://www.tmb.cat/es/bitllets-i-tarifes

 146. Evanonymous Says:

  No he pogut resistir-me a contestar 😛

  No us confongueu, la autèntica T12 té el codi CF8. La CFA és una “tarja rara”, potser li podríem dir “T12 no oficial” o que segueixi tal com el Mico l’anomena: “T-Mestre”, a mi també m’agrada el nom ja era hora que aquesta web tingui la seva pròpia tarja.

  Les targes “rares” es comporten com una “normal”, però al seu identificador tenen alguns dels bits finals modificats (mireu més abaix). Em vaig trobar a les escombraries dues targes “rares” (en diferents llocs), una T-10 i una T-50 que exteriorment eren com qualsevol altra, però el seu codi identificatiu a la banda magnètica era diferent (i el seu CRC era correcte, o sigui que no era un error, estava gravat així expressament).

  En quan tingui temps, actualitzaré el programa JS amb la nova informació del mico del Zoo (gràcies mico! t’envio un platanet telepàtic!). A més hi han alguns errors a la meva darrera versió en JS, com el nombre identificatiu de les estacions que realment tenia raó Danonymous, segueixen el codi que surt a Google Maps quan s’utilitza el calculador de rutes i no la paranoia que em vaig muntar (encara que encerta el nom de les estacions igualment, però soc molt punyetera i vull que el codi sigui el més correcte possible).

  Per cert, segons la pàgina web que acabo de trobar:
  http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/una-tarjeta-con-chip-eliminara-galimatias-titulos-transporte-2039021
  hi han oficialment 84 títols de transport (¿¿¿84???), a veure si aconseguim trobar-les totes!!!

  I ara un resum del que s’ha dit aquí i les meves darreres targes trobades per les escombraries (la mare que va parir als desgraciats que escopinyen a les escombraries):

  0000 0000 1000 T-Senzill (969), unipersonal
  0001 1000 1000 Tarja 2 dies (188), unipersonal
  0011 0010 1000 RENFE (328), Rodalies o T-General, unipersonal
  1001 0110 1001 Senzill FCG (969), unipersonal
  1001 0110 1011 FCG combinat (96B), unipersonal
  1100 1001 0000 T10 (C90), multipersonal
  1100 1001 0011 T10 rara (C93), multipersonal
  1100 1001 1000 T50 (C98), unipersonal
  1100 1001 1010 T50 rara (C9A), unipersonal
  1100 1010 0000 T-Mes (CA0), unipersonal
  1100 1100 0000 T-Jove (CC0), unipersonal
  1100 1100 1100 T70 (CCC), multipersonal
  1100 1111 1000 T-12 (CF8), unipersonal
  1100 1111 1010 T-Mestre!!! (CFA), unipersonal
  1101 0111 0100 T-FM/FN 70/90 (D74), multipersonal
  1111 1011 1000 T4 (FB8), unipersonal

  (Gràcies Pepito El Anónimo pel teu llistat!!!, veig que et passa com a mi, també cerques la maleïda T-Trimestre) 🙂

  Ara ens falten aquestes targes:

  T-Trimestre
  Passi de pensionista d’FGC
  T-4 d’FGC
  T-Mes FM/FN general
  T-Trimestre FM/FN general
  T-Jove FM/FN general
  T-Mes FM/FN especial
  T-Trimestre FM/FN especial
  T-Jove FM/FN
  T-FM/FN 70/90 especial
  Passi metropolità d’acompanyant
  T-Escolar
  3 dies
  4 dies
  5 dies
  Barcelona Bus Turístic 1 dia adult.
  Barcelona Bus Turístic 1 dia infantil
  Barcelona Bus Turístic 2 dies adult
  Barcelona Bus Turístic 2 dies infantil
  Telefèric de Montjuïc Bitllet senzill adult
  Telefèric de Montjuïc Bitllet anada i tornada adult
  Telefèric de Montjuïc Bitllet anada i tornada infantil
  Telefèric de Montjuïc Bitllet senzill infantil
  Tramvia Blau Bitllet senzill

  (gràcies Vocoder per l’enllaç i per tot el suport!)

  Personalment conto 40 targes, d’on treuen que son 84 diferents? misteri…. potser també conten les “no oficials”?

  Si us plau, si trobeu el codi de més targes publiqueu-lo aquí (els tres dígits “famosos”, la resta del codi no, a menys que us hagueu trobat la tarja a les escombraries, ja que algunes porten un codi associat al DNI del comprador)(preferiblement publiqueu tot el codi). 😛

  Especialment estic cercant la “T-Trimestre” que no hi ha forma de trobar-la.

  Va vinga, a qui publiqui un codi nou d’una tarja oficial, li envio un espetec de Vic telepàtic. 😛

  Podeu fer probes amb el meu programa (amb els 12 bits d’identificació de la tarja -els 3 nibbles- tan sols hi han 4.095 combinacions possibles de targes).

  Penseu que la majoria de targes del TMB son en realitat T-50 “tunejades” (no son com les T70 que deia en Pepito més a dalt, pel tema dels bits de la data). Per experimentar amb el meu programa fiqueu el codi d’una T50 “nova”, canvieu-li els bits de l’identificador i al final us donarà el codi de la tarja amb el CRC corregit, enllestida per fer experiments i trobar targes “no oficials” com a fet el Mico del Zoo.

  Suposo que canviant el primer o tercer bit del darrer Nibble, us poden sortir algunes d’aquestes noves targes misterioses.

  Si algú troba un codi nou “no oficial”, que ho publiqui i digui quin nom li agradaria donar-li (T-coles, T-tas, T-resadecalcuta,…), i desprès de verificar que funciona la tarja, ho implementaré a les properes versions del meu programa en Javascript amb el nom que li hagis ficat.

  I aprofitant que escric per aquí, una pregunta (especialment a Danonymous el nostre estimat gurú), que signifiquen els Nibbles “In”, “In-Out” i “Out”. Em porta de crani aquest dubte i segur que deu ser una ximpleria que no hi caic.

  Merci per endavant i disculpeu que m’enrotlli tant 😛

  :*******

  • vocoder Says:

   Potser serveix pels bitllets de rodalies senzills

  • vocoder Says:

   t-jove FM/FN de l’any pasat D60

  • Anondom Says:

   Hola Evanonimous he trobar per fi la t-tremestre

   es de dos zones aixis ja podren ficarla a la nova versio

   aquest es el codic

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

   salutacions.

  • Anondom Says:

   hola he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

   asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

   saludos a toda la comunidad de anoncat

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 147. aprendiz Says:

  sera veritat lo de las tarjetes de chip? Si es aixi…es putejaran U.u

 148. blabla Says:

  La inversió que hauríen de fer es monstruosa no se pas i la implantació també seria costosa.

  • tarmac Says:

   pues no, el unico impedimento es el pariente o el chanchullo que tengan con el que hace los cartones de los billetes, ya que sus ingresos se verian mermados, pues las maquinas y los validadores ya tienen el contact-less integrado, pero esta deshabilitado, es el cuadradito con la tarjeta amarilla ese es el contact-less

 149. xip-xip-hurra Says:

  A més la nova generació de mòbils poden regravar aquesta mena de xips, és qüestió de temps que algú trobi la forma de reprogramar les noves targes, per molt que diguin els fabricants d’aquest xips que és impossible.

 150. Profesor Bacterious Says:

  Si lo he entendido bien, hipotéticamente para 6 zonas con caducidad máxima posible y CRC corregido con la última versión en JS, quedaría así:

  Una T-Mestre (CFA) que dura dos años y pico:
  BCFA508B8088FCFE0000000000000000FC0000000000000BDF

  Una T-12 (CF8):
  BCF8508B8088FCFE0000000000000000FC00000000000009DF

  Una T-Jove (CC0) así:
  BCC08003300180060000000000000000FC000000000000040F

  Y una T-Jove FM/FN (D60) (para este año), así:
  BD608049400180060000000000000000FC0000000000000F9F

  … aún no lo he probado, a ver si mañana tengo tiempo.

  • Profesor Bacterious Says:

   Bacterioooo, que tas dormioooo!!!

   Las he probao y furulan bien todas, incluso la que tiene el código D60 que consiguió Vocoder. He leido por aí q las T-Joves duran 90 días.

   La T-Mestre y T-12 son una flipada, lo abren todo, no marcan nada en la cartulina, caducarán cuando las ranas tengan pelos y ahora sólo falta comprobar q sean inmunes a los futuros kambios de tarifas para decir q son perfectas.

   Joer Evanonimus, animate y saca ya una version de tu programa con los últimos cambios pa la peña. A Danonimus no le digo na q tb está dormío como el Bacterio. Aquí to el mundo duerme. Claro todo lo q os ahorrais en metro y os lo gastais en drogas pa olvidaros de los putos politicos que nos ha tocao aguantar, ai esos petas. jajaj xQ

   • Profesor Bacterious Says:

    Apreciado “clon” mío, ¿Podrías cambiarte el nombre no? ¿¿¿¿Por qué utilizas el mismo que yo????

    Tal como dice mi “clon”, las tarjetas funcionan sin problemas y disculpad la tardanza, suelo viajar en bici y no había tenido tiempo de testarlas.

 151. Algú sap com actuar davant un control de TMB o renfe? , podem passar mes o menys tranquils? , cal evitar-lo sortint corrents? o dir que no tenim bitllet per evitar una sanció més greu que de 100 euros? Gràcies!

  • Pastanaga Says:

   Porta sempre 50€ damunt (si pagues en el acte son 50€), i si t’enxampen digues que has perdut la tarja. Si no ho fas i la passen per la màquina segurament la donarà per bona, però com pel que sigui detectin que es falsa (la màquina ho detectés d’alguna forma diferent a les picadores o miressin els nombres impresos), s’et pot caure el pel.

 152. vocoder Says:

  Evita’ls si es possible, pasat per memetro : http://www.memetro.net/CA/

 153. Pero en els pitxors dels casos, en una ratonera de TMB? TMB crec que les passen per una màquina que valida els títols, pero els revisors no es deuen fixar massa amb els viatges escrits al revers….

 154. Alguna idea per borrar la tinta del “titol esgotat” sense que quedi massa marca?

  Gràcies!

 155. Wheezy Says:

  Hola a tots/totes. Primer de tot gràcies a totes les aportacions fins al moment, sou uns cracks!

  Jo tinc un dubte ja que sóc una mica noob en el tema: em podrieu dir a on en tot el codi s’amaga el DNI i a on es localitza la data de caducitat de les t-joves o t-trimestrals? (o data de primera validació, tmb em serveix). Si me’n ensurto de replicar-les i funcionen prometo que pujo el codi inmediatament!

  Aprofito per fer un altre comentari: una targeta t-jove no es pot passar dues vegades seguides per la màquina validadora, ja que a la segona vegada dóna senyal de targeta invàlida. Això no és per culpa del DNI, ho hem comprovat amb un amic on tots dos anem amb t-joves (comprades) amb el mateix DNI les dues i quan validem el tiquet amb segons de diferència totes dues targetes són vàlides. Sabeu a què es deu això? Què identifica de les targetes pq una no es pugui passar dues vegades seguides però dues targetes amb DNI igual, comprades i validades al mateix lloc si que funcionin perfectament?

  Gràcies a tots!

  • Pastanaga Says:

   El DNI no s’amaga a cap lloc del codi, els revisors miren els nombres que hi han impresos a la tarja. El que si es possible es que en algun ordinador tinguin que el nombre de serie de una tarja T-jove associada a un nombre de DNI, dit d’una altra manera, si publiques el codi complet aquí d’una T-Jove potser podrien esbrinar a qui pertany, apart d’això no hi ha cap altre problema.

   El tema de que identifica a les targes per que no es puguin passar dues vegades és molt fàcil, quan la passes la banda magnètica guarda l’hora, data i ESTACIÓ, per això al picar-ho la segona vegada la màquina detecta que l’acabes de picar.

   Per contra, les màquines els fot tres pitos el DNI, però això dona igual si teniu dos targes amb el mateix DNI, la màquina no mira això per res.

   Si vols aprendre més coses de la banda magnètica, utilitza el programa de Evanonymous que ha penjat en uns dels comentaris anteriors, jo he flipat amb les dades que dona.

 156. vocoder Says:

  Les t-joves no les podeu passar dues vegades perquè és un títol unipersonal igual que les 50/30, t-mes, t-trimestre. Per cert ningú te en possessió una t-trimestre per fer alguna lectura ?

  • Pastanaga Says:

   Però realment algú compra la tarja t-trimestre? per que mira que fa temps que la demaneu i ningú diu ni piu.

   • Anondom Says:

    Hola a Evanonymous, he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

    asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

    saludos a toda la comunidad de anoncat

    BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 157. Os dejo el código de una T-Bescanvi de una antigua T-10 de 3 zonas. En principio tenía solo 4 viajes y ya han sido agotados.
  He conseguido modificar el código para que le quedaran 9 viajes disponibles, pero al marcarlo me decia títol caducat. He mirado en los nibbles de donde especifica la fecha de caducidad y estaban todos en 0000. Así que supongo que será referente a al fecha de la última picada, que fue en 2012. A ver si cambiando esto puedo hacer que funcione.

  Las T-Bescanvi aun no las reconoce (el programa de Evanonymous en HTML), y por eso dice Targeta desconocida o no identificada.

  El código: BC92C00000010003474976A0CBBA3A12018110000000000D4F

  Por cierto, por si alguien le interesa, en la aprte delantera de la targeta donde pone “T-Bescanvi” hay un código imrpeso arriba a la derecha que no he localizado en ninguna parte “0868085 QA2”, así que supongo que no debe tener ninguna relación con la información dentro de la banda magnetica.

  • Pastanaga Says:

   Según lo que comenta Evanonymous en su programa-pagina-html, en alguna la parte de los primeros números, concretamente en el trozo “C00000010003”, es el responsable de marcar el cambio de tarifas. Por eso da igual si le cambias la fecha de caducidad, en alguna parte de ese código le indica a la máquina picadora que la tarjeta es anterior al último cambio de tarifas.

  • El cielo rosa provocó el accidente Says:

   La T-Bescanvi no té cap codi propi simplement si dius a l’Oficina del TMB: “tinc una T-10 que està defectuosa però em queden 3 viatges”, doncs agafen una t-Bescanvi en blanc i graven el codi d’una T-10 amb 3 viatges restants. El codi C92 és d’una “T-10 rara” com diria la Evanonymous. El codi “0868085 QA2” son nombres de serie per controlar els bitllets, no es grava a la banda magnètica i no tenen cap importància.

   Si vols tornar a aprofitar la tarja, grava directament el codi d’una T-10 produida amb el opTmestre i tornarà a funcionar sense problemes, per que això que dius que “será referente a la última picada” no té cap sentit, a la màquina se la suda això, com diu Pastanaga el problema deu estar en que detecta que es una tarja comprada amb les tarifes que havien abans, i a partir de ¿març? del 2013 ja no son vàlides. A veure que tal et va.

 158. Anondom Says:

  Hola a tota la comunitat d’anoncat, fa un temps que vaig llegir per curiositat el tema aquet dels titols de metro y la veritat es que teniu tota la rao, els preus son exagerats, he pensat en comprar-me la maquina, pero nose que fer per que he llegit que al 2014 entrara en vigor una nova mena de titols “sense contacte” aixo ens fotira vastant, creieu que es podrien “manipular” aquestes?

  Ho penseu que tot aixo es una mentida per acunyonir-nos?

  aquesta es la noticia. http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://ecomovilidad.net/barcelona/es/tarjeta-sin-contacto-el-2014-mucho-mas-que-un-cambio-tecnologico/

  • Pastanaga Says:

   Crec que és mentida. Fa dos anys que sento aquesta historia i tot segueix igual. Suposo que faran una adaptació de mica en mica que culminarà al desembre del 2015. I això com ho sé? doncs per lògica i per que he vist amb el programa opTmestre que la banda magnètica accepta dates fins al 31 de desembre del 2015 pel tema de bits ja que el 2015 es representa amb un 15 en codi binari, 11111 i el 2016 passaria a ser 100000 lo qual es impossible per que té 6 bits i el màxim permès son 5 bits.

   El 16 (o sigui any 2016) es representa amb 6 bits, o sigui un ‘1’ i cinc ‘0’, però la banda magnètica tan sols té 5 bits per definir l’any per tant es impossible escriure el 16 si no es ficant ‘00000’ (sense ficar el ‘1’ de l’inici) i això tornaria boges a les màquines picadores per que seria com una tarja de l’any 2000. Be no sé si m’explico massa be…

   • Anondom Says:

    Ho pijo una mica, pero aixo dels bits encara estics anys llum, de totes maneres gracies

 159. exoc Says:

  Holaa me descargat el programa però no puc obrir el opT mestre
  algu em pot ajudar ?

  • Pastanaga Says:

   Quina t’has baixat, la versió en Phyton o la versió en Javascript?

  • Pastanaga Says:

   La versió en Phyton necesitaràs descarregar-te un programa per fer-lo funcionar (cerca per Google) i la versió en Javascript la pot veure amb el navegador chrome o el Firefox.

  • User777 Says:

   Exoc podries dir-me l’enllaç des don t’has descarregat el opT mestre? Es que als links de dalt em surt que no existeix el fitxer ja…

   Gracies avançades! 🙂

   • El cielo rosa provocó el accidente Says:

    Per User777 con amor:

    INSTRUCSIONES PARA BAJAR OPTMESTRE JS
    ———————————————————–

    – Ves a: http://www.filebox.com/obbbw3ypg324
    – Clica al botó gris que diu “FREE”
    – Clica al botó que hi ha per la part de sota, que es de color negre amb lletres blanques que diu “Descargar”.

    Si tens el pluggin de AdBlock no veuràs propaganda ni s’obriràn finestres pop-up torracollons.

    Si no tens el pluggin instal·lat, agafaràs un petit atac de nervis, però amb paciència ho aconseguiràs. Ànim!

   • user777 Says:

    Moltes gràcies El cielo rosa provocó el accidente,

    La descàrrega se m’ha completat correctament. Ara però, quan l’intento descomprimir em surt el següent error:

    Archive: /home/jordi/Baixades/opTMestre-1022-Javascript.zip
    [/home/jordi/Baixades/opTMestre-1022-Javascript.zip]
    End-of-central-directory signature not found. Either this file is not
    a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the
    latter case the central directory and zipfile comment will be found on
    the last disk(s) of this archive.
    zipinfo: cannot find zipfile directory in one of /home/jordi/Baixades/opTMestre-1022-Javascript.zip or
    /home/jordi/Baixades/opTMestre-1022-Javascript.zip.zip, and cannot find /home/jordi/Baixades/opTMestre-1022-Javascript.zip.ZIP, period.

    Què puc haver fet malament? Ja m’he instal·lat el python-qt4 i no em funciona.

    Moltes gràcies! 🙂

 160. Anonim Says:

  Ei, els links estan trencats no?

 161. Papa Noel Says:

  Us porto un petit regal. No es una T-trimestre pero una T-jove que tambè dura tres mesos.
  D6081B

  • keto Says:

   Em sembla que el codi “D60” és de les “T-Jove FM/FN” (que va publicar Vocoder) però el “81B” que hi ha darrera, no seria part del nombre de serie? En tot cas si és una T-Jove, hauria de durar molt més de tres messos… no duren un any? 😛

   • Cat-emprenyat Says:

    No, les T-Jove (i T-Trimestre) duren 90 dies consecutius a comptar des del dia del primer ús (1+89, vaja).

 162. Hola companys, saben si funciona amb la targeta de 6 zones? és que cada mes he de comprar una .. i em deixo uns 42 € amb això .. podrien ajudar-me i aconseguir-me una per aquest mètode? si us plau, us llegit a tots i us veig molt ficat en el tema. això m’agrada,a l’estiu em quedaré sense feina i sense atur..

 163. vocoder Says:

  Hi ha algun novetat ?

 164. Anondom Says:

  Hola, aquest misatge es per Evanonymous.

  Saps quan estara feta l’ultima versio en java script que vas dir que faries, amb les aportacions d’en “mico” sobre la T-Mestre que funciona, la que no pica res i dura un cunyo? gracies

  Salutacions a toda la comunitat d’Anonymous Catalunya.

 165. vocoder Says:

  si tant t’interesa, ho podries fer tu més amunt esta explicat que cal modificar, una mica de copy-pasta i endavant.

  • Anondom Says:

   Hola “vocoder” espero que les meves paraules no et facin sentir malament, yo soc nobel en aquetes coses, nomes tenia curiositat en saver quan estaria ya que ella ho vadir, disculpes.

   • vocoder Says:

    Anondom, la gent publica el que ells han fet desinteressadament sense terminis, sense haver de justificar a ningú si no ho pública o no i quan. Si ets novell i tens ganes de aprendre, amb les aportacions d’en mico qualsevol usuari novell pot realitzar la modificació del javascript i sinó se’n surt ho pot preguntar aquí, això si realment té interès en aprendre clar!

 166. Anondom Says:

  Hola molt bones, amb les aportacions d’en ªmico del zoo” i agafan el la versio 1022 he afegit lo del pastebin, no puc probar-ho per que no tinc maquineta per gravar-hi.

  Espero que serveixi ja que soc novell, aquesta version la he anomenat “1023”.

  Aquest es el codi

  http://www.mediafire.com/download/z83498u383ccjo0/opTMestre2013_con_drivers-revisio1023.rar

  En cas de que funcioni siusplau m’ho digueu per comprar la maquina

  Slutacions a tot el equip.

 167. Maikel_Nait Says:

  Hola a tothom,
  Estic buscant el codi d’una 50/30 de 2 o 3 zones.
  Moltes gràcies

  • Anondom Says:

   http://www.mediafire.com/download/z83498u383ccjo0/opTMestre2013_con_drivers-revisio1023.rar

   prova aquesta version que inclou la T-Mestre i em dius si funciona, esta modificada amb les dades que va donar el “mico del zoo” gravao i em dius algo

   • Maikel_Nait Says:

    Hola Anondom, ja tinc una versió de la T-Mestre que caduca el 31-12-2015. Aquest no és el problema. El que vull és que cada vegada que passo la tarja printi texte. La T-Mestre obre la porta sense printar i queda una mica suspitòs. La idea és ser transparent i no donar motius de que et parin.

    Merci

   • Maikel_Nait Says:

    Perdona, he confós la aplicaión amb la tarja mestre. 🙂
    Provaré el codi i us dic.

    Bytez

   • Anondom Says:

    Si prova la T-Mestre a vera si funciona aixis la gent ho sabra seria l’ostia

   • Maikel_Nait Says:

    70/30 dues zones —> OK!!!

   • Anondom Says:

    Vale, ara podries fer una prova gravant la T-Mestre que he inclos al programa es que m’agradiaria saver si funciona, to agrairia gracies.

   • Waste Says:

    Anondom, la T-Mestre està més que provada, funciona a la perfecció xD

   • Anondom Says:

    “Waste” de conyons gracies per provarla, ya em comprare la maquineta quan tingui cales, salutacions a tots

   • Anondom Says:

    Hola “Maikel_Nait” em podries pasar el codic aquesta t-mestre que caduca al 31/12/15 es que la que ha generat “ahivomi” diu que te 63 viatges sent una t-mestre, en teoria hauria de estar be per que son els codics que va posar el “mico delk zoo” no enten res.

 168. ahivomi Says:

  La T-Mestre funciona bastant bé però sóc incapaç de fer-la funcionar amb 1 o 2 zones. En canvi amb 6 zones funciona perfectament, tot i que a l’hora d’escollir el nombre de viatges, posi els viatges que posi, sempre són 63.
  He intentat canviar els nibbles dels viatges restants sense gaire èxit. Algú sap com posar menys viatges?

  A l’utilitzar la T-Mestre amb 1 o 2 zones apareix un error de “zona no disponible”. Cal dir que també he intentat canviar el nibble de les zones però sense èxit. Sabeu a què és degut?

  Tot i així, la T-Mestre funciona de maravella.

  Moltes gràcies!

  • 300adel300 Says:

   Hola, Ahivomi, llevo mucho tiempo consiguiendo metodos como conseguir Tarjetas de tren/metro de 6 zonas, ya que mi novia vive allí y me dejo un pastizal en tan sólo ir por unas horas..he visto que sabes sacar tarjetas de 6 zonas, ojalá pudieras contactarme o ver si es posible sacarme una, yo podría ser responsable del coste del precio de la realización y tal, ya que no quiero seguir gastándome tanto dinero en compararme esas tarjetas de 6 zonas, que valen demasiado caras..

   Ojalá puedas ayudarme o alguna otra persona ayudarme.. si pudiera yo saber esto y tener las maquinas necesaría, estaría dispuesto de ayudar a otra persona, pero no tengo los medios para poder realizarlo.

   Respondeme por favor, gracias de antemano, os leo desde hace ya 3 meses.

  • Anondom Says:

   Hola “ahivomi” no enten com es que el “Maikel_Nait” diu que te una T-Mestre que durara fins el 31-12-2015 i la que has fet tu nomes te 63 viatges? nose estic confos, els codics que vaig ficar son correctes son del “mico de zoo” m’agradaria un tarja com aquesta que duri bastan y que no piqui de 6 zones, em podries ajudar gracies.

 169. ahivomi Says:

  No me fixat en si té caducitat, l’únic que puc dir és que té limit de viatges. Vosaltres mateixos podeu comprovar-ho fent servir el lector del còdi que podeu trobar a la versió OpT-Mestre JS.
  L’únic que he aconseguit és canviar el nombre de viatges variant els nibbles 32 i 33 amb el CRC corregit. Però com ja he dit amb 1 i 2 zones la màquina mostra un missatge de “zones no vàlides”.

  A aquesta web li falta la possibilitat d’enviar missatges privats.
  El meu suggeriment és crear un correu anònim per poder estar en contacte com:

  yopmail, 10minutemail… o un xat públic on hi hagi molta gent.

  • Waste Says:

   El tema dels viatges limitats amb la T-Mestre és una tonteria. Al igual que amb targetes com les T-Mes, T-Jove, etc. (en general targetes que duren fins una data determinada), el lector de codi mostra el número de viatges restants ja que el codi te la mateixa mida per a totes les targes, això no vol dir que perquè allà el lector “llegeixi” a la secció de codi que contrrespon als viatges restants a targes d’una duració determinada (en temps i no nombre de viatges), sigui una informació vàlida i els viatges s’esgotin.
   Realment la T-Mestre durarà fins el 31 de desembre del 2015, a excepció de canvis en els codis per canvis de tarifes, fet que dubto que afecti, ja que com sabem, la T-Mestre està dissenyada a partir de la T-12 (targeta de duració d’un any per nens d’entre 4 i 13 anys). I si passes ja s’adaptaria el codi novament.

   Respecte al tema de les zones no puc opinar, només he provat la de 6 zones.

 170. tarmac Says:

  A ver revisando desde el principio a quien le interese
  nibble 0: activa el lector de las maquinas con 3 bits grabados en este caso b=1011 d=1101 asi que puede ser que funcione la e=1110, la f=1111 y el 7=0111
  mas esta es mas o menos la compo de un titulo para que le pongais nombre algunos de esos que son ¿WTF?
  Codi de Títol (aa9)
  Tipo de Banda (9)
  Empresa Expenedora (a9)
  Núm. identificació del títol (aaaaaaa9)
  Index de tarificació (99999)
  Any de Caducitat (AA)
  Mes de Caducitat (MM)
  Dia de Caducitat (DD)
  Nombre de zones (n)
  Hora Validació Transbord (hh)
  Minut Validació Transbord (mm)
  Mode Transport Actual (T)
  Línia BUS / Estació TREN (cccc)
  Zona última Validació (zz)
  Any de Validació (AA)
  Mes de Validació (MM)
  Dia de Validació (DD)
  Hora de Validació (hh)
  Minut de Validació (mm)
  Municipi (NNN)
  Saldo de zones (n)
  Núm. Transbords (9)
  Trajecte amb Metro (n)
  Zona Primera Validació (bb)
  Bit control venda taquilla
  Bit de Seguiment
  Saldo viatges (t9)
  Dies de validesa
  Títols Bilbao (777)
  Valor del CHK (88888888)
  No me pregunteis si es el orden correcto ya que parece ser que asi lo presenta la maquina en la pantalla
  hay tarjetas imposibles de saber que son a base de poner numeros en el tipo de tarjeta, ya que los validadores no te dicen el tipo de tarjeta que es, pero pueden ser de estos tipos (asi que ojo con ellas)
  Clau Forces de Seguretat, Clau Magnètica, Clau Estació, Clau Magnètica Mensual
  otros billetes que no habeis contemplado y estan en el sistema son
  el Aereo de monserrat son 4 tipos de billetes 2 todo incluido y 2 individuales
  otros pases que jamas se les podra meter mano a no ser que algun pariente se la quiera jugar son:
  Passi Jubilat TMB, Passi Familiar TMB, Passi Jubilat FGC, Passi Visitant 1 dia, Passi Especial 1 Any, Passi Visitant 5 dies, Passi Empleat ATM
  otras tarjetas raras del sistema
  Paso por torniquete, Control de presència, T-ESDEVENIMENTS-n dies, T-2 Comerç (esta la utilizan o utilizaban (a estas alturas a saber) los que trabajan en las tiendas dentro del metro)
  y creo que esto lo que puedo aportar para mejorar el programa
  se que es poco

 171. Anondom Says:

  Hola he vist que la T-Mestre es unipersonal lo que es una putada, no es podria agafar una tarja unipersonal i pasarla a multipersonal, per que si has de pasa nomes una vegada la tarja i vas amb mes persones ufff, averi si hi ha sor.

 172. Anselmo Says:

  La MSRE206 també funcionaria?

 173. vocoder Says:

  Hola,

  Voldria comentar que les 50/30 de 1 zona no duren el que han de durar despres de dues setmanes posa titol esgotat, ha estat generada amb el script de Evanonymus.

 174. Anondom Says:

  Hola sabeu si una tarja unipersonal es pot pasar a multipersonal modifican els codics?

  • Patufet Says:

   A qui li interessi (especialment a Anondom), les targes unipersonals no es poden passar a multipersonal, és impossible. Com algún ha comentat abans, si es uni o multipersonal ho marca el tipus de tarja. Ves a la web del TMB, cerca una tarja multipersonal que t’agradi i crea una. Però si tries un tipus de tarja que sigui unipersonal, seguirà sent unipersonal per moltes modificacions que facis.

   Sobre el tema del 63 viatges, també tal como ha dit algú abans, no feu cas d’aquest nombre, les tarjes que funcionen per data de caducitat (T-Mestre, T-Mes…) fan un compte enrera dels viatges (63, 62, 61,…) fins arribar a zero i tornen a començar a 63. Suposo que és degut a un mal disseny de la tarja, però ja us dic que l’important es la data de caducitat, dona igual els viatges.

   Gràcies Tarmac per la teva informació, això és una mina!

   • Anondom Says:

    Gracies per la teva informacio patufet, una altra pregunta

    el tema de las unipersonal, quan piques cuan a de passar per tornar a psarla per aquella mateixa estacio, es un dupte

    gracies

 175. bitlletrosa Says:

  us deixo un codi curios.

  B33E1B5524D307D14E8B62BEDB001010000023DE

  esta extret d’un bitllet que venen els revisors al tren. va de la zona 5 a la 4. si necesiteu mes dades responeu a aquest missatge i posare el q calgui.

  PD: disculpeu les faltes. tinc el virus del doble accent.

  • Anomdom Says:

   Saps com modificar un billet unipersonal i passar-ho a multipersonal he fet aquesta pregunta pero ningu en sap respondre, gracies

  • Patufet Says:

   Bitlletrosa, gràcies per aquesta dada tan curiosa. Però tinc una pregunta. Generalment (menys RENFE) tenen 50 caràcters, i el codi que proporciones té 40. Estàs segur que has llegit be aquest codi?

 176. Evanonymous Says:

  He tornat a veure l’anunci per la tele dient que el TMB i la Generalitat ofereixen targes amb el 80% de descompte als aturats, així que m’ha tornat a bullir la sang amb aquesta mentida dels pocavergonyes del TMB!!!

  I tan sols em falta aguantar cada dia la p… megafonia del Metro, que si “no baixis a les vies”, que si musiqueta tocanassos de les teles, que si “civisme al metro si us plau” (a tot volum), que no deixen ni pensar, ni llegir, ni escoltar tranquil·lament la música amb els cascos…. GRRRRRRRR estic MOLT EMPRENYADA!!!!!!!!

  Així que torno a treure una nova versió de OpTMestre, que es vagin a fer punyetes el TMB!!!!!!!

  Aquí teniu la versió opTMestre en Javascript versió 1.0.25 per que continueu reciclant targes i donant pel sac als yupis mentiders que ofereixen “descomptes” als aturats i unflant-nos el cap per la megafonia.

  Aquesta versió de opTMestre conté tot el que heu dit fins ara aquí al fòrum (gràcies a totes i tots per les vostres aportacions) i altres paranoies meves, com un estudi de com destruir ràpidament una tarja “reciclada” en cas d’urgència.

  El que no he trobat encara és el codi de la tarja T-Trimestre, no hi ha manera.

  Si us plau feu copies d’aquest arxiu a altres webs ja que no sé quan durarà. 😛

  ————————————————————
  DESCARGAR opTMESTRE 1.0.25, Juliol 2013

  http://freakshare.com/files/ao69skgj/opTMestre2013-con-drivers-versio1025.rar.html
  ————————————————————

  Recordeu, la clau del fitxer és: opTMestre
  (respectant les majúscules i minúscules)

  • Anondom Says:

   Hola a Evanonymous, he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

   asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version, este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

   saludos a toda la comunidad de anoncat

   BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

 177. Evanonymous Says:

  Sobre els dubtes (meus i vostres) contesto en plan ràpid:

  – Tarmac, ets el puto amo, m’has deixat al·lucinada! Moltes gràcies per compartir tota la teva informació, m’ha anat de perles. Tan sols una pregunta, que signifiquen les lletres i nombres que hi han entre parèntesi, per exemple (aa9), (9), (a9), (aaaaaaa9), (99999), (T), (cccc), (zz), (NNN), (n), (9), (n) i (bb).

  El de (NNN) del Nombre de Municipi està clar, son 3 números, o (n) de les zones està també clar, pero els altres com (aa9) etc, no he pogut esbrinar-ho, de vegades coincideixen amb els camps, nibbles o bits, però altres no.

  Per exemple el que més m’ha intrigat és l’anomenat “Index de tarificació (99999)” que deu d’estar en els primers Nibbles (el que jo denomino “Nombre de serie del bitllet”) però no ho acabo d’entendre. Ojalà tu o algú altre sàpiga la resposta…

  – Anomdom i patufet: Les targes unipersonals no es poden fer multipersonal ni viceversa.

  – Bitlletrosa: Algunes tarjes de RENFE que son de color taronja tenen 40 caràcters (i no 50) amb el codi “33E” que surt al teu bitllet, el que desconeixia es que els bitllets que donen els revisors dels trens de RENFE també tinguessin aques codi. Gràcies per la teva informació!

  – Anomdom: (que veig que estàs molt actiu darrerament) si us plau, perquè no fas tu mateix la prova i ens expliques quan temps té que passar per poder tornar a emprar una tarja unipersonal?

  Això no és un grup de gent organitzat ni res semblant, ningú coneix a ningú i participa qui vulgui o desapareix quan es vulgui. Això es l’anarquia pura jejeje. Per això, aquest tipus de preguntes tan peculiars que fas son interessants però podries donar una ma amb les respostes. 🙂

  Pel que sé per les meves proves, es que és segur que algunes estacions com Verdaguer o Universitat que tenen varies entrades i varies línies, pots entrar per una entrada, picar, sortir, entrar per una altra entrada i pots tornar a picar, ja que el codi d’estació que grava a la banda magnètica és diferent segons per quina entrada piquis.

  I una altra cosa, per curiositat, com és que estàs ficat en tot això i no tens maquineta per gravar? això si que és ben raro… no seràs un poli o algo similar? 😉

  – Vocoder, com sempre gràcies per les teves paraules. M’alegra quan veig algun comentari teu. Sobre el teu dubte, no sé el motiu de que les 50/30 de zona 1 duren menys del previst, faré proves a veure que està passant. A lo millor no té res a veure amb el que necessites, però has provat la T-70 d’una zona? aquesta si que hauria de funcionar sense problemes (el codi el vaig treure d’una autèntica T-70 verge), el codi de la T-50 el vaig treure fent un mix de la T-70 (bona) i el programa opTMestre de Danynonimous.

  -Ahivomi, tal com algú ha dit abans, si la tarja funciona amb data de caducitat, el nombre de viatges no importa. Si no recordo malament, si és verge i té un nombre diferent de viatges de 63, apareixien problemes en plan “tarja no vàlida” en algunes màquines picadores. Per això sempre grava 63. Sobre el problema que dius de les T-Mestre zona 1 i 2, m’ho miraré si tinc temps a veure si ho puc verificar i solucionar.

  – Maikel_Nait: Per a que vols que printi text a la tarja quan la passes per la màquina? quan fas transbord fa exactament això, obre la porta i no printa res. I tranquil que no és res sospitòs eh?, és tot ben normal (ho sé per que personalment faig transbords cada dos per tres). A més, que és més sospitós una tarja de metro caducada normal, o una que fica “titol esgotat 20 vegades”??? jejeje 😉 però en fi, per a gustos es van inventar els colors, si vols que printi, hauràs de cercar una altre tipus de tarja que s’adapti millor a lo que vols (si no recordo malament, les T12 i T-Mestre son les úniques que no printen res).

  I apa, no sé si m’oblido d’algú, si es així demano disculpes.

  • Waste Says:

   Totes dues serveixen, ja que poden grabar en HiCo i en 3 pistes (sent necessari grabar a la 2), passa que per preu i estètica jo opino que la 605 es millor.

  • vocoder Says:

   Aquesta mena de productes estan controlats vigileu al comprar per ebay

 178. Adondom Says:

  Hola a tots vull comprar-me el aparell, pero no se si es fiable aquest proveïdor, que m’aconselleu?

  http://www.ebay.es/itm/MSR605-Magnetic-Credit-Card-Reader-Writer-USB-MSR206-/151050248551?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232b4be167&_uhb=1

 179. BONES!
  Quina seria la millor opció de web per compràrme´l

 180. Hola, aquí os dejo mi colaboración, este es el código para los cercanías de Asturias. Solo he podido hacer el billete sencillo, y el billete de ida y vuelta, y no de todas las estaciones (ya que no he podido contar con mas colaboración). Este es mi primer trabajo de programación, así que entiendo que habrá millones de formas mas sencillas de hacerlo, pero es lo que hay. Si podéis mejorarlo me ofrezco a colaborar con todas las observaciones que tengo.

  A pesar de todo, está totalmente testado. Lo he probado personalmente y a fecha de hoy funciona. Eso sí se puede hacer mas bonito o mejor (eso lo dejo para los genios del foro jeje).
El formato de la tarjeta es el mismo que en Catalunya o Bilbao, así que el MSR605 es perfectamente válido.

  Finalmente dar las gracias a todos los que hacéis esta investigación ya que sin vuestro trabajo no hubiera podido hacer el mío. Tenéis toda mi admiración, ojalá pudiera conocer gente con vuestros conocimientos en donde estoy. En fin, espero que a alguien le sea útil, si necesitáis podéis contactar conmigo por privado, o como veáis (entiendo que no se deben poner datos en internet, y menos aquí jeje.), y eso es todo. Un saludo e infinitas gracias a este sitio.

  http://bayfiles.net/file/TVkJ/c0tYsZ/opTMestre_ASTURIAS.zip

  • Emprenyat Says:

   Saludos, Eduardo. ¡Buen trabajo! Es una pena que no hayas encontrado nadie, pero seguro que lo harás con el tiempo. Ànims!!

   Salut!!

 181. Desesperat Says:

  Bones,
  M¡agradaria poder trobar l’arxiu de primaveraValenciana ja que tots els servidors es troben caiguts. Ajuda si us plau!!!

 182. Desesperat Says:

  Anondom, l’arxiu que m’he descarregat requereix una contrasenya, si la tens me la pots passar ? gràcies

  • Desesperat Says:

   en l’arxiu descarregat i descomprimit no està l’arxiu “opTmestre-gui.py” que és amb el que genero els codis. Em podeu ajudar?

 183. Anondom Says:

  Mes a dalt te explicat que la versio linux ja no funciona, has de fer servir la javascript inclosa en aquest rar, la contrasenya es “opTMestre” NO TENS MES OPSIONS HAS DE FER SERVIR AQUEST TAL COM TE EXPLICAT MES A DALT

 184. Reiki Says:

  No puedo bajarme el archivo del asturiano (link caído y eso que hace sólo tres semanas que lo ha colgado), por favor, alguien que se lo haya bajado, podría resubirlo? Me interesa mucho.

  • Reiki Says:

   Ya vuelve a funcionar el enlace de Eduardo el asturiano, Es interesante, es como una miniversión del opTMestre de Evanonymous orientado sólo a Cercanías RENFE de 8 poblaciones de Gijón-Oviedo.

   Pero lo que resulta más interesante es que ha sacado los códigos de zonas que utiliza RENFE y su sistema de fechas/tiempode validez. La versión de Evanonymous creo que tiene desarrollado este tema muy por encima, si se aburre ya sabe de donde sacar datos nuevos. jajaja

   A quién le interese, el formato básico que utiliza Eduardo para crear el código de la banda magnética de Cercanías de Asturias es el siguiente:

   tipo + string1 + origen + string2 + “000000000000000” + zna + “00030000” + crcfin +”F”;

   De lo anterior, cada “cosa” significa:

   tipo= código del billete
   – Sencillo=B04000
   – Ida y Vuelta=B08000
   – T. Dorada Ida y Vuelta=B04040
   string1 = fecha actual en binario
   string2 = fecha actual más dos horas en binario
   origen:
   – Llamaquique (Oviedo)=2C
   – Lugones=15
   – Mieres=16
   – Sanz Crespo (Gijón)=0C
   – Calzada=04
   – Corredoria=2B
   – San Juan=1E
   – Llanera=14
   zna:
   – Zona 1=452
   – Zona 1 y 2=492
   – Zona 1,2 y 3=4D2
   – Zona 1,2,3 y 4=512
   crcfin= El numerito mágico del CRC

   Su código JS es un poquito liado porque no comenta especialmente el paso que transforma las variables suma y sumaV, a string1 y string2, pero a pesar de esto, es muy instructivo.

   ¡Buen trabajo Eduardo!

 185. AliBay Says:

  Funciona amb les T-Mes o T-Trimestre? És que així no cantaria com un bitllet senzill amb 69 viatges…

 186. AliBay Says:

  Ep, si voleu T-Trimestre, jo en faig servir i en tinc de caducades (temes de comptabilitat). Si voleu puc passar-vos-en alguna. Això sí, amb compromís de no anar esbombant codis ni DNI…

  • anoni Says:

   Alibai nomes es necessiten el 6 primers digits de la targeta llegida, el teu dni figura per la part del mig del codi. Si la poguessis llegir i postejar aqui aquestes sis primeres xifres ja tindriem prou.

 187. Como decia el Rata cuando lo pilla el FBI y le coje el alumnio del paquete de tabaco y le libera el movil al agente.
  Cuantos idiomas hablas uno, dos? Yo hablo el universal basados en 1 y en 0
  Osea que al cuento con esta guerra de idiomas

 188. banshee Says:

  no entenc la aventatja de fer una t/mes o t/trimestre, si vols que quan et para un control passi sense problema… figura el DNI a la tarja fisica, pero si has generat un codi i l’ has gravat, el dni no surtira a la seva maquina portatil

  • Anondom Says:

   Hola saps si alguna de les tarjes del programa opTmestre
   funciona de forma que doni com bona si la pasen per la maquina dels revisors per pasar sense problemes, es que m’han posat una multa per ue els vaig dir que anava sense tarja,
   em faries un favor.

 189. Felypanon Says:

  Us vull felicitar a tots per la gran, excel.lent, i funcional última versió de optmestre java 1.0.25.

  Es per aixo que vull compartir amb vosaltres una lectura molt curiosa que em vaig trobar:

  BCD01E4F79B0E70E00136000CBCD4B0CD4100000000002095F

  Puc dir que es valid fins el 1/7/2014 i que era unipersonal, que no funciona a rodalies, crec que nomes al metro, pero no ho he probat mai.

  A seguir investigant que la vostra feina es molt valiosa, anims!

  pd: hem de anar investigan sobre la tecnolofia nfc perque volen cambiar-ho d’aqui poc…

 190. Vengaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Says:

  Que alguien las venda a lo escondido y nos dejamos de tonterías que te puedo dar 15 o 20 € por un billete pues te lo doy no hay problema. Si alguien las quiere vender que avise porque paso de pagar tanta pasta para moverme en un servicio público!!!

  • Espero que no seas un poli que quiera joder

   Hola te interesan tarjetas?

   dejame tu email y te escribo

   • Jo no sóc poli ni res de tot això, soc una puta parada sense recursos. Per buscar feina m’haig de moure i tal com esta el transport públic no pug pagar’ho. Em colo. Però ja m’han enxampat dues vegades i no vegis quin mal rotllo. Vaig a deixar-te el emu email perquè m’escriguis. Agraïda t’estic.
    kiki201961@hotmail.com

 191. Anondom Says:

  Hola saveu si alguna de les tarjes del programa opTmestre
  funciona de forma que doni com bona si la pasen per la maquina dels revisors per pasar sense problemes, es que m’han posat una multa per ue els vaig dir que anava sense tarja,
  em faries un favor.

  • banshee Says:

   No hi ha cap problema en les que he provat fins ara, t-mes, t50, t10. Passen els controls.

   • Anondom Says:

    Una pregunta, funciona si gravo una t-mes, t50, t10 en un billet qualsevol per exemple una t-50 en un caltro t-10? el detectarien? o a de ser el codic amb el seu cartro corresponent.

    gracies

   • Crown Y Says:

    Cada codic ha de estar gravat amb el seu codic corresponet o es ponden gravar a qualsevol cartro?

    WordPress.com

    banshee commented: “No hi ha cap problema en les que he provat fins ara, t-mes, t50, t10. Passen els controls.”

 192. Quina passada aquesta pàgina, acabo de descobrir aquesta pàgina…, Que be m’hagués anat quan vaig començar amb tot això…
  Ja que us veig tan entusiasmats en aquest projecte us vull aportar una mica d’informació, són els codis de 37 títols diferents que tinc identificats.
  El codi està en decimal, si el passeu a binari i us quedeu amb 9 bits, són els 9 primers bits d’informació de les targetes

  Títols integrats
  401 T-DIA
  402 T-10
  403 T-50/30
  404 T-MES
  407 T-TRIMESTRE
  408 T-JOVE
  409 T-70/30

  Títols integrats amb tarifació social
  23 Passi de pensionista d’FGC
  405 T-4 d’FGC
  414 T-Mes FM/FN general
  415 T-12 (títol de tramitació específica)
  417 T-Trimestre FM/FN general
  418 T-Jove FM/FN general
  424 T-Mes FM/FN especial
  427 T-Trimestre FM/FN especial
  428 T-Jove FM/FN especial
  430 T-FM/FN 70/90 general
  431 T-FM/FN 70/90 especial
  500 Targeta rosa metropolitana
  503 T-4
  504 Passi metropolità d’acompanyant
  1 Bitllet senzill de metro
  15 T-Escolar
  49 2 dies
  50 4 dies
  51 3 dies
  52 5 dies
  83 Barcelona Bus Turístic 1 dia adult
  84 Barcelona Bus Turístic 1 dia infantil
  85 Barcelona Bus Turístic 2 dies adult
  89 Barcelona Bus Turístic 2 dies infantil
  7 Bitllet senzill adult
  9 Bitllet d’anada i tornada adult
  10 Bitllet d’anada i tornada infantil
  11 Bitllet senzill infantil
  81 Bitllet senzill
  82 Bitllet senzill d’anada i tornada

 193. anonimconsell Says:

  Un consell per qui no pugui comprarse el lector/gravador, intenteu ganar diners via internet com Neobux o algun altre. Encara que es un esforç massa gran….es una opció.

  Us deixo el link
  http://www.neobux.com/?rh=63616361636131393930

 194. Suposo que això ja ho sabeu però ho comento per que potser hi ha algú que ho desconeix. Des de que les targetes porten la banda hologràfica, cada targeta porta gravat a la seva banda magnètica un número de sèrie que també està imprès en tinta en el bitllet. Si es reutilitza un bitllet segur que els queda constància que el bitllet numero tal s’ha utilitzat mes cops del legalment autoritzats i segur que els queda constància per quines estacions ha passat. El meu consell és que no reutilitzeu bitllets ja que si volen us poden localitzar amb relativa facilitat.

  • Va a ser que no, el codigo de desplazamiento solo es para, neutralizar un numero determinado de billetes esto es, cuando se cambia de tarifas y se emite un numero de serie nuevo, que es numero identificacion del titulo, que alguien posteo mas arriba, lo que si que queda constancia es la utilizacion del ultimo viaje usado, donde se pone el dia, mes, año, hora, minuto, zona hasta el torno utilizado.
   El problema es que no se sabe el algoritmo de llamemoslo desplazamiento , si lo supiesemos sabriamos año a año sin pillar ni uno solo del suelo y leerlo, es mas el programa subido por Evanonymous es quizas uno de los mejores al generar codigo aleatorio, quizas generas el codigo del año 95, pero por ser de eso año a lo mejor es valido por que quizas esta fuera del rango de anulacion
   Vamos Núm. identificació del títol (aaaaaaa9) yo cuento ahi 7 nibbles y un bit de control (quizas) eso son 29 bit de datos que son mas de 500 millones de posibilidades, digamos que solo 1/3 son creibles para el sistema aun quedan 170 millones de posibilidades de hacer un codigo pasable
   Tambien he estado pensando que en los billetes multi personal tiene que haber un nibble o 2 dedicados a eso pero no se donde ubicarlos, dicho de otra manera, si 4 personas pican el billete y realizan un transbordo, no quieren que les cobren de mas asi asi que debe retener el conteo de personas que realizan el transbordo
   Explicado 4 personas viajan y una se baja antes del transbordo el sistema debe retener que 3 personas siguen viajando
   algo asi como viajeros origen – viajeros trasbordados

   • Anondom Says:

    Hola

    le pregunte a un usuario del foro si habia alguna manera de que los revisores no detectaran los billetes reciclados y me dijo que si, que la t-mes, t50, t10 “cuelan” funcionan bien, despues le pregunte que si grabando una t-mes, t50, t10 en un billete cualquiera por ejemplo una t-50 en un carton t-10? el revisor sabria que es un tarjeta trucada? lo detectaria con su maquina? o tiene que ser el codigo con su carton correspondiente?

    Gracias
    Saludos

   • No me referia a lo que queda grabado en la targeta si no lo que queda grabado en sus servidores, creo que es muy probable que todas las validaciones de billete que se se hacen queden registradas en un servidor central. Analizando esa base de datos se pueden localizar billetes reutilizados. Aunque tal vez no guarden esa informacion.

   • Teto, gracias a ti ahora ya entiendo lo de los paréntesis!. Pero quizás hay un pequeño error en tu planteamiento. El código de la tarjeta, el que dice si es una T70 o lo que sea, según Tarmac es (aa9) y son 3 nibbles utilizando código hexadecimal. Por tanto, deduzco que (aaaaaaa9) deben ser 8 nibbles y no 7, y por tanto, 32 bits (+ 1 si hay bit de control), por tanto, aún son una burrada más de posibilidades de las que dices. Por cierto, ¿cómo calculas las probabilidades? las mates no son mi fuerte.

    Ostia!
    Teto, otra vez he detectado un error pero esta vez en mi planteamiento. En realidad (aaaaaaa9) significa 8 números decimales codificados como hexadecimales. Esos 8 números son los que están impresos en la tarjeta.

   • 1a1o, estás segur que les màquines validadores están connectades a un servidor central? jo diria que son independents. Les targes es poden reutilitzar totes les vegades que vulguis sense problemes, si no ja fa temps que haguessin anul·lat un munt. Les màquines que venen les targes si que estan connectades a un servidor central.

    Per altra banda, el nombre de sèrie de la banda magnètica, Tens rao, és el mateix que l’imprès al cartó, com que em picava la curiositat, explico com fer vosaltres mateixos l’experiment:

    – Cercar al bitllet, a la part frontal un nombre de 8 cifres.
    – Amb la calculadora del windows, amb l’opció avançada passeu aquest nombre de 8 cifres a binari.
    – I veureu que son exactament igual als 25 bits que hi han del nibble 5 al 10, més el primer bit del nibble 11.

    Queda tancat per fi aquesta polémica. Resumint, si els revisors sospiten que el bitllet està trucat, poden mirar el nombre de sèrie imprès a la tarja i comparar-ho amb el que està a la banda magnètica, en cas de no coincidir, us han enxampat!

    ————–

    A Evanonymous, Per la propera versió, si pots, podries ficar una casella per ficar el nombre de sèrie del bitllet? així si que seria impossible saber si el bitllet està trucat o no.

   • Anondom, sólo comentarte que en el programa que colgó evanonymous hay un apartado de preguntas y respuestas, que muchas de las dudas que tienes están contestadas allí. Según ella, el código de cualquier tarjeta se puede grabar en la banda magnética de cualquier otra.

   • Anondom Says:

    Hola “loro” se que sale explicado en el javascript de envanonimous.
    la pregunta era referente a lo que me respondio este usuario “banshee” sobre si havia algun billte indetectable por la maquinas de los revisores y me dijo “No hi ha cap problema en les que he provat fins ara, t-mes, t50, t10. Passen els controls.” luego le hice otra pregunta sobre gravar por ejemplo una t-mes en un carton t-10″se que se puede gravar” lo que quiero saber es si lo detectaran como bueno o me pillaran sabes? lo pregunto por que pillar cartones t-mes no es tan facil como los t-10
    espero haberme explicado

    gracias

   • Despues de calentarme la cabeza un rato me he dado cuenta de que los billetes sencillos tambien llevan “dni” impreso en la parte de arriba pero sin embargo, la banda magnetica sigue siendo mas simple que un botijo plagada de ceros, asi que no haria mucho caso a eso del numero impreso aunque coincida con la banda magnetica.

    Hola loro, el calculo binario es muy sencillo si tienes 4 bits salen 16 numeros del 0=0000 al F=1111 por cada bit que le pones se duplica el numero, es de decir 5bits=32 numeros, 6 bit=64 numeros cuando llegas a 10bits son 1024 numeros= 2^10 para simplificar cuando llegas a 20bits de datos el mayor numero que puede salir de ahi es 1048576=1024*1024=2^20

    Anodon tengo entendido que las maquinas solo presentan una informacion muy limitada, de la misma manera que lo harian en las taquillas de metro o las maquinas cuando hacen un bescanvi, lo que puedes hacer es intentar borrar con alcohol la parte de la impresion termica o manipularla con algo caliente, las que son de tinta, lo que mas suele funcionar es anotar algo encima, pero hay que hacerlo con gracia estoy mirando la forma de manipular la tinta sin que quede una chapuza

 195. Que us sembla si montem un forum per poder organitzar tota aquesta informacio?

  • Mosso d'Escuadra alias "Big Brother is watching you" Says:

   Eso eso, montad un foro y sobretodo que se tenga que poner el email obligatoriamente para registrarse, así os podremos pillar a todos a la vez.

   Y el que monte el foro, lo pondremos como cabeza de turco y lo venderemos por la tele diciendo que hemos desarticulado al “cabecilla” del peligroso grupo anonymous, conocido por ser anarco-independentista-leninista-kaleaborroka-protortilladepatatas. 😉

  • era broooma Says:

   Ahora en serio, seria buena idea organizar la información porque esta página comienza a ser inmanejable por el enorme tamaño que tiene, pero lo bueno son dos cosas: no hay spam (cosa que no entiendo como es posible) y se puede escribir lo que se quiera sin identificarse de ninguna forma (aunque seguro que wordpress.com guarda nuestras IP y el día y hora de conexión).

   ¿Algún especialista en anonimicidad internáutica sabe que se podría hacer? a10!

   • Juas… no sabes que hay miles de foros en internet que no conoceras nunca? los foros se pueden cerrar, incluso hacer que google y los buscadores no los indexen, de tal forma que no se da a conocer solo a los que saben de el… si no sabes sobre ello mejor no hables 😉

   • hoyessabado Says:

    Cmos486, de buen rollo pero ¿cómo se da a conocer un foro que no se puede dar a conocer y no está indexado? ¿se publica aquí el enlace? ¿publicamos nuestros emails y nos lo decimos en privado? lo veo complicadillo pero está muy bien que hayas sacado el tema, sería genial. ¿via Tormail quizás? ¿cómo evitar que se nos cuele “alguien no deseado”?

    Porque seguro que “alguien” relacionado con el TMB recibe una copia periódicamente de todo lo que decimos para ver si encuentran algo para darnos por el saco. Claro que ahora poca gente conoce esta página y si fuesen a por nosotros, se haría mucha propaganda y se enteraría toquisqui de lo fácil que es reciclar tarjetas. Para ellos sería peor el remedio que la enfermedad.

   • Jaimito el repelentillo Says:

    Aiiii cmos486, quina por em fas. En menys de tres minuts he esbrinat tot sobre tu, fins i tot la teva relació amb el famós astrònom alemany Nicolau Copèrnic o amb el mossèn Josep Pons (que ningú malpensi, porten morts des de fa molts anys).

    Els demès no saben de que els parlo però oi que tu si que m’entens?. Per cert, felicitats per la teva nova Asus Transformer espero que ja t’hagi arribat el llapis que necessitaves. I que tal es menja al bar-restaurant que hi ha a sota del lloc on treballes?, si home, el que té una terrasseta a fora amb sombrilles blanques (de fet l’únic bar-restaurant que hi ha). Crec que estàs massa exposat.

    Ves amb compte, si jo fos tu m’oblidaria de la alternativa anomenada “vullquelapoliemdetingui486.es” o similar, és massa fàcil localitzat-te especialment emprant el domini “.es” (el més vulnerable de tots a Espanya) i tots els que escriguin allà caurien darrera teu.

    A no ser que el hosting el tinguis a un país ben difícil de rastrejar com Bielorrusia o Kazajistán… a no calla, el tens a dinahosting, un servidor espanyol que perdrien el cul ajudant a la poli si els ve una ordre judicial. En fi, decideix mateix si és prudent continuar pel camí que vas.

   • Felicidades sabes buscar en google 😉 yo a diferencia de ti no tengo nada que esconder como puedes comprobar

   • Anondom Says:

    Hola saveu si hi ha alguna forma de que els revisors al passar un billet reciclat doni com si fos bo?

 196. sera que no hay foros sobre pirateo de por ejemplo “pigital +” y mas variantes que por mucho que busques no encuentras pero alli estan 😉 solo hay que hacer bien las cosas

  • Ramses II Says:

   Amb la informació actual hi han algunes dades confuses.

   1- Hi ha alguna diferència entre aquestes tres targes:

   – 0000 1011 1000 Passi de pensionista d’FGC
   – 1100 1010 1000 FGC Targeta pensionista
   – ???? ???? ???? Passi Jubilat FGC

   2- Qué significa el codi “1100 1010 1000”?

   Segons Evanonymous: FGC Targeta pensionista
   Segons 1a1o: T-4 d’FGC

   Algú té idea de quin dels dos és el correcte?

   • El mejor para no liarse es el que figura en el programa de evanonymous

    el codigo t10 es C90 y el dice que es 402
    C90=1100 1001 0000
    402=1100 1001 0 (es posible que sea el aa9 nibble nibble + bit)
    es otra forma de verlo pero se olvida, de que desconocemos la codificacion personal que usa tmb en los billetes

 197. – Loro, no estic segur que les màquines validadores estiguin connectades a un servidor, en la xarxa de bus sembla poc provable, però al metro podria ser… o potser no… si hi ha alguna estació en obres podriem esbrinar si les maquines les connecten solament amb cable de corrent o si també les connecten per xarxa.

  – Ramses II, Tots els títols que he publicat han sortit de la web oficial, on també hi podeu trobar els codis de les estacions de metro.

  La “T-4 d’FGC” i la “FGC Targeta de pensionista” és la mateixa targeta, ho pots verificar en aquest link: http://www.tmb.cat/ca/sistema-tarifari-integrat/-/ticket/405

  23 – Passi de pensionista d’FGC – Títol de viatges il•limitats de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per a jubilats. – Títol unipersonal vàlid a la xarxa de metro, els autobusos regulars de TMB, les línies urbanes d’FGC i els autobusos de l’EMT de la corona 1. Ha d’anar acompanyat de l’acreditació corresponent i el DNI o passaport.

  405 – T-4 d’FGC ó “FGC Targeta de pensionista” – Títol unipersonal amb 10 viatges. – Títol unipersonal vàlid per fer 10 desplaçaments integrats a la xarxa d’autobusos i metro de TMB (excepte els serveis especials i el Barcelona Bus Turístic), la xarxa d’autobús de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Tram (únicament zona 1). – Aquest títol és vàlid, solament, si s’hi adjunta alguna de les targetes identificatives següents:
  Targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda
  Carnet rosa metropolità de tarifa reduïda
  Carnet groc metropolità
  Carnet rosa metropolità
  Targeta de pensionista de tipus A d’FGC
  Targeta de pensionista de tipus B d’FGC
  Targeta acreditativa de la discapacitat

 198. Buenas tardes, tengo una msr106, no sirve no? Muchas gracias, soy de BCN 😦

  • Jaimito el repelentillo Says:

   No sirve. El dios Google dice que ms106 graba en baja coercitividad, cuando da igual si también graba en baja o no, lo importante es que grabe en alta.

 199. JuAniXlau Says:

  Me he trobat una tarjeta FGC Monistrol-Montserrat

  B96A6E00A077468F5891C00006367800002F0D9B4C000007AF

 200. Truita de Patates Says:

  1a1o, ets un geni! d’una tacada has trobat 14 targes noves, incloent la famosa e impossible T-Trimestre!

  I el més genial de tot és que la informació és totalment pública a la web oficial. Com no s’havia adonat ningú abans? Molt be 1a1o!

  Per part meva aporto això, el resum fins ara de TOTES les targes que s’han descobert fins ara.

  Les que surten a la darrera versió del programa OpTMestre en JS i les noves que aporta 1a1o. I una de juAniXlau.

  He traduït l’idioma “1a1o” al idioma “Evanonymous” per que tot tingui més sentit. He descartat algunes de 1a1o per que ja les tenia Evanonymous (surten al seu codi).

  Teto, ho he comprovat i els codis de 1a1o son correctes, però “en el seu idioma” jejeje. el que dius que podria ser el famós aa9 nibble nibble + bit, potser si, o potser aa9 és un nombre decimal que conté 3 dígits. Crec que el 9 és per indicar que és n simple nombre decimal. Ni idea.

  Continuo, totes les tarjes noves que ha aportat 1a1o tenen un “Nuevo!” al costat, menys la tarja “1001 0110 1010 FGC Monistrol-Montserrat (96A) (NUEVA!)” que l’ha trobat JuAniXlau (gràcies per l’aportació):

  Ordenat per nombres binaris:

  0000 0000 1000 T-Senzill (008), unipersonal
  0000 0011 1000 Bitllet senzill adult
  0000 0100 1000 Bitllet d’anada i tornada adult
  0000 0101 0000 Bitllet d’anada i tornada infantil
  0000 0101 1000 Bitllet senzill infantil
  0000 0111 1000 T-Escolar
  0000 1011 1000 Passi de pensionista d’FGC, unipersonal, viatges il·limitats!
  0001 1000 1000 Hola BCN! 2 dies (AKA “Tarja 2 dies”)(188), unipersonal
  0001 1001 0000 Hola BCN! 4 dies (“AKA Tarja 4 dies”), unipersonal (NUEVO!)
  0001 1001 1000 Hola BCN! 3 dies (“AKA Tarja 3 dies”) (198), unipersonal
  0001 1010 0000 Hola BCN! 5 dies (“AKA Tarja 5 dies”), unipersonal (NUEVO!)
  0010 1000 1000 Bitllet senzill
  0010 1001 0000 Bitllet senzill d’anada i tornada
  0010 1001 1000 Barcelona Bus Turístic 1 dia adult
  0010 1010 0000 Barcelona Bus Turístic 1 dia infantil
  0010 1010 1000 Barcelona Bus Turístic 2 dies adult
  0010 1100 1000 Barcelona Bus Turístic 2 dies infantil
  0011 0010 1000 RENFE tipo 1 (328), Rodalies o T-General, unipersonal
  0011 0011 1110 RENFE tipo 2 (33E) Rodalies o T-General, o vendida por revisores en el tren
  1001 0110 1001 Senzill FCG (969), unipersonal
  1001 0110 1011 FCG combinat adult (aereo Montserrat) (96B), unipersonal
  1001 0110 1010 FGC Monistrol-Montserrat (96A) (NUEVA!)
  1100 1000 1000 T-Dia (C88)
  1100 1001 0000 T10 (C90), multipersonal
  1100 1001 0010 T10 rara (C92), multipersonal
  1100 1001 0011 T10 rara (C93), multipersonal
  1100 1001 1000 T50 (C98), unipersonal
  1100 1001 1010 T50 rara (C9A), unipersonal
  1100 1010 0000 T-Mes (CA0), unipersonal
  1100 1010 1000 T-4 d’FGC o “FGC Targeta pensionista”, unipersonal 10 viatges (CA8)
  1100 1011 1000 T-Trimestre (NUEVO!) LA OSTIA!!!
  1100 1100 0000 T-Jove (CC0), unipersonal
  1100 1100 1000 T-70/30 (NUEVO!)
  1100 1100 1100 T70 (CCC), multipersonal
  1100 1111 0000 T-Mes FM/FN general (NUEVO!)
  1100 1111 1000 T-12 (CF8), unipersonal
  1100 1111 1010 T-Mestre!!! (CFA), unipersonal
  1101 0000 1000 T-Trimestre FM/FN general (NUEVO!)
  1101 0001 0000 T-Jove FM/FN general (NUEVO!)
  1101 0100 0000 T-Mes FM/FN especial (NUEVO!)
  1101 0101 1000 T-Trimestre FM/FN especial (NUEVO!)
  1101 0110 0000 T-Jove FM/FN especial (D60)
  1101 0111 0000 T-FM/FN 70/90 general (NUEVO!)
  1101 0111 0100 T-FM/FN 70/90 (D74), multipersonal
  1101 0111 1000 T-FM/FN 70/90 especial (NUEVO!)
  1111 1010 0000 Targeta rosa metropolitana (NUEVO!)
  1111 1011 1000 T4 (FB8), unipersonal
  1111 1100 0000 Passi metropolità d’acompanyant (NUEVO!)

  FALTEN
  Clau Estació
  Clau Forces de Seguretat
  Clau Magnètica
  Clau Magnètica Mensual
  Control de presència
  FCG combinat adult (aereo Montserrat), ¿tot inclos?
  FCG combinat nen (aereo Montserrat), ¿tot inclos?
  FCG combinat nen (aereo Montserrat), unipersonal
  Paso por torniquete
  Passi Empleat ATM
  Passi Especial 1 Any
  Passi Familiar TMB
  Passi Jubilat FGC (o potser és la mateixa que Passi de pensionista d’FGC?)
  Passi Jubilat TMB
  Passi metropolità d’acompanyant
  Passi Visitant 1 dia
  Passi Visitant 5 dies
  T-2 Comerç (utilizada por los que trabajan en las tiendas dentro del metro)
  Telefèric de Montjuïc Bitllet anada i tornada adult
  Telefèric de Montjuïc Bitllet anada i tornada infantil
  Telefèric de Montjuïc Bitllet senzill adult
  Telefèric de Montjuïc Bitllet senzill infantil
  T-ESDEVENIMENTS-n dies
  T-Mes FM/FN especial
  T-Mes FM/FN general
  Tramvia Blau Bitllet senzill

  Penso que encara que no sapiguem massa de programació, com jo mateix, entre tots podem donar una maneta a Evanonymous (o a qui vulgui) resumint dades per a que (si vol i pot) pugi fer una nova versió millor del seu programa.

  Per exemple el llistat complet d’estacions i els seus codis exactes, algú podria perdre el temps resumint o fent una part i indicant com continuar la feina?

  1a1o, quan dius que els codis de les estacions es troben a la web oficial, podries ficar un exemple per que un borinot com jo ho pugi entendre i donar una mà?

 201. Truita de Patates, veig que ets bo amb els idiomes ;).
  El codis de les estacions de metro que es troben a la web oficial, són els mateixos que es poden trobar en el google maps, que ara no recordo qui ho va dir en aquest mateix espai.
  Utilitzant un altre cop el meu idioma els codis de les estacions, per mi tenen 11 bits, encara que potser podrien ser 10, no ho se… i el codi en decimal es pot trobar a la web oficial, (al igual que al google maps) us deixo el link de per exemple la parada “L1 – Hospital de Bellvitge” codi: 111
  http://www.tmb.cat/ca/detall-linia-metro/-/linia/L1/111

  • ** 1A10, m0lA Tu c0lABorAcióñ! pero creE0 kuE TE HAzh ekuiivocAd0, zh0n 9 BiTzh i n0 11 BiTzh, ni 10.

   y0 zhól0 zh0y uñ zhimplE ExperT0 eñ zhErviir mezhAzh eñ Uñ BaR, per0 c0ñ lA nuEvA iñformAcióñ kE Teñem0zh GrAciAzh A Ti, TEñdríA lóGicA kE fuErAñ 9 BiTzh eñ luGAr dE 12; AdEmázh expiicAríA lAzh miizhTEriozhAzh TArjETAzh “T-10 rArAzh” kE diceE evAñoñym0uzh. xoxo **~ xD

   • Nosocjo Says:

    Choni, se t’ha trencat el teclat?

   • Noticier Beta Says:

    Es que és un “choni” i no poden evitar escriure així (és com dir, per que no s’adonin que faig faltes d’ortografia, ho escric tot malamet). Però té raó amb el que diu dels 9 bits del codi del tipus de tarja, seria la explicació de les misterioses “targes rares”.
    Però Choni, quan 1a1o parla dels 10 bits es refereix al codi d’estacions, no del bits del tipus de tarja.

  • Noticier Beta Says:

   Té una cosa bona: “La targeta funcionaria mitjançant un xip de validació, i això obligaria a substituir tota la maquinària i els programes informàtics” és a dir, que de moment, no tenen les màquines connectades a un servidor central si no tan sols adaptarien les màquines que ja tenen ara, i per tant actualment no poden detectar les T-Mestres i similars, de manera centralitzada (amb els revisors si, es clar).

   Ara be, a l’any 2015 veurem oli, amb el nou sistema crec que serà completament impossible continuar aquest projecte. Però mirem la part positiva, podrem quedar un dia i fer unes birres sense por a que ens vinguin a saludar las “autoridades pertinentes”. 😉

 202. Sonovox Says:

  Algú sap quin es aquest codi BFC0 ? no serveis per rodalies.

  • Noticier Beta Says:

   Como no des más datos… és que no s’enten massa la pregunta

  • Sonovox, Es fàcil treure el codi de la targeta, solament cal llegir una mica el que s’ha publicat aquí. Aquesta en concret es la “504 Passi metropolità d’acompanyant” desconec si es pot utilitzar a rodalies. Mira-ho a la web oficial: http://www.tmb.cat/ca/sistema-tarifari-integrat/-/ticket/Passi-metropolita-acampanyant
   Sembla que TMB no ha trigat ni una setmana a modificar la web per tal que els codis de les targes deixin de ser de domini públic. Això vol dir que els codis que vaig publicar quan encara eren públics són del tot correctes. ;D ;D ;P

 203. Noticier Beta Says:

  Más malas noticias, ni utilizando el programa Tor estamos a salvo. Evanonymous, lleva cuidado.

  http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/cazado-hacker-que-filtro-nominas-tv-3-2738128

 204. Tengo una targeta de parking y quiero copiarla para no perder la original que me cobran 30€ cada vez que la pierdo (y es bastante a menudo TT), tengo una msr605 y cuando leo la targeta me salen codigo en track 1,2 y 3, cuando quiero copiarlo en una targeta magnetica vacia me da error de de grabacion, sabeis a que se debe? Gracias

 205. elinvesto Says:

  buenas.
  CASO 1:
  voy por el metro pico la tarjeta t-mestre me pillan les enseño una t-10, ven que no está pasada ni impresa les digo que es problema de la máquina que no me la ha picado bien. Ahora ellos me dan X días para que me busque la vida, o pago la multa.
  CASO 2:
  voy por el metro pico la tarjeta t-mestre me piden la tarjeta les digo que se me ha caído en X lugar y me piden que justifique mi versión encontrándola. Ahora ellos me dan X días para que me busque la vida, o pago la multa.

  En el caso 1 podría yo con el programa poder generar X tarjetas con diferentes horarios, estaciones y lineas que frecuento por si me pillase el revisor? O incluso tener el lector magnético conectado a la tablet y generarme la tarjeta con X especificaciones que en el momento de pedírmela sea exactamente igual independientemente de la impresión?

  En el caso 2 al darme X días para entregarles una, reciclo una con horario X estación, … y la entrego.

  Funcionaría así?

  Gracias.

 206. El catalan es una lengua oficial, vale estamos de acuerdo, pero cuantos la hablan? solo sirve para dividir a la gente y crear problemas. En cataluya todo dios habla castellano, pues coño expresaros en castellano que os entienden en toda España, porque por mucho que os duela a los nacionalistas aun sois españoles y vivis en Cataluna que es España!

  • maria cristina perez gimenez Says:

   Perdona, però no tots som com tú. A Catalunya hi ha moltíssima gent que parla català …

  • Que pesaaaos Says:

   Vaya un troll. A ver si te enteras Paul, esto no es un foro sobre chuminadas políticas y además es un foro catalán.

   Y la regla no escrita es: habla en el idioma que te de la gana, no jodas a los demás con tus neuras.

   • maria cristina Says:

    Ja es la tercera vegada que veig aquest post del català. Que pesat aquest paio… Si no li agrada el idioma en el que ens expressem, que vagi a cagar a la via, jopetas… Jo no em fico amb el idioma que ell utilitza, doncs que apexugui o mrxi on parlen el seu idioma…

 207. Anondom Says:

  Sempre estem amb el tema de la llegua, aixo em produeix gracia de veritat, a cala espanya encara tenen aquesta mentalitat colonista del cunyons, no respecten a ningú no cambiaran mai quina pena.
  A una altra cosa (PAUL) soc llatinoamericà no català de naixement per que sempre penseu que nomes el pensen els natius catalans, i esteu totalment equivocat hi ha molta gente com jo que volem ser lliures i ser respectats, apren a respecta.

 208. Pere Ullera Says:

  Mi amiga compró la máquina MSR605, pero le han parado la máquina en aduanas. ¿Qué hace? ¿La coje o la deja?

  ¿A alguien más le han parado la máquina en aduanas?

 209. Hola a tots, sé que fa temps que aixo esta una mica inactiu, pero m’he comprat la maquina i tinc uns quants problemes per utilitzarla. M’he comprat aquesta

  http://www.ebay.es/itm/Wholesale-MSRE206-Magnetic-Magstripe-Card-Reader-Writer-MSR606-MSR605-MSR206-/160737427699?pt=UK_BOI_Retail_Shop_Fitting_POS_Equipment_ET&hash=item256cb280f3#ht_2700wt_922

  que temps enrere en alguns comentaris algu va dir que la havia comprat i que funcionava guai.
  El que em passa es que no me la detecta el pc, he instalat alguns drivers que em venien en un cd i res, quan obro el programa que porta em diu algo com reader/writer not found. He provat amb windows xp y 7, pero no mel detecta en cap dels dos. Algu em podria ajudar? estaria molt agrait.

  • Tira la maquina per la finestra, no serveix

   • que vols dir, que esta espatllada o que aquesta en concret no em servira? perque ja m’he posat en contacte amb el venedor i m’ha ofert de canviarmela per la mateixa pero nova.

   • Estanlucert Says:

    En Pere es refereix de que no et servira de res! Que no serveix pel que tu la vols.

  • vocoder Says:

   Segons l’anunci, si que serveir es per LoCo i Hico. (300 a 4000 oe). Possiblement sigui algun problema amb els drivers mira els ports com desde el administrador de dispositivos

 210. aquest model en concret no serveix per fer-me una t-mestre? i perque serveix llavors? perdoneu la meva ignorancia, pero encara estic una mica perdut
  gracies per les respostes

 211. Anondom Says:

  Hola a todos, he conseguido una tarjeta t-trimestre de dos zonas

  asi se podra decifrar esto y incluirla en la nueva version de evanonimous este tipo de tarjetas es importante a mi ententer

  espero que la tomeis en cuenta y no paseis el mensaje por alto

  saludos a toda la comunidad de anoncat

  BCBBF0001190DBAA00135200DBAD4F0CC4100400000000031F

  • vocoder Says:

   Anondom gràcies per la teva comprovació i aportació, en 1a1o i Truita de patates ja van avançar quien era possiblement el codi d’aquesta tarjeta i 13 mes el dia 24 i 27 de setembre respectivament.

   El funcionament de la t-trimestre hauria de ser similar al de la T-jove amb el codi diferent el CBB.

   Ara amb el canvi de tarifes haurem de veure que passarà. Fa temps es va dir que a partir del 2014 es posarien tarjetes contactless

   • Anondom Says:

    Com puc fer per incluirla a la versio d’evanonymous

    aquet nivell no hi arribu, però am un tuto com el que van fer per incluir la t-mestre podre fer-ho. tho agrairia

  • becauseofthis Says:

   anondom puedes ver mi mail? porfa ponte en contacto conmigo, quizá interese mi perfil. gracias.

 212. filopemen Says:

  Em comenten que les t-mestre comencen a fallar a renfe y bus… algú sap alguna cosa?

  • xlekolo Says:

   a mi tambe em va dir que las t-mestre comencen a fallar, millor anar amb altres de moment i veurem que pasa l’any nou

 213. becauseifthis Says:

  algun interesado en comparteix gastos?

 214. Anondom Says:

  Hola sabeis si con las subidas de tarifas del 1 de enero dejaran de funcionar las tarjetas del programa de evanonimous 2013?

  http://www.elperiodico.cat/ca/grafics/societat/pujada-990/

 215. reosm Says:

  Ja se sap si les noves funcionen??

 216. gororoba Says:

  Hola, a ver si hago un resumen de todo eso:
  Disponemos que una aplicación ofrecida por Anonymous que nos genera los códigos de las tarjetas.

  Esta aplicación funciona bajo Linux y Windows y a veces deja de funcionar por lo que su creador y colaboradores muy amablemente nos ofrecen una nueva versión funcional, siendo esta la última: http://www.mediafire.com/download/66q8df3uzbasuri/opTMestre2013-con-drivers-versio1025.rar

  A parte obviamente necesitamos un dispositivo que, conectado al ordenador permite, mediante estos códigos generados, modificar mis tarjetas. Hay que adquirir un dispositivo con capacidades suficientes para que todo esto funcione.

  Hay una parte que no entiendo: por que algunos colaboradores nos ofrecen los códigos de las tarjetas en binário? acaso la aplicación lo los genera?

  • y la contraseña de la carpeta cual es

  • kissmyass Says:

   Sobre lo de ofrecer los códigos de las tarjetas en binario, es precisamente porque el programa aún no las acepta, y sabiendo esos códigos, los creadores del programa supongo que los añaden a su programa.

   La contraseña del enlace que pones, creo que era: opTMestre
   Lo pone por algún lado en algunos de los tropocientos comentarios que hay por encima de este pero no seré yo el que lo busque ahora.

 217. LaFeraFerotge Says:

  Holaaaa, per a catetos com jo (si me compràs la màquina no sabria per on començar!) hi ha alguna manera de trobar targetes “perdudes” per la ciutat a mode “bookcrossing” o semblant? A algú se li ha acudit aquesta idea? Merci i bon 2014!

 218. NOVETATS/NOVEDADES 2014

  Hola a tots, la comunitat AnonCat es mou a un nou lloc web on compartir els nostres coneixements, de forma segura y totalment anónima.

  Inclou un fórum, espai per compartir lectures de targetes i pròximament la nova versió de OpTMestre per aquest 2014.

  Enllaç: http://46qaxxa6t5v2g3wy.onion

  Per accedir-hi de forma segura es necessari conectar-se a través de la xarxa Tor.

  En cas de voler accedir desde qualsevol lloc: afegir “.to” al final del enllaç

  Baixar Programa: https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en
  +Info sobre Tor: http://es.wikipedia.org/wiki/Tor

  PD: Aquest bloc ja NO és segur.

  Bon any a tothom.

  ———

  Hola a todos, la comunidad AnonCat se mueve a un nuevo sitio donde compartir nuestros conocimientos, de forma segura y totalmente anónima.

  Incluye un foro, espacio para compartir lecturas de tarjetas y próximamente se liberará la nueva versión de OpTMestre para 2014.

  URL: http://46qaxxa6t5v2g3wy.onion

  Para acceder de forma segura es necesario conectarse a través de la red Tor.

  En caso de querer acceder desde cualquier sitio sin programas, añadir “.to” al final de la URL.

  Descargar Programa: https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en
  Mas información acerca de red Tor: http://es.wikipedia.org/wiki/Tor

  PD: Este blog ya NO es seguro.

  Feliz año a todos.

  Contacto: danonymous@bitmessage.ch

  • Noname Says:

   M’he descarregat el Tor i a la barra d’adreces web li enganxo el link que has posat i no em redirigeix enlloc, em salta l’error “Generic Socks Error” (he provat amb el .to i sense), de debó que va?

  • Waste Says:

   Ho he provat en varies ocasions i el link mai em funciona al Tor, està activa aquesta pàgina web encara?

  • hadoop1899 Says:

   A dia d’avui segueix sense funcionar l’enllaç onion

  • anondom Says:

   Hola danonymous

   saps quan es podra fer servir la pagina?

   y quan estara la proxima revisio del programa?

 219. Hola a todos, me gustaría saber si , el grabador de msr605, para lo de las tarjetas de metro, iria bien también para las nuevas tarjetas?…y otra cosita, es dificil de utilizar para conseguir manipular la tarjeta.

  gracias

 220. gororoba Says:

  Pon otra vez el link onion porfa

 221. uncatalames Says:

  El link esta mort.. pots revisar-ho? gracies.

  Bon Any a tothom

 222. fffffff Says:

  l’enllaç de la web del tor no funciona, ha canviat la url?

 223. uncatalames Says:

  Algú sap que pasa amb l’enllaç? Teniu els nous codis del 2014?

 224. danonymous Says:

  URL: http://anoncatdcdtv5v3n.onion ja està obert el registre.

 225. holakase Says:

  es puta broma… después de registarme con un bonito mail anonimo para que no me jodan, voy a identificarse y no funciona… un poco de porfavor eh…. os dejo i mail por si alguien necesita ayuda o quiere copartir cositas interesantes 🙂

  BM-2cXA9bCtBZRCeZh9ma5Jp22e61d1NFf4dQ@bitmessage.ch

 226. Ya he entrado pero apenas hay movimiento… ¡que esto se anime!

 227. he intentat de mil maneres per instala aquet programa pero no puc si algu amb pot ayuda estaria agrait

 228. Evanonymous15M Says:

  Hola a totes les humanes d’aquest lloc i hola també als policies que estàn entre nosaltres desde juny de l’any passat.

  Males noticies, aquest 2014 els billets de transport de BCN ja no funcionen com els altres anys, el “nombre de serie” al·leatori falla, hi ha una mena de càlcul del CRC (un altre, no el del final del codi) per verificar la tarja que provoca que el codi generat amb opTMestre per les T10, T50, etc surtin totes defectuoses.

  Ja tinc preparada la nova versió del programa opTMestre (2014) però a partir de demà dia 1 de març ja no funcionaràn segur les T10, T50, T70, Ttrimestre, etc. La T-Mestre i altres T-elquesigui, potser sí que continuaràn funcionant, o potser no, no ho sé.

  La nova versió de opTMestre soporta la lectura de 52 tarjes diferents i també ja pot crear la majoria d’elles (incloent la rarísima i genial tarja que va publicar Anondom), però degut a aquesta variació nova que han fet aquest any amb el canvi de tarifes a les bandes magnètiques, ja dic que no funcionarà.

  Per això, necessito lectures de T10 NOVES i verges comprades desprès de l’1 de gener del 2014, per poder esbrinar quin son els canvis que han fet aquest any, que provoca que opTMEstre ja no funcioni.

  Crec que necessitaré de 5 a 10 codis diferents de T10 verges (i reals, no generades amb opTMestre). Fins que no trobi el problema, no publicaré la nova versió.

  Si algú altre troba el problema, genial, que ho publiqui aquí o a l’altra web. M’estalviarà molta feina.

  Personalment continuaré publicant aquí, ho sento Danonymous, no puc crear un email per registrar-me a la altra web, penso que hauria continuar com fins ara i poder-se publicar sense registrar-se.

  Si la poli et pilla la base de dades de registre de la web, a més de la IP, tindràn el email i per tant podriesn arribar a una altra IP (la del log del servidor de l’email). Massa perillòs, és fàcil cometre alguna errada i quedar exposat.

  Ja sé que la xarxa Tor és segura, però no fa ni un any que van tancar un munt de webs .onion que en teoria era imposible trobar.

  El problema diuen que era un bug de Firefox de Tor Project però és mentira, el problema està en que la connexió desde l’ordinador particular a l’ordinador per entrar a la xarxa Tor, no està encriptat, i la NSA controla alguns d’aquests ordinadors d’entrada i espia tot el que pasa per ells.

  I no m’enrrotllo més, no tornaré a escriure fins que no tingui el codi de les tarjes verges T10 que he esmentat abans.

  Salut i força el canut.

 229. M’agradaria compartir amb vosaltres una notícia que crec que ens afecta a tots. Farà cosa d’un mes va arribar-me la notícia de què un grup de nois de la zona del Maresme s’estaven dedicant a vendre targetes a la gent. Porto seguint desde el principi aquest projecte tant per l’interès que em suposava com per la finalitat noble i reivindicativa que hi ha darrere. No escric noms (ni ho faré) però això és un avís als al·ludits. Lucrar-se d’aquest projecte no sols és d’una falta d’ètica vergonyosa sinó que va contra els principis d’aquest. D’aquesta manera us aviso, que sinó atureu les vostres vendes em veure obligat a comunicar els vostres noms als amics de l’esquadra.
  Crec que aquest tipus de gent no sols posen en perill el projecte sinó que a més el desacrediten totalment. Per això us animo a denunciar a tot aquell que es LUCRI.
  Força i ànims!

  • maria cristina Says:

   Hola tram. Jo vaig caure en el parany de posarme en contacte amb un d’ells. No se si es del Maresme, però em demanava 5 euros per tarjeta falsificada. Al final no vam fer res. Em semblava excesiu pagar 5 euros per un paper imprés.
   Ànims a tu, per ser tan clar.

  • Evanonimous15M Says:

   Si us plau, publiqueu aquí els seus telèfons, adreces o el que tingueu d’aquesta gent, el que no pot ser es que a més de desprestigiar-nos, al final nosaltres pagarem per culpa d’aquest paràsits caradures capsigranys. Que la poli vagi a pels veritables delincuents.

 230. TramO Says:

  Tram, si, tienes razón, lo que hace falta es que mas gente como tu imponga su moral, porque su moral es la correcta por gracia de dios. Yo no soy partidario de vender estas cosas, además es un delito grave. Pero, no creo que sea ética la postura que planteas. A efectos prácticos tampoco es tan malo lo que hacen esos chavales. Me explico, consiguen que la gente acceda a un medio de transporte mas barato, le quitán unos beneficios a la casta mafiosa, y además se sacan unas perras de un negocio que no perjudica la salud de las personas.
  Seguramente han conseguido que el proyecto llegue a mas gente que muchas otras personas que no cobran por ello, y porque ? pues porque seguramente al darles un beneficio economico le habrán dedicado mas tiempo y esfuerzos. Además , seguramente esas tarjetas que venden les borran las marcas impresas, cosa que dificulta la deteccón por parte de los revisores, cosa que es positiva.
  Repito , no soy partidario de pedir dinero por estas cosas pero menos partidario soy de que nadie vaya por ahí de poseedor de la verdad absoluta y correcta.
  Que si, ya sabemos que cuando los pillen ,el proyecto #opTmestre será presentado en los medios como una red de falsificación de tarjetas con animo de lucro, pero acaso no lo harán así de todas maneras?
  Creo que te pasas de listo, así nos va, somos nuestros propios carceleros…
  Un saludo a todas

  • Sexto Says:

   Joder Tramo! para “no ser partidiario” parece que te das por aludido. xD
   TRANSPORTE GRATIS PARA TODOS!

  • Evanonimous15M Says:

   Estoy estupefacta… y muy cabreada!!!! 😦

   Tram0, le dices a Tram que “no creo que sea ética la postura que planteas” y acto seguido le “robas” el nombre y defiendes a tus amigotes parásitos. No es cuestión de “moral”, es cuestión de “HONRADEZ”. Y que tu hables de ética después de las burradas que dices, parece un chiste.

   Dices: “tampoco es tan malo lo que hacen esos chavales. Me explico, consiguen que la gente acceda a un medio de transporte mas barato, le quitán unos beneficios a la casta mafiosa, y además se sacan unas perras de un negocio que no perjudica la salud de las personas.”

   Menuda estupidez, queda claro que no tienes ni puta idea de lo que significa altruismo. Es como si Robin Hood robase a los POBRES y VENDIESE el botín a otros pobres “porque le quitan unos beneficios a una casta mafiosa”.

   Pero lo que comentas es peor, por no decir infame, porque ellos ni tan sólo son Robin Hood ni sus bandoleros, son unos putos parásitos que se aprovechan del trabajo de un proyecto ALTRUISTA y que deja bien claro que esto no es un negocio, es sin ánimo de lucro.

   Yo SI que ayudo a que la gente acceda a un medio barato, porque programo GRATIS la versión en JavaScript y porque REGALO las tarjetas a la gente que no puede pagarse los billetes. Lo que hacen tus malditos amigotes parásitos no tiene nombre.

   Te recuerdo que dice la FAQ de OpTMestre, escrita cuando empezó el proyecto:

   Que en treis vosaltres de tot això, ús poc comprar targetes?
   NO, no venem targes això és activisme no un negoci tot el que en treim son mal de caps i feina però per altra banda viatjam gratis i gaudim de fer-ho

   Dices de tus amigotes parásitos: “seguramente al darles un beneficio economico le habrán dedicado mas tiempo y esfuerzos”.

   ¿QUE QUÉEEEEEE? ¡PERO TU ERES GILIPOLLAS! Aquí los únicos que saben el tiempo y esfuerzo que ha costado hacer un programa como opTMestre somos Danonymous y yo, no tus putos amigotes parásitos.

   Por mi parte he tenido que dedicar muchísimo tiempo, tiempo robado de mi sueño, de no poder jugar con mi hijo pequeño, haciendo cientos de pruebas, probando nuevos códigos, recorriéndome las estaciones de punta a punta de Barcelona para averiguar sus códigos de estación, haciendo el denigrante trabajo de buscar en las basuras tarjetas de metro ensuciándome los dedos de escupitajos, programando a destajo, tomando antiinflamatorios por el dolor de espalda, ocultándome con conexiones enrevesadas por sitios raros de Barcelona, y todo para que UN IMBECIL COMO TU defienda que unos parásitos destrocen este proyecto altruista en “nombre de la ética” y lo conviertan en un proyecto criminal.

  • Evanonimous15M Says:

   Dices: “seguramente esas tarjetas que venden les borran las marcas impresas, cosa que dificulta la deteccón por parte de los revisores, cosa que es positiva.”

   ¿seguramente? ¿que borran las “marcas impresas”??? (¿Con Ariel automáticas o con Don Límpio?) ¿POSITIVO? ¿Cómo es posible que escribas tantas bobadas en una sóla línea?

   Dices: “que nadie vaya por ahí de poseedor de la verdad absoluta y correcta.”

   Pues mira, en este tema YO SI, porque soy la gilipollas que desde hace casi tres años actualiza el programa Javascript cada vez que cambian las tarifas y que hace que TU hayas viajado hoy gratis en el metro. No se me ocurrió hacerlo para que unos descerebrados me enmerdasen vendiendo tarjetas falsificadas y LO PEOR, que hayan personas como tu que tengan la desfachatez de defenderlos aquí.

   Dices: “Que si, ya sabemos que cuando LOS PILLEN ,el proyecto #opTmestre será presentado en los medios como una red de falsificación de tarjetas con animo de lucro, pero acaso no lo harán así de todas maneras?”

   [las mayúsculas del “LOS PILLEN” son mías, que se vea que clase de chacal eres]

   Pues no, PEDAZO DE IDIOTA, CON ESTO DEMUESTRAS QUE REALMENTE ERES UN DESCEREBRADO, si hasta ahora la poli no nos han cerrado este proyecto, es porque somos un grupo muy reducido de personas altruistas-idealistas-investigadoras, con ánimo educativo y sin ánimo de lucro. Hasta ahora si nos atrapaban, al ser “alegales” había muy pocas posibilidades que nos pudiesen llevar a un juicio porque estamos justo en el límite y, conociendo bien el tema como lo conozco, la prensa nos defendería.

   Pero gracias a TU comentario, has dejado CONSTANCIA OFICIAL que hay personas entre nosotros que defienden el ánimo de lucro. A partir de ahora la poli ya tiene carta verde para tener más recursos humanos y tecnológicos para ir a por nosotros. Ahora si que GRACIAS A TI, en caso que nos detengan, dirán que aquí se apoya a los putos parásitos con ánimo de lucro, y pondrán TU ESTÚPIDO comentario como ejemplo. ES QUE HAY QUE SER BUUUURRO…

   Y no te pillaràn a ti, hijo de perra, irán a por Danonymous y a por mi, que además de una buena multa, nos pueden caer cuatro años de prisión. Muchas gracias hijo de perra, te has cargado este movimiento.

   Pero no será mi cabeza la que caiga, hasta que no desaparezca o detengan ese grupo de parásitos que utilizan este movimiento con ánimo de lucro, NO PIENSO PUBLICAR LA PRÓXIMA VERSIÓN de OpTMestre en JavaScript.

   ¿Te queda claro? Pídele a tus putos amigotes parásitos que saquen la próxima versión porque yo paso. A ver si tienen ovarios de hacer que cuelen las tarjetas que ya no funcionan con el último cambio de tarifas.

   • maria cristina Says:

    Chapó, Evanonimus…

   • Waste Says:

    Yo creo que una previa declaración que exprese los fines de este proyecto: no lucrativo, didáctico (Eva y otros nos han enseñado mucho sobre lenguajes de programación y nos han puesto más en contacto con el hex y el bin, así como el término CRC) y de libre acceso. Dejaría en una posición exenta de culpa ante la “justicia” a la comunidad y a miembros como Eva o danonymous, ya que hecha la declaración, recae sobre el usuario el uso que le de al proyecto.

    Por tanto mi voz (si vale de algo o a alguien le importa) está con el seguir los ideales de este movimiento/proyecto, promoviendo los ideales mentados anteriormente y evitando quebraderos de cabeza por usuarios que den un mal uso al proyecto, sirviéndose de él para lucrarse, convirtiendose en mini-TMB, continuando así el circulo vicioso de la sociedad actual y con una falta de vergüenza tal para abrir la posibilidad de que llueva mierda sobre esta comunidad, en general, con unos ideales dignos de aprecio.

    Y a los susodichos que se aprovechan de la buena fe aquí quisiera decirles que se lo replanteen, sin malas formas ni nada, simplemente eso, que miren desde otro punto de vista más cercano al nuestro lo que están haciendo y en que los convierte eso, ya que puedo entender que cada uno tenga su manera de pensar, límites morales y éticos.

 231. TraumO Says:

  No veas con la peña. Como os tomais las cosas. Mi opinión sigue siendo la misma. Por otro lado comentarte que:
  1. no viajo en transporte publico
  2. no cobro por tarjetas
  3. Si, tengo una maquinota
  ——————————————————————————-
  Dices de tus amigotes parásitos: “seguramente al darles un beneficio economico le habrán dedicado mas tiempo y esfuerzos”.

  ¿QUE QUÉEEEEEE? ¡PERO TU ERES GILIPOLLAS! Aquí los únicos que saben el tiempo y esfuerzo que ha costado hacer un programa como opTMestre somos Danonymous y yo, no tus putos amigotes parásitos.
  —–
  Pues puede ser que lo sea, pero:
  1. No son mis amigotes, no los conozco ni me importan una mierda.
  2. Cuando digo “mas tiempo y esfuerzo” me refiero que me parece probable que hayan distribuido mas tarjetas que otra gente. Que pienses que hablo te de ti como creadora del programa pues muy bien.

  Ahora somos todos super inocentes y nadie sabia que habia peña vendiendo tarjetas por ahi….. pues o nos chupamos el dedo todas o algo. Porque hace algún año que otro escucho de gente vendiendo tarjetas… De hecho yo si tengo la máquina es porque he pensado que no era necesario que la gente comprase pagase un duro . Así que no me vengas con que he roto el proyecto y blablabla. Yo solo he dado una opinión personal, punto. Ni pincho ni corto

  ———>
  Pero gracias a TU comentario, has dejado CONSTANCIA OFICIAL que hay personas entre nosotros que defienden el ánimo de lucro. A partir de ahora la poli ya tiene carta verde para tener más recursos humanos y tecnológicos para ir a por nosotros. Ahora si que GRACIAS A TI, en caso que nos detengan, dirán que aquí se apoya a los putos parásitos con ánimo de lucro, y pondrán TU ESTÚPIDO comentario como ejemplo. ES QUE HAY QUE SER BUUUURRO… <————— Entre vosotros quienes? entre los internautas que visitan esta pagina?
  que yo sepa no soy el primero que ha dicho que hay gente vendiendo por ahí o incluso ofreciendo dinero.
  ————————————-
  maria cristina diu:
  4 març 2014 a 16:59

  Hola tram. Jo vaig caure en el parany de posarme en contacte amb un d’ells. No se si es del Maresme, però em demanava 5 euros per tarjeta falsificada. Al final no vam fer res. Em semblava excesiu pagar 5 euros per un paper imprés.
  Ànims a tu, per ser tan clar. <– si fuesen 2€ quizá si

  Situ diu:
  26 març 2013 a 18:34

  Et puc aconseguir una t-10 de 2 zones, o una t-50 com a máxim…
  Si vols podriem parlar i et pago uns calers per les molesties jejej, jo soc de Sabadell i t’ho agrairia de tot cor si poguesis fer-me uns tickets!
  Estem en contacte: byronbrow24(arroba)gmail…<– con mail y todo

  Lo dicho, un saludo Evanonymus y que si, que la persna que robó el nombre a Tram para darle su opinión , acabó con tu proyecto. Onanismo

 232. Jukor Says:

  Traum0, yo estoy con Evanonymous, no eres más que un bocazas y sigues sin entender su mensaje.

  Lo que dice Eva es verdad, eres el primero en defender aquí a los que venden tarjetas usando este proyecto, nunca había pasado hasta ahora. Ahora las fuerzas de seguridad ya tienen un motivo consistente para ir a por esta página. ¿o sigues sin entender hasta donde has metido la pata? ¿quizás eres muy joven? ¿o quizás tienen razón Eva y eres un descerebrado?

  ¿Ahora quién continuará con el proyecto? Hay varias tarjetas que han dejado de funcionar y tal como decía ella, estaba a punto de sacar la versión 2014 para crear 52 tarjetas y me lo creo, ya lo ha demostrado con creces de lo que es capaz estos últimos años.

  Que compares el trabajo y dedicación de Danonymous y Evanonymous con esos traficantes de tarjetas ha sido muy desafortunado.

  Eres como los virus, infectan una celula y hasta que no la revientan no paran. ¿eres consciente que te has cargado este proyecto?

  ¿Y ahora que? Tu que eres tan bocazas ¿harás tu la nueva versión para las tarjetas de este año? Seguro que no, sólo eres un bocazas con encefalograma plano.

  ¿Que opinan los demás? ¿Tiene razón Evanonymous y no hay que vender tarjetas jamás de los jamases? ¿o tienen razón Traum0 y no pasa nada por vender tarjetas falsificadas?

 233. trum0 Says:

  1. No he comparado el trabajo de *anonymus con el de la gente que vende/reparte las tarjetas.
  2. No digo que no pase nada. Digo que me parece mal que la peña vaya por ahí de justiciero como abanderado de la verdad.
  3. No estoy a favor de que se vendan las tarjetas pero mi verdad no es absoluta.
  Me cito por si quereis leerlo y sois capaces

  – ” Yo no soy partidario de vender estas cosas, además es un delito grave. Pero, no creo que sea ética la postura que planteas. A efectos prácticos tampoco es tan malo lo que hacen esos chavales. ”

  – “Repito , no soy partidario de pedir dinero por estas cosas pero menos partidario soy de que nadie vaya por ahí de poseedor de la verdad absoluta y correcta.”

  Si la comprensión lectora no os falla lo entendereis, y si no ya sabeis, a seguir dando palos al aire.

  Seguid con el onanismo..

  • otro mas:
   “casique diu:
   2 desembre 2013 a 10:46

   Hola “bley” si te interesa puedo venderte la T-MES de zonas a mitad de precio, si guardas algún cartón.
   Respon

  • Sigues sin entender lo que pasa. Haznos un favor a todos y pírate de este foro. Aprende cuando hay que callar

  • Rage against the machine Says:

   Los ejemplos que expone Tram0, son de comentarios que en todas las veces o se les contestaba que no se venden, o bien se les contestaba de manera sarcástica, o ni tan sólo se les contestaba. Parece que ponga los ejemplos en plan si cuela cuela y si no me la pela.

   Hasta ahora nadie había defendido el ánimo de lucro y mucho menos argumentándolo como socialmente positivo. Por tanto queda claro que Tram0 está a favor de utilizar el programa de forma delictiva, implicándo a sus creadores de manera indirecta en este turbio asunto.

   Para que no queden dudas Tram0, añade que “tampoco es tan malo lo que hacen esos chavales” volviendo a demostrar que está claramente a favor del ánimo de lucro y en contra del espíritu original de este movimiento.

   Luego justifica la actividad delictiva diciendo que así la gente viaja más barato, que le quita dinero a una casta mafiosa y se sacan unas perras que no perjudica la salud, de nuevo demostrando que está claramente a favor del ánimo de lucro.

   En otro comentario Tram0 afirma que “No estoy a favor de que se vendan las tarjetas” y se pone como ejemplo su propio texto diciendo otra vez que “tampoco es tan malo lo que hacen esos chavales”. Es como decir “yo no soy racista pero odio a los judios, moros, negros y cualquier extranjero”.

   Lo suyo es pura contradicción, aunque está claro como piensa. Lo más probable es que sea uno de esos chavales, se dió aludido y ha tenido la caradura de defender lo contrario al espíritu original de OpTmestre.

 234. Rotopolo Says:

  Trobo molt exagerada la reacció amb el tema de vendre. Jo també estic en contra de que algú s’hi lucri, però un cop entrats en elt errenys de la il·legalitat i l’anarquia (vegi’s la comunitat que heu fet a la Deep Web, on ni hi ha cap mena de regla), em sembla que és absurd perseguir o condemnar que cadascú faci el que vulgui. I ho dic jo que estic en contra de que es venguin.
  D’altra banda, no per aquest comentari en defensa de la “venda” de targetes ara la policia ens perseguirà. Porten ja mesos investigant tot aquest “moviment” i ja han fet algunes accions… Estem a l’ull de mira, evidentment, des de fa temps. Per tant si ells decideixen vendre, estan assumint encara més riscos…

  En fi, que cadascú faci el que vulgui, no hi podem fer res en contra…

  • fffffff Says:

   si, aixo es cert, el risc es més gran x ells

  • Rage against the machine Says:

   Rotopolo, confons la il·legalitat i l’anarquia amb capitalisme encobert.

   Tal com dius, que cadascú faci el que vulgui però, a una altra banda. Que facin la seva propia web amb les seves pròpies regles i que allà facin el que vulguin, si els enxampen allà ells però que no ens fotin aquí la seva ideología capitalista camuflada d’obra social.

 235. fffffff Says:

  yo flipo, cuanto gilipollas, al final por 4 capullos se va a la mierda esto

  • nasgran Says:

   Doncs si, i no callaràn fins cargar-s’ho del tot. Aquests trolls de Tram0 i Rotopolo, una de dos, o no han entès res de que va aquest projecte, o simplements sons els capsigranys que venen les tarjes. Si jo fos policia seria als primers q investigaria. Espero q Evanonymous torni, si no, estem fotuts.

 236. Hola, hace mucho que no escribo nada por aquí. Siento que todo se haya ido al traste, de todas maneras mucho ánimo a los desarrolladores del proyecto. Un saludo y solo dar mi agradecimiento por los aportes y los conocimientos. Un saludo

 237. asdasd Says:

  Al final no hay jscript? ganan los trolls, solo los trolls.

 238. ja toca Says:

  volia preguntarvos quan teniu pensat penjar el otpmestre 2014

 239. TMB Lladres! Says:

  no puc entrar a la seguent url algu sap perque?¿

  http://anoncatdcdtv5v3n.onion

  on puc enviar les lectures?

  • emprenyat Says:

   No et funciona perquè necessites entrar a la xarxa tor [http://torproject.org]. Per aquí ja s’ha comentat més o menys què cal fer.

   Salut!

  • vocoderr Says:

   Si que funciona, si no fas servir el TorBrowser, l’adreça que has de fer servir es :

   http://anoncatdcdtv5v3n.onion.to

   la pots fer servir des de qualsevol navegador

   El jscript sembla ser que els seus creadors han decidir no penjar-lo enguany i ho trobo bé, ells ho han posat a l’abast de tothom i si decideixen treure’l doncs no hi ha res a discutir, d’aquesta manera es limiten el nombre lucradors o possibles lucradors (visto lo visto).

   Salutacions

   • tanjustnoes Says:

    perdona, pero tan just no es! tota la gent que ha publicat targes noves de preus alts algunes per fer el programa i shan arriscat a que els hi petessin quee?

   • siqueesjust Says:

    Quienes se arriesgan realmente son ellos dos, a los demás que nos pueden decir, no es delito colgar los códigos de una tarjeta que has comprado, pero hacer un programa como el que han realizado ellos, si para escarmentarlos y dar ejemplo les ponen la pena máxima, son varios años de prisión y una abultada multa. Creo que es normal que si hay gente que les pone en peligro, desaparezcan y más si tal como dicen en la última versión del programa, tienen uno o varios críos. Se puede ser valiente, pero no tonto y hundirse la vida. Además algunas de sus tarjetas, siguen funcionando si se validaron antes de abril 2014.

 240. Anondom Says:

  Hola a Evanonymous y Danonymous

  Enten lo que esta pasan amb el tema de les targes
  i estas en tot el dret de fer lo que vulguis
  pero em sembla exesiu sincerament
  soms moltes persones que seguim aquest projecte desde 2012
  persones amb baixos recursos, estudiants “com jo”, parats etc
  i que paguem per tots per quatre persones em sembla que no esta del tot be, pero com et dic mes a dalt estas en tot del dret valla ho has fet tu no? nomes et demano per tots que t-ho pensis si et plau
  hi han moltes persones que no podem pagar aquest transport.

  Salutacions a tots
  i sort.

 241. Hola Evanonymous, encara estàs a l’atur? M’agradaria parlar amb tu. Com podríem contactar? (No es cap trampa, eh? xD)

 242. Hi there! This blog post could not be written any better!

  Looking at this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I am going to
  forward this post to him. Pretty sure he will have a great read.
  I appreciate you for sharing!

 243. Glòria Says:

  Hola! Algú em pot dir si funciona el que m’han dit que comprant un abonament mensual o trimestral de 2 zones pots viatjar 3 zones si fas la primera validació a la zona del mig? Concretament he de fer cada dia de Barcelona a Martorell (3 zones) i m’han dit que si per exemple faig la primera validació a Molins de Rei (la zona intermitja) em deixarà sortir a Barcelona quan vingui de Martorell i em deixarà sortir a Martorell quan vingui de Barcelona. M’he explicat?

 244. Arles Says:

  Bons dies a tots!!

  Bueno, lo primero siento no escribir en catalán, pero la verdad es q no se, lo siento por esto, espero q no sea problema.

  Os cuento, vivo en Japón y aquí el precio del billete es carísimo!
  Viendo esta web he pensado tratar de ver si puedo hacerlo aquí. voy a comprar un lector en internet , varios billetes, leerlos y ver q se modifica a ver si saco el patrón

  Aquí los billetes no son como los de ahí, en Japón tu miras de donde a donde quieres ir y eso es una cantidad en yenes, y compras un billete para ese intervalo. Por ejemplo, 3 estaciones son 300yenes, da igual de donde a donde, si te subes en el q sea y te bajas 3 después necesitas uno tipo “300”, Ok?

  Por lo q deduzco q lo q tengo q hacer es comprar el mas barato (100 yenes, una estación) y si quiero moverme 5 estaciones modificar ese parámetro de 100 a 500.

  El lector dice q viene con software de lectura, aquí tengo una duda,
  Lo q lee ese software es la info q tiene el billete, esta info, es código Python? Y aquí es donde copio este cogido, lo abro en Python y lo modifico?
  Vamos a suponer de entrada q en Japón también usan Python, q me da q si.
  Inicialmente como hicisteis para sacar el código ahí??

  Bueno, a ver si me podéis echar una mano con esto, q de verdad me ahorraría más de 400€ al mes (no es broma)

  una salutació a tots i moltes gràcies!

  • Guliwer Says:

   Si no recuerdo mal, los billetes japoneses de Tokio, llamados Regular Tickets, eran muy pequeños casi iguales a los que utilizan en Madrid.

   Si es así, la buena noticia es que con la maquina que se utiliza para el billete del metro de Barcelona, también sirve. La mala noticia es que como es tan pequeño, es complicado cogerlos y hay que hacerlo con paciencia con la puntita de los dedos para pasarlos por la máquina lectora, pero digamos que hay un 99% de probabilidades que se pueda leer y grabar.

   Quizás una solución sería comprar un billete de esos virgen, copiar su código y grabarlo en otros billetes.

   O prueba los otros tickets llamados Coupon Tickets, en mis tiempos en Tokyo se podía ir desde cualquier estación a otra, sin tener en cuenta el número de estaciones.

 245. Waste Says:

  El lector, que tendrá que ser grabador también, debe grabar en HiCo, esto es muy importante. Y el software que viene incluido es simplemente para grabar o leer bandas magnéticas.
  Concretamente el código de las tarjetas es código hexadecimal, 0-9 A-F. En python está programado el primer “programa” que hicieron estos chapuzas para generar códigos de varias tarjetas, gracias por cierto supongo (por lo que les apetecia hacer en esos días y tal).
  Espero haberte ayudado.
  Un saludo!

 246. OPla Says:

  http://anoncatdcdtv5v3n.onion.to Ha deixat de funcionar algú sap per que?

 247. Gustems Says:

  Algú que tingui la versió 2013 de opTmestre Javascript i la pugui penjar? Vaig formatejar l’equip no fa massa i la he perdut. Gràcies!

 248. Bueno, soy nuevo en esto, y leyendo el java,
  he conseguido entender como funciona todo
  o al menos es lo que creo, ahi va un mini resumen:
  en el 2013 habia un unico CRC XXF que lee la paridad
  bit a bit y hace la funcion xor dependiendo del nivel de bit
  y lo añade al resultado final, ara bien, este año es diferente
  se ve que hay un CRC2, que aplica otro polinomio generador
  a toda la cadena, incluido el tipo de targeta y el numero de zonas
  y el numero de serie, la unica duda que tengo y me gustaria que si
  algiuen la sabe, que me diga si es el polinomio divisor es el mismo en ambos CRC’s
  es para avanzar el java, no hay que permetir que estos hijos de puta ganen, tengo nel java hecho
  con la opcion de poner el numero de siere y todo lo unico que falta es
  encontrar o saber el polinomio divisor del CRC2. un saludo

  • anonire Says:

   Para encontrar el polinomio divisor hay varios programas sencillos en python y de por el estilo. Si me sabes decir de cuantos bits es el CRC (de dos?) y donde en la cadena esta, yo creo que te sabria sacar la equacion. Yo ya no vivo en barcelona pero con las lecturas que saque del foro creo que lo podria encontrar, solo que aun no he tenido tiempo.

   • Guliwer Says:

    Hola, no tengo ni idea de como se hace eso del polinomio divisor, ¿podrías dar más detalles para que otros podamos ayudar? Quizás entre todos podamos encontrar una solución.

    He utilizado una T-10 de 1 zona, que me he comprado. Y he realizado 3 lecturas: cuando quedaban 9 viajes restantes, cuando quedaban 8 y cuando quedaban 7.

    Para entender los extraños unos y ceros que hay más abajo, copiarlos, pegarlos en un programa tipo Notepad del Windows o EditPad; y sobretodo desactivar el ajuste de línea.

    Al seguir las anteriores intrucciones, se verá claramente que al final hay 8 bits para el CRC1 normal de hace años, y antes del CRC1, se puede ver el nuevo CRC2 que tiene 18 bits y es el que han incorporado este año.

    Este CRC2 es el responsable de que las tarjetas ya no funcionen. Supongo que este CRC2 sale a partir de todos los bits anteriores a la posición de los bits del CRC2. Aunque a lo mejor son tan cabrones, que primero calculan el CRC1 y luego el CRC2 utilizando todos los bits incluyendo el CRC1 recién calculado.

    Tipo billete empresa. nªserie ? zona (hora transbordo, tipo transporte, etc) vj rest ? CRC2 CRC1 EOL
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 1001000001010110000011000000000011100101111111000111011100000000 0010010 010000001000100000 001100001001010110 00000001000000 000 00010101 1111
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 1001000100000000010000000000000011100110001011001000100000001100 0010000 010000001000100000 101101100011011001 00000001000000 000 11001001 1111
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 0110001100000000010000000000000011100110010000110001100000001100 0001110 010000001000100000 000011110010001101 00000001000000 000 10111111 1111

   • Guliwer Says:

    Antes ha quedado mal el código porque esta web se come los espacios en blanco, los acabo de sustituir por puntos y barras verticales.

    Probad de copiar este nuevo código en un Notepad y desactivando el salto de línea para que se vea todo en sólo cuatro líneas:

    TipoBillete.|empresa.|……….nªserie……..|.?.|……?……|zona|…………….(hora transbordo, tipo transporte, etc)……..|vj_rest|……….?…….|……..CRC2……|……?…….|.?.|..CRC1..|.EOL
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 1001000001010110000011000000000011100101111111000111011100000000 0010010 010000001000100000 001100001001010110 00000001000000 000 00010101 1111
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 1001000100000000010000000000000011100110001011001000100000001100 0010000 010000001000100000 101101100011011001 00000001000000 000 11001001 1111
    101111001001 00000001 0001001111101010101011101 010 0000000000000 001 0110001100000000010000000000000011100110010000110001100000001100 0001110 010000001000100000 000011110010001101 00000001000000 000 10111111 1111

 249. chronic Says:

  anonire, ahora sabiendo los crc’s, con esos programas, sabrías sacar el polinomio?

 250. express Says:

  us deixo una informació que serà útil per calcular el CRC2.

  la primera lectura es una devolució express verge.

  les 4 següents son la mateixa devolució pero gastada. la peculiaritat es que està gastada a la mateixa estació on només hi ha una màquina. Per tant, es poden fer probes modificant els paràmetresde la verge per tal de trobar una lectura gastada i així donar amb el CRC2.

  les últimes 2 son de la mateixa devolució però a una altra estació i no puc garantir que s’hagin picat a la mateixa màquina.

  B328E622B9170000000 00 000000000 0000 5838 030317038 5BF

  B328E622B9170000000 39 B2E3C5C24 0400 5838 830317038 3CF
  B328E622B9170000000 39 A8AB85C20 0400 5838 830317038 6EF
  B328E622B9170000000 39 B8ABC5C24 0400 5838 830317038 7EF
  B328E622B9170000000 39 C29A45C28 0400 5838 830317038 75F

  B328E622B9170000000 39 BB0445C0C 0400 5838 430317038 DCF
  B328E622B9170000000 39 C2AE45C0C 0400 5838 430317038 0FF

  • anonire Says:

   Per desgracia el foro que estava a la deep web ha caigut, i les lectures que estaven alla ja son inaccessibles. La peculiaritat del teu bitllet es que es de la renfe, i no mels coneixo tant. pel que sembla, que suposo que es casualitat, o el primer bit del CRC1 (mateix del any passat) es en tots els exemples 0, en tots els bitllets que he trobat es o 0 o 1. Pels que no ho sapigan, el CRC que s’utilitzava l’any passat es calcula a partir de 184 bits (no agafa ni els primers 3 ni els ultims 13) i es basa en la paritat de aquesta cadena (agafant de 8 bits en 8 bits) per calcurar el CRC i introduir-lo en el final del codi. El CRC1 son 9 bits, ja que els ultims 4 sempre son 1111, o F en hexadecimal. El gran misteri esta en el CRC2 que sembla que s’ha implementat aquest any que esta dins dels 184 bits i que interactua amb el CRC1 de manera desconeguda (es a dir, quin es calcula 1er i quin 2n). Pel que veig a les teves lectures, estaria mes o menys al mig, entre els 39s i els 0400s. Aixo mes o menys concorda amb les meves lectures. Deixo un exemple de una mateixa T-10 amb el mateix ombre de viatges, mateixa estacio pero diferent temps:

   BC901DB4BBBA0001001 28 E00E6F453 0C1C 9110 49A7E0200 75F

   BC901DB4BBBA0001A6F 4B 400E6F531 0C1C 8111 A9C920201 10F

   El primer tros es el tipus de targeta i el serial, i el CRC2 esta segurament dins de la secuencia:

   001 28 E00E6F453

   A6F 4B 400E6F531

   o

   49A7E0200

   A9C920201

   He aconseguit un bon nombre de lectures amb una tarjeta amb el mateix serial, i quan m’ho pugui mirar mes amb calma podré trobar on s’ubica el CRC2. El CRC1 no sera gran problema ja que ja entenem com funciona i nomes falta saber quin es calcula primer, pero amb el CRC2 no tinc ben clar per on començar! Si hi ha interes puc pujar les meves lectures i m’aniria be que algu publiqués una lectura d’una t-10/bitllet senzill sense estrenar del 2014, no importa que el serial estigui en llista negra, nomes em cal saber quines zones no es fan servir!

   • Resumidor Says:

    Hola el CRC1 es calcula sempre al final de tot, ja que serveix per saber si la banda magnètica té algun defecte. Per tant, l’ordre és aquest, primer es calcula el nou CRC2 i desprès el ja conegut CRC1.

    He ficat més info en un comentari que hi ha més cap a baix d’aquest que estàs llegint.

 251. Gustems Says:

  Algú que tingui la versió 2013 de opTmestre Javascript i la pugui penjar? Vaig formatejar l’equip no fa massa i la he perdut. Gràcies companys!

 252. TMES 1z; BCA054C81ECA00010340000000000000FC00006EC68020025F

  t104z:
  BC90104D30B20004074000000000000028000476680020021F

  las dos estan en lista negra en metro.

 253. express Says:

  fent la prova que vaig dir, només modificant l’hora d’una devolució gastada en el codi verge s’obté la següent lectura:

  B328E622B9170000000 00 00 0000000 0000 5838 030317038 5BF original
  B328E622B9170000000 00 00 E3C5C20 0000 5838 030317030 B7F prueba
  B328E622B9170000000 39 B2 E3C5C24 0400 5838 830317038 3CF original gastada

  es pot veure com la variació és ínfima. Jo no tinc coneixements ni de CRC ni de res d’això només pu fer proves com aquesta. si algú hi està treballant si us plau que digui qué necessita.

  • express Says:

   el 39 es fixe en totes les lectures que tinc, igual que el 0400, una altre característica es que abans del CRC1 l’últim bit sempre es 8 (0001)

   • Resumidor Says:

    Si agafem el nombre hexadecimal 39, s’ha de passar a binari que seria 0011 1001

    El 39 que dius, segons el programa de la evanonimous es deu a que has emprat la tarja a la mateixa estació:

    Nibble 19: (3) = 0011 Tipo de transporte.

    Nibble 20: (9) = 1001 EstationA (El número de estación se obtiene así: 4 bits del nibble 20 + 3 primeros bits del nibble 21). Este y el siguiente nibble indican en el caso del metro el número de estación, y en el caso del Bus o Tram, indica el número de línea.

 254. noname Says:

  Aleshores… per fi hi haurà generador aquest any? 🙂

 255. Learning to be thrifty in today’s economy will
  be a big help with your family grocery and clothing budget.
  Also featured at Sears this week are 50%
  off boots for the family, 50% off cold weather accessories,
  always a great gift idea, and 70% off Celebrate Your Love diamond jewelry.
  You can find refrigerators and dishwashers, as well as smaller kitchen appliances like light fixtures and blenders.

 256. Margburg Says:

  Hi, congratulations to the developers for the hard work behind this project. I had the same idea some years ago and I’ve also deciphered successfully the old CRC scheme. I would like to contact with you to discuss the new system and join forces to decipher it.
  Page admins can contact me through the anonymous address in this message. If you send me your public pgp key i will send mine as soon as possible.
  Regards

  • Resumidor Says:

   Hi. I’m not the administrator. Is there any other way we can contact? And if possible, using the Deep Web and Tor?

   • Resumidor Says:

    And by the way, thank you very much for deciphered successfully the old CRC1 scheme. Currently still working properly. 🙂

 257. small business grants Says:

  This piece of writing is really a good one it assists new the web people, who are
  wishing in favor of blogging.

 258. Resumidor Says:

  Resumiendo,este proyecto está parado desde hace un tiempo debido a que TMB ha puesto este año un p*t* código nuevo desconocido. Le llamamos CRC2.

  Primero: Una vez la máquina ha grabado los datos en la banda magnética como fecha, hora, etc, coge del bit 3 al 153 y aplicando una fórmula MISTERIOSA, saca un código de 18 bits al que llamamos CRC2. Y graba este código a partir del bit 154. Recordad que los bits se empiezan a contar a partir del 0, por tanto la banda magnética tiene 200 bits, del 0 al 199.

  Segundo: Después de calcular el CRC2, la máquina calcula el CRC1 que es el de “toda la vida”. Se utiliza para detectar si hay algún error en la banda mágnética. Para calcularlo lee los bits del 3 al 187, aplica una operación matemática que encontró Danonymous y se obtiene el código CRC1 de 9 bits, el cual se graba a partir del bit 188.

  El CRC2 nadie sabe de momento como calcularlo, por si hay aquí algún lumbreras, básicamente consiste en que utilizando algún cálculo de paridad y XOR o algo similar, se obtenga una fórmula que haga lo siguiente:

  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011001100010000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  000001010101110011

  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011001100110000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  000001100011110011

  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101101101000011001100110000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  000111101001111001

  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101101111000011001100110000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  101011111011001001

  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101101110000011001100110000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  111010001000101010

  Estos 5 ejemplos anteriores son reales, el o la lumbreras, puede trabajar a partir de estos 5 ejemplos. Si consigue transformar la primera cadena de bits en la segunda, bingo.

  Si alguien encuentra la fórmula misteriosa, este proyecto podrá seguir, de lo contrario, ajo y agua.

  CRC2 (18 bits) = Fórmula Misteriosa (150 bits)

 259. Resumidor Says:

  En mi mensaje anterior cuando pone “Esto:” aparece un código de 65 bits, pero sigue la cadena sigue hasta los 150 por la derecha, que por lo que sea, está oculto y no se ve.

  Es decir, que el o la lumbrera, que lo copie y lo pegue en un editor de texto si quiere ver el resto de los bits que quedan ocultos a la derecha.

 260. Resumidor Says:

  Fe de erratas:

  donde antes he dicho:
  “se obtiene el código CRC1 de 9 bits”

  en realidad debería poner:
  “se obtiene el código CRC1 de 8 bits”

 261. Donde:
  Esto:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011001100010000010000000000000
  Se transforme en esto otro:
  000001010101110011

  Se necesita saber el polinomio con el cual se esta realizando esta division para que el resultado sea el correcto. Según lo que he entendido por internet el crc se calcularia (explicado de una manera muy simplificada):

  Codigo XOR polinomio = crc

  Por tanto ahora tenemos simplemente el codigo y el crc resultante, por tanto se debe despejar el polinomio. Y resulta que ademas disponemos de diferentes equaciones que responden a ese polinomio.

  Alguno conoce algún programa que dado un codigo y crc encuentre el polinomio? O, si el o la lumbreras ya sabe hacerlo, puede decir si voy en el buen camino??

  Por otro lado os planteo un enigma en el funcionamiento:
  el codigo CRC1 sigue coincidiendo (cuando lo comparas en el generador del 2013) en todas la tarjetas excepto en las de rodalies i renfe.
  Esto significa que tienen su propio polinomio divisor?.
  Quiere decir esto que en el area metropolitana de BCN, las maquinas comprueban el CRC1 con tres polinomios diferentes (renfe, rodalies y metro) ?

  Simple curiosidad…

 262. MSuariaVal Says:

  Hola, sóc estudiant d’informàtica i porto seguint aquest blog des de fa un any aproximadament.
  No estic molt segur si portar a la pràctica això (només de forma privada)… volia preguntar si actualment hi funciona amb les estacions de renfe.
  Una altra cosa, una empresa china ha tret un lector/(grabador?) de tarjetes hico de 300oE a 4000 (model NT-400) per només 50€ amb transport inclós:

  http://www.aliexpress.com/item/MSR-3-tracks-magnetic-stripe-card-reader-writer-with-hico-loco-MSR605-software1-2-3-plug/2008192243.html

  Algú que l’hagi provat? A viam si me’l compro i aporto un quants strings binaris 🙂
  Salut!!!

  • Hola, jo tambe el tenia vist, pero en tira una mica enrera la diferencia de preu amb els altres models

   Jo tampoc ser si portar-ho a la practica…. perque algu sap si es factible copiar una targeta nova en una vella I fer-la servir a l’autobus, encara que nomes es faci un parell de vegades per cada targeta nova?

   Salut!

  • ma_ri_na Says:

   estas segur de lo de 4000oe? no posa res al anunci. jo compro molt a aliexpress.

  • ma_ri_na Says:

   anyway, si es que si, qualsevol cosa q em surt malament a aliexpress, obro disputa i casi sempre surto guanyant.

  • antenita Says:

   Ejem, diu “card reader”, entens? READER, si vols escriure com no ho facis amb un boli, la portes clara. Si voleu una màquina que funcioni com cal, ha de ser reader/writer.

   Proverbio chino: No es oro todo lo que reluce. 🙂

 263. noentinc Says:

  Tinc una solucio a les targetes actuals pero economicament vaig fatal de pasta per poder posar ho a prova si algu que te un lector o entre uns cuans aconseguim un lector . jo us aseguro que aixo funciona. Si algu li interesa la idea de anar gratis amb el metro 😀 k menvii un missatge que quedare amb ell i li explicare com funciona .
  hackin.bcn

 264. noentinc Says:

  Tinc una solucio a les targetes actuals pero economicament vaig fatal de pasta per poder posar ho a prova si algu que te un lector o entre uns cuans aconseguim un lector . jo us aseguro que aixo funciona. Si algu li interesa la idea de anar gratis amb el metro 😀 k menvii un missatge que quedare amb ell i li explicare com funciona .
  hacking.bcn@gmail.com

  • Anondom Says:

   Ets de refiar?

   Jo tinc un lector com la majoria d’usuaris d’aquest blog, pero per que vols quedar si ens ho pots explicar aqui mateix sense quedar-hi?

   Nomes has de explicar-ho si vols no creus?

   • noentinc Says:

    ho explicaria si sapigues segur que ningu de la tmb se’n enteres. i per aixo prefereixo que ho sapigui la gent justa perque no tinc ganes de treure aixo publicament i que duri un cap de setmana per que ho ha vist tothom, i tampoc u vull per a mi i per a nungu mes. Mes aviat vull que sigui un secret que es va escampant entre persones de confiança. no vull estafar a ningu ni cobrar res a ningu. m’agradaria que em diguesis algo pel correu jo dimarts arrivare a barcelona si fa falta ja em moure jo cap alla on estiguis ja que es a mi que m’interesa. Vinc d’un poble i vaig a barcelona a estudiar electronica (no mato a ningu).

   • fuck visites en persona, mails i fora https://bitmessage.ch/
    aquí sus deixo el meu 😉

    BM-2cTZdiWaaiEdfW159Pk5vzjG81SNGb4DYo@bitmessage.ch

  • Gualdia Civil anti delincuentes Says:

   Hola zoy la gualdia civil, me inteleza musho tu zolusión, porfa quedemoz fizicamente donde quielaz.

   No zoy poli, zoy mu legal i guai (pero tlae el calnét de identidá pol si acazo)

   Ah y grácias por tu email, tenemos un acuerdo con gmail y obtenemos una copia de los emails y las IP de los (supuestos) delincuentes chasqueando los dedos. Nos vemos mañana… en tu casa. Saludaremos a tu madre de tu parte.

   (anda queee, estais locos o qué??????????????)

   • Que nooo, no soy Gualdia Civil anti delincuentes Says:

    No seais tontos, entrad aquí siempre utilizando el navegador TOR y no colgueis ni emails ni nada personal. Lo bueno es que aquí nadie conoce a nadie, no hay cabecillas, ni ninguna organización, ni nada de nada.

    Pero el día que pillen a uno cualquiera, le harán pagar el pato por todos los demás. Llevan mucho tiempo detrás de nosotros y deben de estar bastante cabreados y con ganas de pillar a alguien. Y si os enviais emails, ya es algo “organizado” y ya tendrán algo por donde empezar a tirar del hilo.

    Ya veis lo que tardaron en pillar a los falsificadores que se infiltraron aquí, ¿un par de meses? (que se jodan)

    Si tan “bueno” es tu método, explícalo aquí. Da igual si al final se enteran los del TMB, esto no es una cueva de delincuentes con ánimo de lucro, es un lugar para aprender y para los que están en contra del elevado precio del transporte público.

    Si Danonymous hubiese hecho como tu hace varios años, esta web no existiria. Hay que compartir la información para que otros la perfeccionen. La inteligencia colectiva es más poderosa que lo que pensamos.

 265. http://reveng.sourceforge.net/

  aixó pot ajudar a extreure el polinomi, tot i que no te models per a CRC de 18 bits (segur que es de 18?)

  Si algú té temps, que li doni un cop d’ull

 266. també es bastant sospitós que el CRC2 tingui 18 bits (9+9), no poden ser dos CRC’s més, del tipus CRC1 junts?

  ánims

  • resumidor Says:

   Molt bona Not23, també ho havia pensat… però desprès de varies proves, crec que no.

   Al meu missatge del 10 de setembre fico varies cadenes binaries (de 150 bits) que tan sols varien un bit, i el CRC2 resultant es massa diferent.

   Si fos 9+9, penso que la primera meitad dels CRC2 seria igual per totes les cadenes binaries que vaig publicar, però no és així.

   Per tant, dedueixo que la fórmula per calcular el CRC2 utilitza tots els bits (o quasi tots).

   Ho explico més a baix en un altre missatge.

   Espero que ho descubriguessim abans que implementin les altres targes per radiofrequència, si no, vaja putada.

 267. Leu0pasno Says:

  Iep l’altre dia vaig passar un control donant-li al revisor una targeta copiada. 🙂 Encara em tremolen les cames!! Ara estaré un temps comprant t10… no vull arriscar.

  • Hola NFC! tot al seu temps 🙂

  • Marramiau Says:

   http://www.20minutos.es/noticia/1812290/0/tarjetas/metro/valencia/
   “Así, según han relatado, cada cierto tiempo, la empresa hace un barrido informático para detectar posibles anomalías. En uno de ellos, detectaron a varios usuarios que, pese viajar a diario y validar sus tarjetas para pasar los tornos, nunca procedían a recargarlas con abonos en ningún punto de venta autorizado por la empresa”

   Pero que mas da?! Si de momento no tenemos ni la versión 2014 😦

   • resumidor Says:

    ¿detectado con un “barrido informático”? jajaja menudas bobadas se inventan. En mi pueblo le llaman “detectado por chivatazo pero mentimos para que no pillen al chivato”.

  • resumidor Says:

   El NFC utilitza codi binari? SI.
   Es pot recarregar? SI
   Necessites una máquina super complicada per recarregar? NO, tan sols necessites un simple móbil que escrigui NFC.

   Doncs indefectiblement es pot petar. Així que tranquils.

 268. I got this website from my buddy who told me about this
  web site and now this time I am browsing this web site and reading very informative articles or reviews
  at this time.

 269. resumidor Says:

  Más datos:

  Si cogemos la cadena en binario original:
  111001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011001100010000010000000000000

  Nos tiene que dar un CRC2 binario así:
  000001010101110011

  Problema principal:
  ——————-

  Ni la cadena binaria original ni su CRC2, NO son múltiples de 4 y por tanto, no se pueden pasar a hexadecimal! (y por tanto, algo raro pasa)

  Tanto la cadena inicial de la tarjeta como su CRC2, le sobran 2 bits. Quizás la explicación sea:

  – Añadirle dos bits cero al inicio (11 –> 0011) (es lo mismo que poner que 4 = 04 = 0000004, los ceros a la izq. no afectan al valor)

  [00]11 1001111100001010010101100110100001010001000111111001 11111100000000000010001101010000000000011101001010100110 1100111000011001100010000010000000000000

  En hexadecimal quedaria:

  39F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000

  – Tratando diferente los dos primeros bits (es decir, los descartamos, tratamos el resto de la cadena binaria):
  11 1001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000 000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011 001100010000010000000000000

  En hexadecimal:
  11b 9F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000

  – Tratando diferente los dos últimos bits (igual que antes, los descartamos):
  1110011111000010100101011001101000010100010001111110011111110 000000000001000110101000000000001110100101010011011001110000 110011000100000100000000000 00b

  En hexadecimal:
  E7C2959A1447E7F0008D40074A9B386620800 00b

  – O descartando al primer y último bit:
  1b 1100111110000101001010110011010000101000100011111100111111100 000000000010001101010000000000011101001010100110110011100001 100110001000001000000000000 0b

  En hexadecimal quedaria:
  1b CF852B34288FCFE0011A800E953670CC41000 0b

  De los cuatro métodos anteriores:
  ———————————

  Aplicando una “fórmula mágica” que es la que hay que descubrir, hay que obtener uno de estos tres resultados:

  – Resultado 1:
  obtenemos dos bits iniciales que ya veremos como se calcula, más 16 bits obtenidos mediante la “fórmula mágica del CRC2” que hay que descubrir:
  00 0001010101110011

  en hexadecimal: 00b 1573h
  (es decir, 00 en binario y 1573 en hexadecimal)

  – Resultado 2:
  0000010101011100 11

  en hexadecimal: 055Ch 11b

  – Resultado 3:
  0 0000101010111001 1

  en hexadecimal: 1b 0AB9h 1b

 270. resumidor Says:

  Queda descartado que el CRC2:
  ————————————-

  – Sean dos CRC1, porque si os fijáis en mi último mensaje, de las cuatro cadenas en binario que os publico sólo varian un sólo bit de una de otra, pero los CRC2 de cada una salen completamente diferentes.

  – Se partan en tres partes (y se haga como el CRC1, tratando diferente el primer y último bit)

  1 110011111000010100101011001101000010100010001111 1
  1 001111111000000000000100011010100000000000111010 0
  1 010100110110011100001100110001000001000000000000 0

  1 CF852B34288F 1
  1 3F80046A003A 0
  1 53670CC41000 0

  Por lo mismo que el punto anterior, en mi anterior mensaje, se ve como 4 cadenas prácticamente iguales que se diferencian de un sólo bit, produce CRC2 completamente diferentes.

  Si se dividiera la cadena en dos o tres partes, el CRC2 serian iguales en sus primeros bits, y no lo son.

 271. resumidor Says:

  Resumiendo:

  Para las personas idiotas (como yo) que no se enteran de la mitad de lo que escribo.

  Para poder avanzar en las tarjetas del año 2014 y posteriores, el siguiente paso es que averiguemos cual es la fórmula mágica que puede hacer lo siguiente:

  CRC2 = FormulaMagica[ CadenaOriginal ]

  Una de estas 4 cadenas binarias originales (una es la buena y las otras no, pero no se sabe cual es la buena, así que habra que probarlas todas):
  Cadena1 (152 bits):
  0011100111110000101001010110011010000101000100011111100111111 100000000000010001101010000000000011101001010100110110011100 0011001100010000010000000000000
  Cadena2 (148 bits):
  1001111100001010010101100110100001010001000111111001111111000 000000000100011010100000000000111010010101001101100111000011 001100010000010000000000000
  Cadena3 (148 bits):
  1110011111000010100101011001101000010100010001111110011111110 000000000001000110101000000000001110100101010011011001110000 110011000100000100000000000
  Cadena4 (148 bits):
  1100111110000101001010110011010000101000100011111100111111100 000000000010001101010000000000011101001010100110110011100001 100110001000001000000000000

  Al aplicarle la fórmula mágina, debe dar como resultado UNA de estas cadenas (el CRC2 en binario):
  0001010101110011
  0000010101011100
  0000101010111001

  O lo que es lo mismo, una de estas 4 cadenas hexadecimales (son las mismas que las anteriores pero pasadas a hexadecimal):

  39F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000
  9F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000
  E7C2959A1447E7F0008D40074A9B386620800
  CF852B34288FCFE0011A800E953670CC41000

  Al aplicarle la fórmula mágina, debe dar una de estas cadenas (el CRC2 en hexadecimal):
  1573
  055C
  0AB9

  Alguien sabe como utilizar el programa REVENG que comenta Not23? (publicó el comentario el 1 octubre 2014)

  Creo que sería nuestra salvación. Precisamente he puesto las cadenas originales y CRC2 en binario y en hexadecimal, para facilitarle el trabajo a quién haga experimentos con el Reveng.

  Por cierto, Reveng para Windows se debe utilizar con una ventanita de MSDOS y pasarle las opciones por línea de comandos (si se hace doble clic en Windows sobre el programa, se abrirá y se cerrarà, y no hará nada).

 272. resumidor Says:

  Estoy mirando el manual de Reveng y vaya tostón:
  http://reveng.sourceforge.net/readme.htm

  Añguien entiende que hay que hacer para descubrir por ejemplo, que fórmula se ha utlizado para que al poner una de estas cuatro cadenas?

  39F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000
  9F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000
  E7C2959A1447E7F0008D40074A9B386620800
  CF852B34288FCFE0011A800E953670CC41000

  De como resultado una de estas tres cadenas (son el CRC2):
  1573
  055C
  0AB9

  He probado con cosas como:

  reveng -w 32 -p 39F0A5668511F9FC00235001D2A6CE19882000 -q 1573 -s c98964f6b9 a5fa49f2fd 13370aee7df0

  (lo del parámetro -s sale en el manual, pero no entiendo que hace)

  Todo el rato me sale el mensaje: “reveng: no models found”

  No entiendo nada… 😥
  Porfa, que alguien que sepa inglés, mates e informática puede ayudar?

 273. hi!,I really like your writing very so much! share we
  keep in touch more approximately your post on AOL? I require an expert on this area to resolve my problem.

  Maybe that is you! Taking a look ahead to peer you.

 274. of course like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I find it
  very troublesome to inform the truth on the other
  hand I will certainly come back again.

 275. ….

  • BC9014D16052 0001 6D560 C00EA53560C00B1103CD1E020023F
   BC9015304562 0001 8621E 00EA7C310C00811023D7802008FF
   BC903C720ABA 0001 00140 C00EA9C6F0C0091106A920020073F
   BC93F0857FA2 0001 75AC9 200E75BAD8400811468C820200DDF
   BC90152C3782 0001 00111 800EAB50E0C00911043AD00200A0F
   BC9014EB26C2 0001 9DD58 800EAACE20C00B1105B554020012F
   BC901576250A 0001 00140 600EABA680C0091103C13C02009BF
   Primer bloque ¿nº de tarjeta?; Segundo bloque Zonas (notese sin interrogante), en este caso una zona; tercer bloque ¿fecha?….y no se mas. Leidas con lector.
   Espero sirva para algo.

 276. Hola, una pregunta, cuando los revisores te piden un billete T-mes o T-Jove, que van con el DNI, te piden que les enseñes el DNI o solo pasan la máquina y ya está?

  • catalàemprenyat Says:

   Depèn del revisor i del dia. A vegades demanen acreditació i d’altres vegades tan sols passen la targeta pel lector de banda magnètica. Però pensa que si te’l demanen i no el portes, segons el reglament és com si no portessis bitllet vàlid. Així que al loro!

 277. Anonyjor Says:

  Bon dia! Sóc nou en això i amb uns amics ens agradaria comprar una màquina conjunta, però tinc preguntes:
  Entren que ja no es poden fer targes tipus t-trimestre perquè han canviat el xifrat, oi?
  Però es poden seguir fent targes tipus 50/30 o d’altres en que no vagi per mesos tipus t-10?
  La nostra idea, si encara es pot dur a terme és comprar la màquina entre tots i una 50/30 també entre tots, deixar-la verge i fer varies còpies. És possible? Merci

  • Ramses II Says:

   I tant que és possible. Funciona perfectament si clones targetes. El que ha deixat de funcionar son les T_Mestre que va fer Evanonymous, que duraven un parell d’anys. Llàstima que es va emprenyar perque hi havia gent que les venia, i ningu sap si ha actualitzat el programa o no. En tot cas, si compres una tarja nova de qualsevol mena i la clones amb la maquineta correcta, funciona perfectament sense cap problema.

 278. Imperial Advance

  #opTmestre | AnonCat

 279. informatica en process Says:

  Hola nois. Molt interesant la web. Tinc un lector de nova adquisició i si que es cert que m’anulen els codis molt sovint al metro. Magradaria poder col·laborar amb vosaltres per poderlos desxifrar. Abaix els preus abusius!

 280. Very good article. I certainly love this website.

  Stick with it!

 281. Hola. On puc descarregar-me el programa OpTmestre? Els 3 links penjats estan caiguts. Algú en sap d’algun que funcioni?

  Estic pensant adquirir un lector, encara val la pena o ja no funcionen els codis?

  • vocoderr Says:

   Diuem que al sistema li queden 4 dies si vols investigar sempre val la pena.

   • Ramses II Says:

    Com a mínim funcionará fins al març del 2016… desprès ja veurem. Vaja que segons els viatges que es facin, encara surt a conte comprar una maquineta durant l’any i pico que queda i reciclar targes.

 282. Oscar Says:

  Hola aún se puede. Hacer esto? Y que tipo de grabador se necesita? Me interesa. Gracias y felices fiestas

 283. One Peace Says:

  Hola Cracks
  estaria muy agradecido si alguien me facilita un codigo de T-mes 3 zonas(BCN).
  gracias

 284. marramiau Says:

  Tengo entendido que existe un metodo para eliminar la impresion de la parte trasera.
  En casa he probado con alcohol, acetona, acido clorhidrico al 25%, desengrasante… y nada de nada.
  Conoceis algun solvente que elimine la impresion?

  • Una llima d’ungles de noia es molt eficaç 😉

  • marramiau Says:

   Lo probe pero no me termina de convencer. Tambien probe un producto de Mercadona llamado “borrador magico” pero no me convence, acaba sucediendo algo parecido.
   Con la lima si que se acaba yendo, pero se nota una textura rara en el papel. Tiene que haber algo mejor

   • uno que pasaba Says:

    marramiau has probado usar permangato de potasa disuelto en agua y despues agregarle encima biosulfito de sodio tambien disuelto en agua, hace desaparecer casi todas las tintas, deja una mancha ligeramente amarillenta en el soporte

   • marramiau Says:

    Lo acabo de probar… y no ha funcionado!
    Busque información sobre lo que me comentaste, y dentro de la entrada “documentologia” de la wikipedia decían que el permanganato de potasa se utilizaba para eliminar la tinta en documentos antiguos.
    Me puse manos a la obra y lo he probado. El resultado a sido que no elimina la tinta de la impresión.

    Cuando he utilizado sustancias ácidas la parte de delante (la de la impresion termica) se acaba ennegreciendo.

    En fin! Seguiré haciendo pruebas. Es pura curiosidad.

   • marramiau Says:

    Lo que mejor resultado me ha dado ha sido la lejía.
    Esta semana probare comprando hipoclorito de sodio y la disolvere lo justo para hacer una lejia concentrada.
    Ya os contare

   • topman Says:

    Podrias echarme una mano ? Gracias

 285. Algún alma caritativa podría darme unas breves clases sobre este tema mediante algún chat ?
  He mirado los últimos comentarios pero no me acaba de quedar claro el procedimiento correcto.

 286. Info? Purament didàctic

 287. topman Says:

  No existe ningun metodo a dia de hoy?

 288. garrid0 Says:

  los links estan caidos TT

 289. garrid0 Says:

  ajuda sisplau ho necessito

 290. Peter Says:

  Hola a tots!

  Alguna alma caritativa podría posar els pasos necesaris i material / software que es necessita per poder clonar targetes? de veritat que m´he llegit molts dels comentaries desde el 2012 i m´he tornat boix, molt boix.

  Una guia per a tontos estaría molt bé! va, currároslo! a pete can!

  Me parto:

 291. Bon dia gent,
  Creieu que aquesta podria servir?
  Es la més barata que he trobat, però no n’estic segur que compleixi totes les especificacions.

  http://www.ebay.es/itm/MSR206-Reader-Writer-/400813504088?hash=item5d5258b658

 292. ElCorteIngles Says:

  Aunque sea algo tarde, estoy haciendo labores de investigación al respecto de las tarjetas. De momento tengo 12 dígitos HEX descifrados. Ahora estoy mirando los lugares. Ya sabéis que si picais con una T-10, pone el número del lugar, y si picáis con un sencillo, pone la ciudad (por ejemplo MAR-torell).

  Podríais ayudarme haciendo una lista de los números que os salen, el lugar que es y el nombre corto si lo tenéis? Gracias!

  • hola yo tambien he estado investigando y he descubierto un par de cosillas del codigo que posiblemente te podrian interesar, si no las sabes ya.

  • PolPArn Says:

   hola elcorteingles!

   vuelve a la carga, te echamos de menos!

   tienes algo nuevo?

   yo trabajo en bcn,

   saludos

 293. Algú que vengui targetes t10 a mitad de preu a Barcelona ciutat, siguin de veritat o trucades o bé on les puc obtenir? Poseu-se en contacte amb mi vía email .

 294. Es cierto que a partir de marzo del 2016 ya no servirá la aplicación xq las tarjetas pasarán a ser de plástico y llevarán otro sistema diferente del de la banda magnética como hasta ahora?

  • ElCorteIngles Says:

   La aplicación servirá si se usan tarjetas de banda magnética. Piensa que en otros sitios como Valencia o Madrid, a pesar de tener tarjetas NFC, se sigue usando el método magnético. Lo más probable es que la migración total al nuevo sistema será muy lenta.

 295. ElCorteIngles Says:

  Por lo visto, la banda magnética parece que va a seguir.

  – F2CA es del 25/02/15
  – Al picar una nueva, sale 014E, 09/01/00, pero en realidad es para el 2016.

 296. Bona nit a tothom, algú em podria almenys vendre, per no dir regalar alguna tarjeta d’aquestes caracteristiques ? Moltes gràcies i molt bona feina!!

 297. Bona nit amics, algú pot ajudar-me amb el software? La resta esta resolt, gràcies!!

 298. serrallonga Says:

  Bones, algú podria tornar a penjar la versió de opTmestre en Javascript-HTML de nou?, ja se que no funciona però és tan sols per a investigar. Gràcies.

  P.D: Està molt mort això no?

  • Si, a la pagina de FAQ hi ha un comentari on deixen la versio 0.10 però s’ha d’obrir en python i jo almenys no he aconseguit poder obrir-lo

   • serrallonga Says:

    Gràcies per la teva resposta, la versió en pyghton ja el tenia, em feia gràcia poder obtenir la versió javascript

 299. stridder Says:

  Deixo aqui un aport de titols escanejats

  B969 Correspon a un titol d’una multa de FGC que m’he trobat pel carrer.

  Combinat monserrat Adult BCN PL ESP – Monistrol de monserrat – tren cremallera –
  – 2 viatges 25/10/2015 13 22 8 20 957799
  B96BCA00026C14003A759C300A3EBE0000EF0FACD31004C0FF

  he posat tot el que duia aquest impres per si serveix d’alguna cosa

 300. stridder Says:

  Deixo dos escanejos de dos tikets que pel escaneig semblen l’anterior pero el tiket es diferent, es verd i del cremalera i funiculars de montserrat

  B96BCA00A26C06006C375C000A3EE60000EF0FB6CF20000C0F – 13/11/2015 – Mum: 096560 FA4 – 1311 1204 1648 06 – Combinat tren-i-cre – ADULT -15 ANADA/TORNADA – [1311 1748 369403 00]

  B96BCA00A26C06006C3760000A3EE60000EF0FB6CF3000002F – 13/11/2015 – Num: 096561 FA4 – 1311 1204 1648 06 – Combinat tren-i-cre – ADULT -15 ANADA/TORNADA – [1311 1748 368404 00]

 301. ElCorteIngles Says:

  B969 corresponde a un Senzill FGC, no a una multa.
  B96B es FCG combinat adult (aereo Montserrat).

  Aquí tienes una lista de códigos iniciales: http://pastebin.com/7ipvkhdU

  Todas las tarjetas empiezan por B y acaban por F.
  Entre medias, hay un indicador de fecha de activación / uso + zonas en 2 bytes (4 hex).
  El indicador de estación son 3 hex, por ejemplo Plaza Catalunya es 60C y Sants es 590.

  En T-10, hay dos indicadores multipersonales, uno de cuantas picadas se han hecho a la vez, y otro de cuantas han salido (no lo he comprobado), sale como 11 normalmente.

  Los 2 últimos (sin contar la F del final) son los del CRC mágico, que se supone que antes se usaba una función y ahora se desconoce.

 302. ElCorteIngles Says:

  Podemos hacer una prueba así en conjunto.

  BC908DC9F27A000100A00000000000002800000B0DA0200F5F

  Este es un código original de una T-10 1Z 2015 sin estrenar.
  Si le cambiamos el hex de la zona de un 1 a un 3 por ejemplo…

  BC908DC9F27A000300A00000000000002800000B0DA0200F5F

  Quedaría así. Pero el billete da como inválido debido al CRC, que se supone que son los dos últimos sin contar la F final (F5-F).

  Sabiendo esto, nos quedamos en 16^2 = 256 posibilidades – 1 porque descartamos ya ese CRC.

  Así pues, os propongo que cojáis este código, que cada uno pruebe con un valor CRC distinto y que se publiquen los malos para ir descartando, y el que encuentre el bueno, que lo avise también.

  Si podemos ver en que se diferencia cambiar un número de un 1 a un 3, eso podría ayudar al desarrollo de averiguar el algoritmo del CRC, y así encontrar como se codifican los billetes de Rodalies.

 303. Ash Ketchum Says:

  Más información!

  Si miráis por ejemplo una Trimestral / T-Jove, en principio podemos sacar dos fechas, la de activación y la de último marcado.

  Basándonos en el siguiente código:
  B D60 ——– F5CE91D 590 00 F2DC8A ——————–

  El primer dato indica: Y/M/D + Z + HH:MM
  La gracia de esto es que hay que tocarlo a nivel binario.
  Así pues, un mes tiene 31 días como máximo, así que usamos 5 bits, y los otros 3 sirven para la zona. (Ej: CE = 25 / 6Z)
  Lo mismo para la hora, 5 bits de hora y 6 bits de minutos.

  El 590 representa el código de la estación donde se ha picado, Barna Sants en este caso.
  Debería haber una equivalencia con los números que se imprimen por detrás en una T-10 o un sencillo… Si no, tocará recopilar información y hacer la tabla por nosotros mismos.

  • no te acabo de entender podrias aclararmelo con este codigo por ejemplo

   B C90 31330F BA 80 01 A09 4BC 00 FA9D 04 00 10 81 10 2E 1B 60 201 5AF

   • ElCorteIngles Says:

    El ejemplo ese que te ha dicho es en base a las Trimestrales o T-Jove.

    De tu código se puede sacar que es una T10 1Z, has estado en el bus L64 (4BC) el 19 de Octubre a las 20h, y que solo ha ido una persona. A priori esa es la información que se sabe.
    Ni siquiera sé donde se identifica exactamente los viajes restantes…

   • ElCorteIngles Says:

    Lo del Bus L64 ni caso, que se me ha traspapelado con otras cosas >.<

   • podrias explicarme mas o menos como pasas de el FA9D que FA es 2015 de octubre pero 9D como sabes que es el dia 19 a las 20h 1 perosona

 304. alguien q explique bien como hacer un codigo

  • ElCorteIngles Says:

   Te será más sencillo copiar un código que hacer uno.
   Cada tarjeta tiene un orden de campos distinto, y falta por averiguar cómo se genera el CRC.

 305. Curios99 Says:

  Hola, la meva pregunta és si aquest mètode encara està vigent. Soc estudiant d’enginyeria informàtica i no tinc massa problema per comprendre els codis hexadecimals de cada titol diferent de transport metropolita. Funciona a dia d’avui el codi hexadecimal per a la T-10? He llegit algu que deia que de sobte les màquines li van pitar i li van fer pagar una multa de 50€ i van apuntar el seu nom i algunes dades… Pel que veig hi ha bytes destinats a anotar l’hora del viatge i la data, evidentment uns altres determinen quants viatges et queden i la maquina per on s’ha passat el bitllet l’ultim cop.
  A la barra magnètica, només es guarda la informacio de l’ultim cop que has passat el bitllet per entrar al metro?
  La meva intenció seria fer servir una T-10. Fer uns 4 viatges originals i després ferli alguns talls i ferla una mica malbé aleshores li posaria celo per tal de que no es marques amb tinta els viatges restants al darrere de la T10 amb l’excusa de que “s’estava fent malbé” i aleshores fer 5 viatges més (en total 9) i un cop aixi tornar a modificar el binari del bitllet per tal de que encara em quedessin 5 viatges un altre cop. Al posar de nou el bitllet a la màquina es guardaria a la T10 la informació d’aquesta ultima passada? Si un revisor em demanes el titol, si li dongues el marcaria com a vàlid?
  Depèn del CRC i no sabem com calcular-lo?
  Gracies.

  • ElCorteIngles Says:

   Si es planteja amb un càlcul modular, aquest sistema funcionarà per sempre, tot i que amb la implantació de la T-Mobilitat (que tinc ganes de veure-la) durarà uns 4 anys més com a molt.

   En totes les targetes, es guarda l’ultima picada que has fet (quan i on), per tant, si copies la que tens quan has fet 4 viatges i tornes a posar-la, no hi ha problema, l’última picada serà la quarta. Guardes el codi en un fitxer al teu PC i tornes a posar-lo quan vulguis, fins i tot a qualsevol tarja.

   Lo de calcular el CRC no et faria falta, això només es per poder “crear o modificar un codi a les nostres necessitats”. Si tu copies bit a bit (el mateix codi que et doni), et funcionarà com una original i ja.

 306. Molly Says:

  Bona nit i bon any a tothom!
  Algú com jo que vulgui començar en aquest tema? No soc gaire entesa en el tema i la veritat es que necessitaria urgentment poder obtenir com fer les tarjes ( tema feina ) o que algú poguès subministrarme de mentres que aprenc, m’ofereixo com a ‘aprendiz ‘ així també farem amics. Algú interessat?

 307. Funciona encara

 308. Lulzsec Says:

  Els link per a descarrega no funçiona. Algun altre lugar?

 309. Tinc màquina i alguns codis del 2016, si algú vol intercambiar coneixements: peremarcetplanas@gmail.com 😉

 310. Hola, sóc nou, m’agradaria donar el meu granet de sorra pel aquest projecte. Hem podria obrir algú per parlar? Linares_sbd@hotmail.com

 311. Anondom Says:

  Tinc lultima versio que va treure Evanonymous en javascript.

  Aixi va quedar la cosa en no res, per uns em pagat tots

  em sembla exsesiva l’accio de Evanonymous, pero bueno ella es

  qui mana, total ho va treure juntament amb Danonymous

  Lo dit tinc l’ultima versio, si hi ha algu que enten el tema del

  posible CR2 polinomis i demes ho pujare a internet

  juntament amb nous codics de t-10 verge, t-10 amb 9 6 i 0 viatjes,

  una T-4 amb 9 viates, 1 t-mes, una t-70/90, no ho pujare per

  quedar en res, estic fent investigacio